Dag 11 - Mina syskon

Syskon, finns det något bättre? Jag har tre stycken underbara småsyskon, Karolina som är 21 år, Adam som är 6 år samt Albin som är 3 år!

De säger kanske sig självt att jag vuxit upp med Karro, de är två år mellan oss vilket är rätt lagom mellan syskon..vi kunde leka för fullt och hade hur kul som hellst. Dock har hon alltid haft som hobby att skrämma skiten ur mig, haha inte konstigt att jag är mörkrädd som bara den! Nu träffas vi inte så ofta eftersom hon bor i Stockholm och jag i Kalmar men de är alltid lika mysigt att träffas. Hon är den mest givmilda personen och vi garvar alltid ihjäl oss, härligt umgänge och vi är båda rätt störda ;)

Mina två småbröder är på mammas sida, mina små pluttar! Adam kom när jag var 17 och jag bodde bara hemma tills han var runt ett halvår innan de flyttade till Södertälje och jag bodde heltid i pappas lägenhet. Dom är söta, galna, knäppa, underbara, fantastiska och värdens mysigaste! Var precis och nattade Adam som ville gosa, hihi oh så mycket kärlek!

Jag har dom mest fantastiska syskonen en person kan ha!

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Idag har det varit en slappdag och jag har haft på mig min nationaldräkt!

Bestående av svarta tights, svart linne och en rutig skjorta!

Bekvämt och fungerar både då man ligger i soffan och kollar på tv, leker med barnen eller vad man nu kan hitta på :)

Tårtdekoration

I förmiddags kollade vi på The Ultimate Cake Off på tv, sedan har jag och mammat pratat om hur roligt det måste vara och att de egentligen inte borde vara så svårt om man har rätt utrustning. Självklart tar jag då tag i det hela och letar efter olika kit med allt man behöver!

Hittade Ultimate Decorating Set från Wilton, dock kostar de 2800:- + frakt att köpa på den svenska butiken jag hittade det! Lite föööör dyrt, så jag tittade vidare och slutade på Ebay där de finns för 1250:- ink frakt till Sverige. Går inte att få bättre. Så de ska vi beställa senare, oh så kul!

Kolla vilka massa saker som följer med i paketet!


Julafton!

GOD JUL!

Några minuter kvar på julafton och jag kan konstatera att detta är den lugnaste på länge, mycket skön och trevlig dag!

Imorse vaknade jag strax innan 9, och då kom pappa in typ samtidigt. Satt och åt frukost och bytte paket, pappa och birgitta fick en Kosta Boda skål som är supersöt och jag fick pengar till vår thailandsresa i januari. Packning var nästa steg för att få med mig allt jag spridit ut då vi skulle upp mot staden och jag ska nu spendera några dagar hos mamma, mysigt! Trevligt att åka upp med farmor och farfar också, man får maximera besöken medan man är uppe och hälsar på.

Kramkalas när man kom till mamma, kaffedrickande och julciderdrickande blandat med en och annan godisbit, precis som julen ska vara med andra ord. Under kalle höll alla på att somna i princip, ja förutom kidsen såklart som var överlyckliga att tomten snart skulle komma - och jo dom hade varit snälla i år igen och fick MASSA paket. Finns inget så underbart som barn som öppnar presenter :)

Jag fick ett jättefint Mulberry fodral till mitt pass av syrran, som självklart matchar min väska! Hon är för underbar min syster, givmildare människa finns inte - tack systeryster!

Nu är det dags för sängen innan jag somnar sittandes, något med julen gör en så trött!

Dag 9 - Min tro

Som liten sjöng jag i kyrkokören samt gick på Kyrkans barntimma med mamma och syrran! Massa aktiviteter hände i kapellet i Hagsätra så spenderade en hel del tid!

När de var dags för konfirmation övertalade jag en kompis i klassen att vi skulle åka på sommarkonfirmation med Vantörs församling. Jag visste inte direkt något men de visade sig vara ett otroligt bra val som gett mig otroligt mycket. Konfirmerades i en grupp om 17 pers och var på Stjärnholm utanför Nyköping med konfirmationen hemma i kyrkan i Högdalen.

Efter konfirmationen blidde jag kvar, började som ungdomsledare för konfirmationsgrupper och hade tre stycken parallelt under första året, sedan blev jag också barnledare och hade hand om barnen under vissa av gudstjänsterna aka söndagsskola. Var också med i ungdomsgruppen och försökte starta upp en lokalavdelning till Svenska kyrkans unga. Var väl i kyrkan ca 10 timmar i veckan där ett tag, haha fullt upp och jag älskade det! Fick utbildningar också vilket är bra att ha!

Jag är absolut kristen och i framtiden skulle jag gärna studera teologi, det första yrket jag kommer ihåg jag ville bli var faktiskt Präst och de är fortfarande ett mål jag har till längre fram i livet!

Buxom lips

Jag är riktigt sugen på detta "Buxom City Slickers" kit efter att ha sett en YouTube video med EmilyNoel83.

Roligt och prisvärt kit för 39 dollar hos Sephora! Give it to me baby :)



Finns hos Sephora för 39 dollar!


Mysigt på landet

De finns inget så mysigt som att spendera några dagar på landet! Fridfullt och härligt :) Den här veckan har gått superfullt - och imorgon är det julafton! Hur knasigt är inte det?

Imorgon ska jag till MAMMA, riktig jul med 7000 tomtar och massa godis! Nästa vecka blir det hårddiet :p Nej men ska bli mysigt att komma upp till brorsorna samt syrran - yay! Ska in till stan på söndag tror jag - woho slåss med alla på rean, sjukt idiotiskt men oh well!



Dag 8 - Ett ögonblick

Om jag ska välja ett ögonblick måste det vara på studenten 2006 från Internationella Gymnasiet.

Vi åkte båt från skolan och in till stan - den båtturen representerade total frihet, lyckan var total! Sen såg vi alla föräldrar, släktningar, flak, plakat som stod och hurrade på oss. Vi åkte lite fram och tillbaka för att dra ut på ögonblicket. Sedan blev det en tur runt Stockholm med vänner och massa skumpa.

Ett ögonblick jag aldrig kommer glömma, fanns inga problem alls i världen bara lycka!
Känns så länge sedan!

Lushit out

De värsta med vår lägenhet i Kalmar är att det inte finns något badkar, sure thing när man har ett badkar använder man det typ aldrig men jo jag tycker om att bada och jo jag vill ha ett. Jag är just nu supersugen på att besöka Lush och shoppa lite trevliga badrumssaker...tvål, badbomber, bubbelbitar och liknande. Dock svårt med badbomb och bubbelbit utan badkar, tur mamma har det så får ta ett bad nästa vecka :)

Honey I washed the kids, The comforter, Honey Farm, Blackberry badbomb..


Fundering: Varför är Lush Sveriges hemsida så otroligt ful och värdelös? Amerikanska är sååå mycket bättre!


Dag 7 - Min bästa vän

Vem är min bästa vän?
Jag kan faktiskt inte säga att jag har EN bästa vän utan har har en hel grupp som brukar umgås rätt tajt när vi träffas! Problemet är ju att jag är rätt utspridd och van att umgås i olika "gäng" men nu på senare år har jag mixat gängen och nu är vi united i mångt och mycket :p

Mina änglar: Katrin, Frida, Annica, Annie, Helena, Alex, Henki, Cagla!

Sen jag flyttade till Kalmar har väldens sötaste Annica och Katrin varit nr.1 tillsammans med sötaste Frida som varit del i gänget på distans! Även Annie har hängt med på mycket, och sedan Alex flyttade ner till Öland har vi umgåtts en hel del. Jag är en sådandär dålig människa som är värdelös på att höra av mig till folk, vilket dom vet hihi ;) Man umgås i perioder och beroende på vart man är vilket är trevligt för de finns alltid någon darling som vill fika, promenera eller shoppa lite. Den som jag känt längst måste vara Elli, vi träffades genom familj samt scouterna och har varit med om mycket :)

Alla mina darlings är underbara, man kan inte få bättre människor! Ni är underbara flickor, kan omöjligt finnas bättre vänner!!

(Som ni kan förstå leder detta till ett problem, när jag gifter mig - vem ska vara MOH!? Hihi time will tell!)

Dag 6 - Min dag!

Idag har jag haft en lugn och skön dag, men den har inte varit helt död för lite saker har vi ändå hittat på, men de är jullov så visst ska man ta det lungt?

Birgitta väkte mig vid 09 och då blev det frukost, dagens första kopp kaffe intogs. Sedan hade Birgitta möte mellan 10-12.30 så satt med och lyssnade lite, drack en till kopp kaffe eller två, fixade till mig samt försökte skriva ut en artikel vi ska läsa till distanskursen, men då detta misslyckades gick jag tillbaka ner och satt på mötet.

Efter det blidde det en tur upp till Malmköping för återvinning och fika på Fållökna Hembageri innan vi åkte hem för dagens roligaste syssla samt träningspass - skotta snö!!! Woho var vi var bra, jag var helt snöig/vit i håret, halsduken samt ögonfransarna..Birgitta tyckte jag såg lite rolig ut. Rullade mig i snön lite också, älskar termobrallor! När vi kom in blidde det kaffe, äppelglögg vilket var otroligt välbehövligt!

Nu på kvällen blev det en tur till Eskilstuna, jag och pappa vaccinerade oss mot Hepatit A och B! Blidde också en mumsig middag på O´learys innan vi precis nyss kom hem!

Varit en mycket bra dag, blandning mellan action och lugn!

31 dagar till Thailand

Vi har precis ätit mumsig Thaimat till middag och drömt oss bort till sol och solsken på andra sidan jorden! Pappa och Birgitta åker nämligen ner 10 dagar efter mig och Richard, dock har dom varit där förr så alltid trevligt att få tipps (som vilken öl du ska dricka och vilken mat som är godast) :p

Nu är det 31 dagar kvar tills vi åker vilket känns helt sjukt med tanken på att vi beställde resan tidigt i somras och då kändes det som en evighet tills vi skulle åka, nu närmar sig avresedatumet sig med stormsteg! Kommer bli härligt att börja kolla efter sommarkläderna och välja ut några plagg som ska med ner - underbart. Det är nu man känner att det lönar sig att spara pengar, allt går även fast vi är fattiga studenter!

Vårt hotell!


Dag 05 - Vad är kärlek?

Allt är kärlek, kärlek är det du själv vill att det ska vara och blir det du gör det till! Kärlek till dig själv, andra människor, djup, hobbys och gud vet vad - de är upp till oss själva!

Jag vågar påstå att jag är en kärleksfull människa som lever på kärlek! Finns det något bättre än att veta att du är älskad och omtyckt av de människor som betyder allra mest för dig? De är inte att jag är beroende utav att vara tillsammans med någon, tvärt om oftast om man ser till tidigare och i jämförelse med många av mina nära kompisar som MÅSTE vara tillsammans med någon.
Det som är det fantastiska med kärlek är att man känner det i allt man är och allt man gör! Livet blir så mycket ljusare och de smittar av sig på allt man gör och människor man umgås med. Jag upplever tryggheten, passionen och en känsla att jag hör hemma någonstans som det som är absolut bäst med kärleken! Med hjälp av människorna som omringar en med kärlek kan jag övervinna allt, för jag vet att dom alltid kommer att vara där oavsett vad jag gör och att jag alltid kan vända mig till dem.

Det värsta som skulle kunna hända är att människorna jag älskar av någon anledning skulle försvinna ur mitt liv, usch de vill jag inte ens tänka på! Det är bättre att njuta av allt det man har i livet, uppskatta det man har och känna sig lycklig över det man åstadkommer! Människor som suger musten ur dig och inte kan glädjas åt dina framgångar ska man hålla sig borta ifrån, de lär man sig till slut :(

Om du känner dig nere - tänk på att du inte är ensam!

Organiseringsdag

Jag har seriösa problem med att somna på kvällarna sedan en vacka tillbaka, har inte somnat innan 02 en enda dag! Börjar tröttna på det nu! Vaknade strax efter 09 imorse men låg kvar och njöt lite extra, var lagom kallt i rummet så vem vill gå upp då?

Under dagen har jag och Birgitta organiserat, städat, plockat, satt upp gardiner samt rullgardin i de gamla kontoret som i framtiden ska bli del av köket. Dock var det mest tidningar och grejer överallt, ja ni vet hur det blir om man har ett överblivet rum - skräprum! :p Nu är det sjukt mycket bättre, mycket mysigare efter många om och men! Inte riktigt klart men de blir det förhoppningsvis imorgon. Lite lampor och tyg gör sådan himla skillnad!

Nu blir de strax mat, och mina fötter gör ooooont då jag stått konstant idag och gått runt!

59 snabba!

1..2..3 - Go!!

1. Hur gammal är du om fem år? 28 år, visst låter det fint?
2. Vem var den sista du träffade? Sitter i soffan med pappa och Birgitta nu!
3. Hur lång är du? 172/173
4. Vilken var den senaste film du sett? R.E.D. i förrgår riktigt bra!
5. Vem ringde du senast? Richard i förmiddags
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Jag skrev opponeringen tidigare och skickade in den så det var klart!"
7. Vad är dagens planer? Titta klart på Sicko och sen sova
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Absolut skicka sms, har aldrig tyckt om att ringa folk!
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? När jag var uppe och hälsade på i November
11. Vilken ögonfärg har du? Mest gröna
12. När vaknade du idag? 09.15 var den nog
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Klipporna på Vässarö
15. Vilken plats föredrar du minst? Tentasalen!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Har förhoppningsvis ett stort hus på landet, två barn och ett bra jobb!
17. Vad skrämde dig som barn? Pappa och min lillasyster
18. Vem fick dig att skratta senast? Pappa troligtvis
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jo men vi har ca 40 vid kökbordet i Kalmar (älsklingens)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar Mac
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med stor tröja
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2 stycken
23. Hur många landskap har du bott i? 2 - Stockholm och Småland
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Haha ja fy tyvärr!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Ballerinaskor utan strumpor
26. Är du social? Mycket, översocial!
27. Vilken är din favoritglass? Strawberry cheesecake
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa på en lång resa med älsklingen och köpa en bil
29. Tycker du om kinamat? Mumsigt, dock ej friterat!
30. Tycker du om kaffe? ÄLSKAR, går ej at leva utan!
31. Vad dricker du till frukost? Juice och kaffe
32. Sover du på någon särskild sida? Den borta från dörren, främst Vänster
33. Kan du spela poker? Njae
34. Tycker du om att mysa? Ja absolut, love it!
35. Är du en beroendemänniska? Nej försöker undvika beroenden
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, ett av mina ex :p
37. Vill du ha barn? Absolut!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, pyttelite spanska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej tack gud, aldrig
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool, är rädd för mörka vatten vilket gör mig kräsen
41. Vad spenderar du helst pengar på? Smink, inredning
42. Äger du dyra smycken? Jo har en fin ring jag fått av mormor
43. Har du någon gång testat narkotika? Absolut inte!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Drack hemmagjord äppelmust
45. Vem är den roligaste människan du känner? Pappa är alltid underhållande
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett vid ena ögat från en skidlift i Stöten
47. Vad har du för ringsignal? Release me med Agnes
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ingen aning, mamma?
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? När jag och Rachelle åt middag i USA
51. Kan du byta olja på bilen? Nej!!!!
52. Har du fått fortkörningsböter? Absolut inte
53. Vilken var den senaste bok du läste? En Dan Brown
54. Läser du dagstidningen? Aftonbladet.se
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Elle, Plaza Kvinna, Moderna Hem, Allt i hemmet.
56. Dansar du i bilen? Hell yeah! Shake it!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix FM
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Något i kalendern
59. När var du i kyrkan senast? Under hösten någongång

Adventskalender

Ni har väl inte glömt bort Lipgloss Bitch adventskalender? Tipsade om den förut också :)

Idag kan man vinna detta kitt från Matis till ett värde av 1245:- vilket är lite crazy, snart är alla roliga kalendrar slut så man får hålla tummarna att man vinner nått (kom igen nu jultomten, hihi).

Surfa in HÄR för att tävla!


Dag 4 - Det här åt jag idag

De är alltid kul och faktiskt se efter vad det är man äter, de blir lätt att man äter något som man sedan förtränger. Nu ska vi se hur denna söndag kommer att se ut.

Blir lite utav en pågående uppdatering allt eftersom man äter något under dagen men just nu ser listan ut som sådan:

Frukost: Två mackor med leverpastej och Birgittas inlagda gurka (som jag varit med och skapat..eller ja kanske inte just denna burk), ett hårdkokt ägg med salt, två små glas med äppelmust (hemmagjord by Birgitta - självklart) samt en kopp kaffe med mjölk.

Lunch: Ja vad åt jag till lunch? Skinkmacka?

Middag: Pastagratäng med köttfärssås, spagetti och ost på! Otroligt mumsigt! :)

Ciao

Vinterland

De snöar, det snöar och sen snöar det lite till! Väldigt mysigt att sitta inne och kolla ut.. :)

Igår var vi iväg på 50 års kalas och åkte från landet rätt tidigt, dom hade minimarknad uppe på torget i Malmköping så stannade där en stund för Birgitta skulle lämna av lite saker för försäljning. Träffade på Farmor också en sväng innan vi åkte mot Storstaden ;) Fika på Ekerö hos faster och fick dagen till ära träffa båda "små" kusinerna, haha! Sen blidde de mot Jordbro då Birgittas kusin fyllde 50 år - party party! Dom bodde i ett superfint hus, wow..dock lite väl mycket ute i skogen - ingen 3G mottagning på telefonen..hihi!

Idag blir det nog rätt lungt, tänkte skriva min opponering på ett arbete som ska in senast onsdag och de är ju lika bra att ta tag i det så de blir klart innan deadline. De snöar allt mer och mer så vem vet om man vågar sig ut..

Ha en fin söndag folket :)
...snart är det jul också! Yay!

Dag 03 - Mina föräldrar!

Detta ämne tycker jag om - föräldrar, fina fina människor och utan dem skulle man ju faktiskt inte existera! :)

Mamma Helen var 23 år när jag föddes och pappa Thomas var 28 år, antar att de var rätt normalt 87 då många av mina klasskamrater hade föräldrar som var lika gamla ungefär. Dom gifte sig innan jag föddes och skilde sig när jag var 6 år, idag har båda gift om sig och jag har två nya bröder på mammas sida...två underbara små pluttar!! :)

Båda mina föräldrar är lätt störda, på ett väldigt bra och underhållande sätt! Finns alltid där när man behöver dom, eller när man inte behöver dem :) Kan inte ha fått en bättre uppväxt, mamma var hemma med oss och tryggare uppväxt kan man inte få det. Nu har jag ju två bonusföräldrar, mammas man Micke och pappas fru Birgitta, dom har funnits med for ever..dock har jag inte många minnen innan underbara birgitta kom med i bilden! Underbara människor dom med som är riktigt goa och glada.

"Skilsmässobarn" låter hemskt och jag tycker folk mest använder det som en ursäkt för hur dom beter sig, jag kan inte ha haft det bättre och kan verkligen inte se mina föräldrar tillsammans..dom funkar perfekt med sin nya man/fru :)

Jag har världens bästa föräldrar (alla fyra) älskar er allihoppa! :)

På landet

Nu har jag lämnat Kalmar för lite julledighet i Sörmland hos pappa och Södertälje hos mamma - very trevligt (dock är älskingen hemma..snyft)!

I förmiddags var det mys, lugnt och skönt samt att jag packade det sista inför flygresan mot storastaden Stockholm. Planet gick enligt planering, dock fick jag lämna mina hantlar hemma så min väska resan vägde för mycket..flygvärdinnorna fick sig ett litet skratt då jag tog ur dom :p Hihi!

Sedan hämtade pappa mig på Bromma flygplats, hann med en latte medan jag väntade på honom - mums! Nu är jag på plats på landet, imorgon väntar 50årsskiva i storstaden, trevligt! Nej nu blir det lite tv-tittande med la familia!

Ciao

Dag 02 – Min första kärlek

Oj oj oj..denna är svår - min första kärlek!?

Jag kan seriöst säga att jag inte kommer ihåg min första kärlek, jag var verkligen inte intresserad av killar som yngre..jag tyckte mest dom var brutalt omogna och löjliga. Visst hade man säkert någon förälskelse på någon i skolan eller i någon aktivitet men jag kan inte komma fram till någon speciell egentligen när jag var yngre.

En av dem första jag var totalt kär i var Jonas som jag träffade via scouterna, haha omg så pinsamt när man tänker tillbaka på det. Träffade honom på ett arrangemang när jag var kanske 15 och tyckte han var totalt grym. Han var ett år äldre och bodde i Norrland, åkte och hälsade på honom en gång vilket var brutalt hemskt vilket resulterade i att nej de fungerade inte mellan oss. En seriös fling skulle jag mer säga när jag tittar tillbaka på det.

Men kär var jag...i säkert 2 månader hihi!




Dag 01 – Om mig

Första inlägget på denna 30-dagars utmaning om vem jag är!

Så vem är jag?

Jag heter Johanna, är 23 år och föddes den 20 augusti 1987 på SöderSjukhuset i Stockholm. Uppvuxen i Hagsätra som är en "söt" liten förort till Stockholm, bodde i samma lägenhet från de att jag föddes till de att jag flyttade ifrån Hagsätra för lite över 3 år sedan nu för att plugga Marknadsföring i Kalmar.

Som person är jag glad, ständigt skämtande och väldigt ärlig, jag säger det jag tycker och visst kan de tyckas hårt ibland men jag säger bara sanningen och vissa behöver höra det! Tålamodet har jag ärvt efter min mamma skulle jag tro (haha) och nej de är inte det bästa om de inte går som jag vill! Men mestadels är jag glad och försöker få alla att trivas. Skulle säga att på senare år har jag blivit mer ambitiös och mer hängiven till skolan, ett intresse som inte fanns tidigare!

På fritiden har jag alltid varit väldigt aktiv och schemat var ständigt fullt! Som yngre provade jag och syrran att dansa det mesta, dock blev det rätt kortvarigt men har några minnen från olika danslokaler. Spelade piano något år men tröttnade rätt snabbt. Har sjungit i kör sedan jag var rätt liten, kanske 7 år eller något sådant i kören i kyrkan för att sedan fortsätta i skolkören och ungdomskören i Vantörs kyrka.

Scouterna började jag med som minior, första lägret kommer jag aldrig glömma för de var en skräckupplevelse, hade en paus under slutet av mellanstadiet men längtade tillbaka och återvände efter två år. Sedan blev det ledarroll under några år kombinerat med konfirmationsarbete och annat roligt i Vantörs församling.

Utöver detta simmade jag i några år, spelade teater, dansade street funk, söndagsskoleledare och städade trappor!

Det var jag! Imorgon kommer ett nytt inlägg!

En utmaning!

Upptäckte för någon vecka sedan denna utmaning i en blogg och tyckte den verkade rolig, såg nu att ett gäng andra också gjort den och trots att jag aldrig gör dessa verkade den rolig. Ransaka sig själv lite :) Under 30 dagar ska man skriva ett inlägg med följande teman:

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Haha kommer bli spännande..nu kör vi!!

Fullt upp och träning

Hej o hopp i blåbärsskogen!! Jag har kämpat hela dagen med inlämningen som jag skrev igår, vaknade imorse och var inte alls nöjd med hur mitt arbete såg ut..så då valde jag att göra om den rätt rejält idag. Den skulle in vid 17 och skickade in den 45 min innan - så skönt när man skickat iväg allt och jo jag känner mig betydligt mer nöjd är tidigare!

Fick en avi hem och var säker på att de var våra julklappsböcker som kommit, men på väg ut mot Hansa City passerade vi Frendo och...DE VAR MITT SMINK! Yay de kom i tid - happy happy!! Jag beställde en massa roliga saker, visar det senare!

Jag har precis tränat och nu är jag supppperhungrig! Körde 30 minuter snabb gång och sen 30 min styrka och ben! Känns skönt! Ikväll blir det myskväll med älsklingen, jag åker upp till pappa imorgon så kommer inte träffa richard på massa massa dagar :( Nej nu ska jag laga middag!

Hur fina är inte dessa örhängen från KyssJohanna?! Så söta men tror

inte jag skulle använda dom..jag är dålig på smycken!


Effektivitet here i come..

De gråa tråkiga vädret har kommit tillbaka till Kalmar, vi som haft de så fint i några dagar nu. Men inte för de spelar mig någon roll egentligen..jag sitter ändå bara inne och pluggar just nu :p Men de är ju alltid trevligt att ha något att titta ut på..

Igår gjorde jag alla intervjuer till vår mini-undersökning i konsumentbeteende som jag läser på distans, skönt att ha dom avklarade så man kan komma igång med skrivandet! Målet är att jag ska bli klar med själva texten idag och jo de går helt okej hittills. Har skrivit klart 1 sida och egentligen var denna den "jobbiga" då jag förklarade mina val och presenterade/förklarade de olika uttrycken och liknande i boken. Det kluriga med denna uppgift är inte uppgiften i sig utav att vi får presentera den hur vi vill..gaaaah..nu har jag iaf bestämmt upplägg så nu kör jag vidare på det.

Ikväll ska tyskarna och de österrikiska studenterna i klassen bjuda på middag, tysk mat låter inte så hypat :p Haha men vi får se vad det blir, dom är riktigt duktiga på att baka så hoppas maten är lika god. Jag var virrig tidigare och hade helt glömt bort middagen men älsklingen påminde mig så förhoppningsvis kommer jag ihåg det ikväll också.

Ha en fin dag!

Fullt upp!

Jag har haft fullt upp idag och därför har det varit lite tyst på bloggen!

I förmiddags tog vi de lungt, jag satt och gick igenom de sista och försökte få till lite frågor vilket inte var de lättaste med fick ihop ett någolunda till 14.30 då vi behövde åka ut till Öland för att intervjua 4 brudar till inlämningsuppgiften. Gick bra och fick ihop de jag behövde. Blåste som bara den på öland, snön var öööverallt!

Nu har vi ätit mat, texmexsoppa med vitlöksbröd - supergott och enkelt att göra! Om ett tag kommer Annica också så ska jag intervjua henne också..sen ska allt sammanställas och imorgon ska jag skriva arbetet. Vi ska bara skriva 4 sidor så är inte farligt, känns som de kommer gå rätt snabbt att skriva vilket är skönt. Jag har läst detta förut så då ska man bara komma ihåg det så brukar de gå snabbt. Inlämningen ska vara inne på torsdag 17.00 och jag tror att jag kommer ha hela torsdagen att redigera texten..läsa om och om igen tills den är peeerfekt!

Fick mail av läraren vi hade i förra kursen, och jo jag hatar henne fortfarande lika mycket! Vi fick ett värdelöst betyg i en uppgift jag inte ens visste om var betygsgrundande - HATISK! Läraren tror inte att betygen kommer vara klara innan jul...och om hon är ens en dag sen än dom 15 dagar hon har på sig kommer jag att anmäla henne till överallt. Hon är värdelös, sämsta läraren jag haft BY FAR!!!!

Sigma sminkborstar

Sminkborstarna från Sigma Beauty är helt otroligt underbara, verkligen värda varenda öre dom kostar, och då dom inte kostar många ören är det ännu bättre. Jag är suger på några fler borstar som inte följde med i mitt Complete kit som jag beställde för nästan 2 månader sedan nu. Läs min recension om dom HÄR!

De andra stora kittet dom säljer är Professional brush kit och de kostar med brush roll 149 dollar och väljer man till en söt spegel med swarowskikristaller på kostar de 157 dollar. Mycket pengar men å andra sidan håller dom ett bra tag och de är inte dubbelt av några borstar då dessa är nyare, dock fortfarande "kopior" utav MAC vilket är gött då priset är 1/4 av mac :p

Kan vara något att köpa för julklappspengar kanske!?

Sigmabeauty


YouTube beauty och vloggers!

YouTube är något jag fastnade för i somras, visst har jag tittat på musikvideos och liknande innan men inte på skönhetsvideos/vloggers och de är underbart. Dom lägger upp sminkguider, allmänt prat, tips och trix och massa massa mer. Tycker detta är roligare än vanliga bloggar (även fast tjejerna ofta har bloggar, dock inte lika stort i USA).

Jag följer främst 4 personer och de är:

Blair - Juicystar07 (samt otherjuicystar07)
Elle - AllThatGlitters21 (samt ellesglittergossip)
Emily - EmilyNoel83 aka Beauty Broadcast
Allie - xXAllieCosmeticsxX

Blair Fowler aka Juicystar07

Elle Fowler aka AllThatGlitters21


Jag har inte hittat några bra svenska vloggers, så säg till om du har något tips!

Härlig ny vecka!

Måndag = ny vecka och ny energi? Känner hur det hoppar lite i mig och att jag vill hitta på saker, och då menar jag inte sitta och skriva en inlämning till skolan utan mer åka pulka eller åka och bada. Men men skolan går först!

I förmiddags fick vi rätt mycket gjort, bra start. Åkte och köpte flygbiljett till mig på studentkårs expen, gud så komplicerade dom är..tycker de är konstigt att dom inte har bokning online för studenter precis som SAS, men iaf de fick vi gjort. Mat behövde vi verkligen handla, ekade tooooomt i kyl och frys. Perfekt att handla mat mitt på dagen, härligt lungt i butiken så gick rätt snabbt. Handlade pepparkakor och glögg så vi får lite lucia mys ikväll :)

Igår fick jag ju också julklappar av svärföräldrarna, haha lustigkurre till svärfar gav mig en reflexjacka från Procurator, så vi åkte förbi och bytte in den. Tänkte kolla om dom hade någon annan vettig jacka, ibland finns de faktiskt snygga saker (haha skadad barndom av att springa runt i hantverksaffärer med pappa) Men nej vi köpte lite köksrengöring och städsaker istället. Sen blev de pengar över också, får hitta någon annan present till mig själv istället.

Nu ska jag komma igång att plugga!
Ciao

Första julklapparna

Nu är vi hemma igen efter en mycket trevlig "julmiddag" hos svärföräldrarna, man har alltid lika roligt där, haha!

Jag fick mina julklappar nu, yay! Fick en bok av Mark Levelgood, jag och Richard fick tillsammans Monopol (de klassiska spelet med RÄTT gator) och sen fick jag en reflexjacka från Procurator av min väldigt lustige svärfar..haha ett litet skämt han kört med då han tycker jag köper värdelösa kläder :p

Tack så mycket för presenterna :)


Nej om man skulle komma igång

God morgon! Solen skiner på kalmar igen, helt otroligt!

Idag blir de rätt lungt men har lite olika saker som jag behöver göra, Richard ska strax iväg och då ska jag träna en sväng innan jag ska komma igång med pluggandet. Ska läsa ett kapitel och lite smått börja med inlämningen som ska in på torsdag 17.00. Ska skriva 4 sidor så de är inte jättemycket men måste få VG på denna uppgift också så har jag säkrat ett VG i kursen, sista inlämningen verkar superkonstig så vore trevligt om denna går bra.

Sen i eftermiddag ska vi till svärföräldrarna på middag, ryktet säger att jag kommer få JULKLAPPAR! Underbara människor :) Måste också boka mina biljetter upp till stan på fredag, har väntat länge nog nu och vet att fredag is the shit så varför inte boka?

Ha en fin söndag!

ELF

Beställde från ELF några månader sedan och var väl sådär nöjd, vissa saker var sönder när jag fick dom (2 av 15 saker typ) eller gick sönder efter första gången vilket inte är super. Men för dom priserna får man ta det ;)

Jag vill först och främst ha Blush And Bronzer Compact samt ögonfransböjaren. Sen vill jag gärna prova kräm eyelinern och en blush.

EyesLipsFace


Hair extensions

Förra veckan skrev jag ett inlägg om hair extensions och att jag ville ha långt hår nu nu nu. Dock är de lite svårt att önska sig av tomten!

Nu har jag hittat ett amerikanskt företag som ska ha faaaantastiska clip in extensions, sorry men jag litar inte på svenskt skit. Företaget heter Luxy Hair Extensions och dom har 10 olika färger i två olika storlekar 120 gram eller 160 gram och dom använder Remy Hair som är äkta hår.

Priserna då? Jo heeelt okej för vad som verkar vara en grym produkt, 120 gram kostar ca 825:- (119,95 dollar) och 160 gram för 963:- (139,95 dollar). Och de är GRATIS frakt till och med till Sverige vilket är grym fördel.

Jag kommer absolut att beställa dessa, när jag har pengar vill säga!

 

Hemsida: www.luxyhairextensions.com

YouYube: för massa roliga tutorials LuxyHair


Sminkförvaring

De blev en snabb tur till IKEA för att köpa lite förvaringssaker till mitt smink, köpte Anordna Lyx för 99:- till att börja med och de blev superbra! Nu står allt på bordet bara vilket funkar just nu, kollade efter en hurts men kände inte att jag hittade någon jag vill ha. Får bli ett senare problem.

Underbar förvaring! Blev perfekt med borstarna!

 

TADA!

 


Workout dvd

Min nya grej är att träna hemma, all snö gör de så besvärligt att ta sig in till Friskis och de är mycket mer behagligt att träna när man själv känner för det istället för att vara tvungen att tajma in ett pass..så nu tränar jag mest hemma!

Budade precis hem 5 stycken tränings dvder på Tradera! Jag älskar Biggest Loser och tränarna är verkligen hårda, spanade in lite klipp på Youtube och The biggest winner är kick ass workouts! Kul! Hoppas dom kommer snabbare än snabbt! :)





Vilken workout!

De är underbart att vara hemma själv, bara känna lugnet och njuta!

Jag kan inte påstå att de hänt särskilt mycket idag, rätt tvärt om faktiskt :p Fixat "tillbehör" till julklappar och beställt ytterligare en present faktiskt, kom på en till person. Nu är de bara en kvar..hum, jag vet i tusan vad jag ska göra med dom!

Tränade precis, först gick jag 30 minuter sen tränade jag armar, ben och lite mage. Nu ska jag fixa med mina kläder och tvätta klart sofföverdragen som var blåa (jeans). Sen blir det en tur till affären!

Solig fredag

Idag är himlen blå och solen skiner på Kalmar, så mysigt!

Jag skulle behöva en mysig och snygg kofta som fungerar både hemma och i skolan och denna från Lindex är superfin. 349:- kostar den och har snygga lappar som piffar upp den lite, alltid kul med snygga detaljer! Lindex har också alltid rabatter, just nu får man 50:- rabatt om man köper för 150:- med koden FB10000.



Sov tajm

Nu kom älsklingen hem efter att ha jobbat lite...nu ska jag ta bort sminket och hoppa i säng!

Richard ska jobba vid 10 imorgon så då har jag någon som drar upp mig ur sängen och lockar med kaffe! :) Imorgon blir det pluggande och så ska jag fixa lite med mina garderober för har inte hängt upp/vikt mina kläder på en vecka :p

Sov gott!

Förvaring av smink

Jag har länge varit irriterad över att jag inte hittat någon bra förvaring till mitt smink, jag har inte supermycket men hatar att de alltid ligger framme. För en månad sedan flyttade jag mitt smink från badrummet in till de "lilla" rummet (bor i en trea så yay vi har en bonusrum) men har ingen vidare förvaring what so ever! Har tittat ÖVERALLT verkligen och inte hittat några braiga lådor/hurtsar som jag gillar :(

Letar efter något som påminner om denna!


Nu har jag kommit en bit på väg, kollade nyss på en YouTube video då en tjej visade upp sin förvaring..och den kom från IKEA! Självklart pausade jag videon och gick in på hemsidan och YES dom finns här också. De är inga lådor utan insatser som man kan sätta i lådor med mera, så de är en bit på vägen. Kostar allt från 49:- till 149:- för ett sett och jo jag kommer köpa ALLA!

Och dessa finns på IKEA, gjorde för sminkförvaring, bla med plats för läppstift! :)


Julklappsshopping

Jag är värdelös på att shoppa julklappar, alltid ute i absolut sista sekund och har ingen aning om vad jag ska köpa! Nu har jag, kors och kryss köpt nääästan alla julklappar - bara en sak till som ska köpas vad jag vet :)

Svärföräldrarna köpte vi till igår, idag blev det till pappa/birgitta, adam, albin, mormor och en klapp till "klassfesten" ikväll. Jag behövde dock fixa mormors men de är inte så mycket jobb :) Härligt härligt! Vissa får sena klappar, syrran tex tänkte jag köpa något finare till i Thailand, mycket roligare och mer för pengarna.

Dagen har varit så lugn och skön, Richard jobbade i förmiddags och jag vaknade 10.30 - haha behövde sova tydligen! Jag tränade runt lunch och sedan lagade jag en mumsig paj till lunch och sen åkte vi till stan och shoppade.
Ikväll är de alltså julparty med klassen, dock tänker jag skippa partyt och dricker nog bara julmust..inte på sprithumör alls (okej dricker upp vinet sen i helgen också).

En djungel av saker..haha fick ringa mamma för stöd!


De går bra nu..

Oh jag är så GLAAAAD!!!!

Är inte de bästa som finns när man sliter rumpan av sig och de går faktiskt vägen, man är nöjd med vad man levererar men dock kan man aldrig säga 100% hur det går! Denna termin har gått över förväntan på de mesta :)

Fick precis feedback på den första inlämningsuppgiften i konsumentbeteende, och jag fick VG! Woho! Läraren hade bara väldigt positiva saker att säga och tyckte att arbetet var jättebra, välskrivet och förståligt! Oh jag känner för att hoppa runt lite :p Nu måste jag få VG på ytterligare en uppgift och då har jag VG på hela kursen. Kul och mindre stress till kommande upgifter.

Nu blir de strax sängen, imorgon ska jag läsa kurslitteratur och sen blir det shopping och sist men inte minst julparty med klassen!

Presentationen

Vi hade precis vår thesis proposal presentation inför de tre handledarna - och de gick SKITBRA!!

Lite nerver gör bara presentationen bättre och visst var dom på plats! De är faktum att man presenterar bättre utan någon form av manus och jo jag kom ihåg allt..någongång kommer man väl att lära sig kanske :p Vi var andra gruppen att presentera av totalt 14 grupper så vi har några timmar kvar att sitta och lyssna på alla andras presentationer, roligt men trött blir man - straxt rast = Kaffe!

Efter skolan ska jag på julklappsjakt, vi har en liten happening med klassen imorgon så ska köpa en julklapp för 50:- till en tjej i klassen :) Fun!

Alltid Redo!

Imorgon ska vi alltså presentera våra uppsatsplaner inför en grupp av handledare som sedan ska välja ut vem de vill handleda, självfallet utifrån deras forskningsområden och liknande.

För en gångs skull känner jag att de kommer gå fin fint och jag är lugn som en filbunke. Läser man på facebook är de många som freakar ut och inte alls är klara inför morgondagens inlämning och presentation. Är otroligt lättad, och eftersom vi själva kommit på de vi ska skriva om är de inget att lära sig egentligen..vi blir heller inte betygsatta vilket är skönt!

Rock´n roll!!
Största problemet - VAD ska man ha på sig!?

Ciao

Lugnare tempo

Idag lämnade jag äntligen in min hemtentamen samt grupparbetet och är äntligen klar med vår kurs i Interculturel communication, kan inte rekommendera den för någon what so ever!!! Så otroligt skönt att de inte är sant :)

Nu blir det betyyydligt lugnare tempo framöver, härligt för de har varit en väldigt intensiv höst. Nu läser jag enbart en distanskurs i Konsumentbeteende som består av tre inlämningsuppgifter och jag är redan klar med den första. En uppgift ska in nästa vecka och sista i början av januari. Metodföreläsningar har vi två också tror jag, så visst finns de saker att göra men inte så intensivt som kursen dom läser i skolan nu :p

Imorgon ska vi presentera vår uppsatsplan till d-uppsatsen, sen får vi veta vem som blir vår handledaren (håller tummarna). Nej nu ska jag gå igenom presentationen..woho! ;)

Skriva skriva skriva..

Än är jag inte klar med tentan!

Ångrar mig lite nu att jag sparade den mest komplicerade uppgiften till sist. Så idag ska jag sitta och skriva en kritisk review på NÅGONTING som är totalt valfritt..koko i Johannas huvud de är ingen hemma! Yan hade laddat ner massa artiklar och sedan hittat något liknande i dom och skrivit om de..känns som jag får hitta på något liknande! Annars är jag i princip klar med övriga uppgifter. Ska skriva några rader till på en av dem och sedan lägga in fler referenser - SEN är jag klar.

Jag måste också sitta och skriva om grupparbetsjävlet på något sätt, lycka till med det Johanna! Saken är den att jag inte vet vad som ska skrivas om, känns som de är skit samma för läraren är ******** *********** (Censur).

Hoppas att ni får en härlig dag, i Kalmar är det genomgrått så jag är glad jag sitter inne hele långe dagen!
Ciao

Fullt upp i helgen

Eftersom vår hemtenta ska in på måndag så fokuserar jag på den just nu, suck inte riktigt klar än! Idag skrev jag 2 sidor nästan - go me! :) Imorgon ska jag skriva 1,5 sidor till och sen är jag klaaaar, så skönt!!

Tidigare ikväll jag var bjuden på thaimiddag hos klassens thailändare i stan, och guuud så mycket god mat dom hade lagat! Köket var FULLT med folk och dom stod konstant och lagade mat, 80 vårrullar till exempel - crazy! Otroligt trevligt, även om många var stressade och bara kom förbi en snabbis för de hade fullt upp med tentan!

Nu kollar vi på film och jag ska titta över vårt grupparbete..eller nä de gör jag imorgon!!

Motivation önskas!

Idag är det äntligen fredag...inte för de egentligen spelar någon roll vad de är för dag, oavsett namn på dagen behöver jag plugga och skulle hellre se att de var torsdag några dagar till (mer tid till tentan). Men fredag är det, solen försöker bryta sig igenom molnen över Kalmar men de snöar iaf inte längre!

Idag ska jag påbörja sista frågan (med tre delfrågor) till tentan, mitt mål var att bli klar igår men de blev jag icke. Känner mig inte jättestressad vilket gör mig lite orolig, jag skriver bättre stressad - fort går det! Nu är jag seg och försöker komma på ursäkter att göra annat..inte så långt att jag ställer mig och diskar dock :p

I helgen händer inte mycket, ska förhoppningsvis bli klar med tentan ikväll så jag kan redigera, skriva om och lägga in referenser nu under helgen. Imorgon ska vi ett gäng bli bjudna på middag av våra söta Thailändare, mums mums thaimat! Kommer bli en härlig kväll, haha garanterat skratt hela kvällen! Jag har en så underbart klass att de inte är sant, första gången på hum..16 år? Bättre sent än aldrig..right?! :p

Nej nu ska jag komma igång..lite mer kaffe BARA..

iPad Me!

Jag har varit otroligt förvirrade senaste månaderna över allt prat om iPad, finns den i sverige eller inte!? Nu vet jag ju svaret eftersom den här om dagen släpptes på Apple.se :p Haha inte alltid lätt att vara mig!

Visst de är en sjukt cool grej, tekniknörd som jag är hade jag inte tackat nej till den..men VAD ska jag ha den till? Surfa har jag mobilen till, lika så kolla på YouTube-klipp och läsa dokument. Fördelar är ju att den är större..bra att kolla på film på, surfa med mera då man inte orkar släpa med datorn :p

Men nej 5795:- för 3G modellen med minsta minnet, de är inte värt det!


Nytt och fint

H&M har fått in nyheter, lite mer spacade saker som inte är lika dressade som senaste veckornas nyheter, I like it men vet inte riktigt om de är min stil..

Tröjan och klänningen kan jag lätt ha på mig..men byxorna!?


Effektiv pluggdag

Känns skönt att vi inte har någon metodföreläsning idag, vi behöver tid till tentan som ska in på måndag! Nu har jag skrivit min opponering till distanskursen jag läser (Konsumentbeteende) vilket gick bra, samt skrivit klar en delfråga i tentan och börjat på ytterligare en.

Nu håller dom på att fixa med taket ovanför husets ytterdörr, dom tog ner det gamla igår och nu ska de nya upp vilket säkert blir jättefint men dom låter så mycket! Jag kan bara skriva i köket..och ja köksfönstret är 3 meter från där dom borrar typ så de låter för fullt som ni kanske förstår. Ny ytterdörr ska komma innan jul, kommer bli fin fint tror jag.

Nej jag behöver lite kaffe känner jag, på med Lattissima och sen blir det en mumsig latte! Yum yum!

My best friend - Lattissima!


Examinations seminarium

Just nu sitter jag på vårat slutseminarium där grupparbeten presenteras för fullt, härligt! Känns skönt att den här delen förhoppningsvis snart är slut och att vi inte får allt för mycket som måste ändras..(håll tummarna). Enligt plan ska vår grupp presentera vid 13.15 - knappast att de fungerar men vi håller tummarna att de inte drar över för mycket.

I eftermiddag ska jag vara tråkig och skriva tentan, vi hellst vara klar med den imorgon kväll så jag har fredag-söndag på mig att redigera texten och förbättra de som just nu är skit :p Känns skönt att jag och Janina valt att skjuta upp uppsatsplanskrivandet till måndag så vi fokuserar på den nuvarande kursen.

Snart lunch, jag har med mig en matlåda (student all-the-way) men pyttipanna!! Yummie!

RSS 2.0