Boooring...

Just nu är jag lite anti, rätt trött på skolan och undrar om denna utbildning verkligen ger mig något?!

Jag känner mig allt mer tveksam om de är vettigt..just nu är jag inne på att läsa kommunikation, dock är kursen vi läser nu och den nästkommande bra att ha hur som och även första kursen nästa år :) Har iaf kommit in på en kurs som jag ska läsa från vecka 50 och framåt istället för kursen som är i vårt program då jag och älsklingen är i Thailand - konsumentbeteende (äntligen)!!

Just nu kollar jag och lovern på Idol, eller ja Richard kollar mest på lägenheter! :p Hemnet är vår gemensamma favvosida!

Ciao ciao

Keeping up with the kardashians

Puuuuuh!!! Det är inte lätt att vara sjuk...mitt huvud mår verkligen skit och mina bihålor freakade ut totalt idag! aj aj aj aj och vi skulle vara i skolan hela dagen och hålla/lyssna på presentationer om olika länders ledarskap - jobbigt!!

Jag drog vår lott och vi hamnade som grupp 2 (TVÅÅÅÅÅ) which was perfect! Vi höll vår presentation och det kändes helt okej får jag lov att säga! Sedan blev jag sämre och sämre så vid lunchrasten vid 12 beslöt jag mig för att smita hem istället för lite lugn och ro. Blidde en lugn eftermiddag i soffan..har kollat på tre avsnitt av Keeping up with the Kardashians - looove that show its so amazing!

(Jag hatar mac just nu...hur i helvete lägger man in bilder? Funkar inte att kopiera och inte att spara och ladda upp på blogg.se - DAMP!!!)

News news news!!!

Polisen meddelar att man gripit några av Usama bin ladens släktingar.

"De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme laden och de två bröderna, Choko laden och Remou laden. I lördags kväll tillfångatogs även hans syster, Pina co laden. Nu spanar man efter hans kusin Sal laden och hans senile farfar, Var fan..var det jag laden..."

HAHAHAHAHA Jag dööööööörrr av garv!!!! Jag kommer totaly bli som hans gamle senile farfar!

Sjuklingen

Känns som jag är allergisk mot något..allergiskt sjuk liksom :p Skitmysko!!

Men iaf idag är det föreläsning igen, bläää!! Hoppas att den går snabbt och att vi har en bra föreläsningssal. Just nu väntar jag på att äggen ska koka så man kan få lite frulle :) Sedan ska jag göra klart morgondagens presentation, svänga förbi Team Sportia som har medlemsdagar med frikis och sen som sagt skolan 14-18. Ska börja med gruppmöte...haha vi får väl se hur det går!

Ciao ciao

Kulturella skillnader

Jag går som sagt i en internationell klass med studenter från typ 15 länder eller nått, alla är vana att hantera saker olika men hittills har jag tyckte att de gått väldigt bra med alla våra miljontals grupparbete (eftersom jag läser Strategiskt Ledarskap just nu är det bara i grupper). Men idag har jag dampat x-antal gånger på eftermiddagen och kvällen.

Folk som sagt en sak ändrar sig och tycker något HELT annat helt plötsligt ändrar sig, flyttar möten, hör inte av sig och blir sedan sura när en del av gruppen träffas som redan haft möte hela dagen - suck!!! Så trött man blir!!! Höll på att skriva massa aggressiva meddelanden till folk för man kan inte bete sig hur som helst. De är tydligt att vi är i två grupper i gruppen men jag bryr mig inte. Bestämmer man en sak så håller man sig till det om inte kollektivet kommer fram till något annat - PUNKT!

Dock är det inte så saker fungerar i vissa länder tydligen. Dom kommer få höra det imorgon, frågan är hur jag lägger fram det utan att dampa ytterligare. Eller så skiter jag i det...känns väldigt attraktivt för dom förstår inte ändå! :(

Annars så har jag mått bajs hela dagen..ont i halsen, seg i huvudet/ont i huvudet och lite febrig :( Har nog spelat in en del! Bra har det iaf gått med den svenska gruppen, vi har varit riktigt duktiga och presentationen är i princip klar :) :)

Ny vecka..igen?!

Jag hoppade upp innan 9.00..haha wohoooooo!!

Imorgon så ska vi har två gruppmöten så idag ska jag sitta och leta efter artiklar och information om svenskt ledarskap. Har en jätteartikel att börja med och puh jag har ingen energi för det :p Men de är bara att ta tag i det så man kan gå vidare och leta mer information, denna uppgift är faktiskt riktigt intressant! Relatera det svenska ledarskapet med historiska händelser och liknande...spännande och SVÅRT!!

Nej om man skulle ta sig en chokladdryck - de är pulvertime! Kommer bli en spännande vecka (eller förhoppningsvis två veckor) då jag ska leva på chokladshake och sparrisoppa/purjo och potatissoppa.

Ciao ciao

Sleepy sunday

Jag vaknade klarvaken vid 8.45 men låg kvar en timma och kollade på tv...ensam för älsklingen förflyttade sig till vardagsrummet! Vad är det med människor som inte kan ligga kvar lite i sängen på morgonen utan hoppar upp direkt? Jag var ifs så förrut men ändå :p

Idag ska vi få mumsig middag hos svärföräldrarna (dom bor såååååå lågt bort...haha 100 meter typ) vid 5-tiden men innan dess ska jag på sminkrådgivning på Body Shop! Fick det av Richard i födelsedagpresent men glömde presentkortet hos pappa men Birgitta var snäll och skickade ner det. Så sminkning och sedan har jag 500:- att shoppa för. Känner att jag behöver någon snygg daglig makeup som jag kan fixa själv.

Älskar smink och att titta på tutorials på YouTube, mina favoriter är Elle och Blair Fowler aka "Allthatglitters21" och "Juicystar07" så har ni en stund över rekommenderar jag en titt hos dom.

Ciaaooo

Paaaaarty

Sminket är på..

Håret är lockat..

Kläderna är valda (eller?)..

Skumpan (ja den billigare studentversionen of course) är poppad..

Partymood - OOOONNNNNNNNNN!!!

Nu saknar jag mina babes, Katrin hade du varit här kunde vi dragit ut Annica för hon är ANTI!! :( Nu blir det iaf party med mina kurskamrater och COREHOUSE! 5 lördagar kvar så nu jäklar kööööör vi!!! :) :)

Puss puss

Spegel spegel på..

Jag behöver en sminkspegel och ALLA i USA har dessa otroliga speglar med olika ljusinställningar och zoom - och igår gick jag in på Babyliss hemsida och TADA dom har en där!!!!

Detta är ett absolut måste och hittar jag den kan jag flytta in mina sminksaker till lilla rummet så jag slipper stå och svettas när jag sminkar mig i badrummet (och ljuset suuuger). Kostar från 825:- men så värt det!!

I must have it!!



Helg!!

Så skönt det är att det är helg :)

Veckorna går så otroligt snabbt att det är svårt att hänga med ibland, kände precis som de var söndag igår. Antar att de blir så när vi har en massa i skolan och olika grupper som träffas här och där. Trivs lika bra i klassen som tidigare, vi har en otroligt trevlig klass och alla är öppna och försöker göra sitt bästa alltid - då blir det en bra atmosfär i klassen tror jag.

I helgen  har jag massa trevligheter bokade! Nu vid 11 ska jag gå och fixa mina naglar, de har vuxitut så ska fylla på med akryl :) Dom är inte så farliga för jag slipade ner dom förra veckan men de BEHÖVS ändå. Ikväll är det utgång med klassen så ska hitta nått att ha på mig..ahh i dont know!! Ska bli trevligt :) Imorgon ska jag på sminkrådgivning på Body shop vid 13..min födelsedagspresent av älsklingen!

Nu ska jag ta och fixa äggmacka :)
Ciao

Mac mac mac mac..

Sorry att jag varit frånvarande..haft fullt upp med att försöka lära mig Mac.en :) Love it!!
Det går över förväntan men usch så irriterad man blir när jag inte hittar alla saker jag letar efter..vanan sitter inne! Men iaf igår kom datorn vid 14-tiden så hann leka en timma med den innan de var föreläsning och efter skolan åkte vi och köpte present till Alex som fyllde år.
Kladdkaka väntade på Öland så gaaaasade ut dit och spenderade några timmar på ön. Dock åt jag för mycket så mådde sjukt illa och trodde jag skulle spy :p
Idag har de varit seminarium och strax ska jag ner till stan och möta upp alex igen, hon ska ta med min gamla dator upp till syrran och sedan har jag några ärenden att uträtta. Fun fun!
Ciao

Spinning

Mitt träningsmål är att träna 4-5 pass i veckan och mixa lite mellan grupp; gympa eller spinning samt pass i gymmet. Idag efter ett gruppmöte i biblioteket då vi planerade inför seminariet på torsdag..känns skönt att redan vara klara - och jag är NÖJD med de vi gjort! Detta är mer min typ av presentation, får väl se hur det går!

Men iaf blidde ett spinningpass och det gick bra, dock levde min puls ett eget liv så trodde jag skulle få en jäkla hjärtattack eller nått så då lugnade jag ner mig. Dock körde jag inte 100% så antar jag att min hängighet kanske är att jag kanske är lite sjuk, kroppen är sååå seg!!

Mumsig korvstroganoff blev det till middag - mums!!!

Avi från posten!

För en 30 min sedan damp posten ner i brevlådan och mellan räkningarna låg det en AVI från posten. Eftersom jag inte väntade något paket förutom min älskade Mac trodde jag självfallet att det var den som kommit tidigare än beräknat - LYCKA!!

HOPPADE upp ur soffan, i princip skrek till Richard att vi MÅSTE till posten NUUU och hämta paketet. I bilen på väg till posten planerade jag om min dag för att få optimerad lektid med datorn..skolarbeten kan vänta ;) Stod i kön och hoppade nästan lite av spänningen - så kommer hon ut med en liten påse! BESVIKELSE! Var en premie från en tidningsprenumeration - snyft!!

Datorn beräknas komma tidigast imorgon så får forstätta hoppas att den kommer då da, och att jag faktiskt är hemma. Bör komma med budbil = underskrift, orka åka ut till företagscenter annars..nooot!!

Detta var dagens drama - nu ska jag fortsätta att göra presentation inför ett grupparbete som ska redovisas på torsdag, de är bra att vara ute i god tid och nu är jag i princip klar också.

Ciao ciao

Grupparbete

..puh..fullt upp!! Tur att det finns kaffe!

Fina Gina

En tur till Gina måste jag nog allt ta och planera in..


Gina Tricot


Valsöndag

Jag har redan röstat så de är inget jag sysselsatt mig med men det är ju ändå en stor dag!!!

Imorse hoppade jag upp strax efter 09 och mös i soffan men älsklingen och där har vi bott i princip hela dagen, skönt ibland att bara ta det lungt. Har suttit med ena ögat i skolarbeten och försökt fokusera men njaaa har mest dagdrömt om min Mac...hoppas den kommer FORT.

Nu på kvällen, efter ett träningspass hemma med hjälp av Keloggs träningsvideo, har vi varit hos Annica och Viktor och fikat samt tittat på film - Robin Hood! Till de fick vi Pavl...(something) som var MUMSIGT men fin fint kaffe. Tack gumman! Avslutade med valvaka och vid 23 skuttade vi hem. Sitter nu framför tv.n hemma och kan inte konstatera annat än att sverige gjort ett bra val - klapp klapp!

Vad händer imorgon...de finns ingen majoritetsregering...spännande!!!


Något att spara till..

Dessa fodral är så otroligt snygga, Apples samarbete med Mulberry är verkligen SÅ lyckat och känns som min nya bäbis skulle förtjäna detta fodral. Dock känns det lite överdrivet att lägga ner 4000:- på ett fodral anpassat utefter en dator men antar man kan använda den med andra liknande datorer också.

Men iaf detta är något jag kan spara till, lägga undan extra sparpengar och sedan lite julklappspengar om tomten är snäll så kanske det blir ett sådant runt jul..


Bayswater Sleeve for 13" MacBook


Ny dator!

Jag beställde precis en ny dator - AHHHHHHHHH!!!

Blidde en MacBook Pro 13" från Apples hemsida med en fin studentrabatt!!

Kunde köpt den på Elgiganten för runt 11.500:- men nej jag kan vänta några dagar och betala 10.795:-..förhoppningsvis kommer den rätt snabbt. Sjukt hur snabbt det var att bränna så mycket pengar! Men med tanke på hållbarheten och att datorn jag kollat på också kostade över 9000:- och den skulle väl hålla knappt 2 år som alla andra datorer så känns det inte så farligt!

Haha det gäller att hitta förklaringar att intala sig :) Den ska levereras i mitten av nästa vecka någongång..hoppas de går snabbbbbbbt!!!


My new babie!!!


Love it!


Ny Soffa!!!

ÄNTLIGEN har jag fått min soffa...den som jag velat köpa i tre år nu men inte haft plats/pengar till, vi tackar IKEA som sänkte priset från 3995:- till 2995:- i juli - super thanks! De blidde en Ektorp i Blekinge vit, en 3-sitssoffa som passar så bra så i vårt vardagsrum.

Har världens bästa pojkvän/sambo som i förmiddags monterade isär hans soffa..sen ställde vi in schäslongen i lilla rummet och resten av gamla står i ett hörn i vardagsrummet. Gick väldigt snabbt att montera nya soffan..en 15 minuter kanske! Nu ska kartonger och plast slängas bara - jobbigt så de tar vi senare.

Vi ska köpa en stor fotölj, också Ektorp i vitt..kommer passa så bra så i ett hörn. Jag älskar dessa soffor för dom är såååå sköna redan från början och de håller i sig länge! :)


Helg!

Årets sovmorgon fick jag...fööööör lång! Vaknade 10.30 vilket måste vara längts på läääääääänge :p Aja finns inte så mycket att göra åt saken nu ;)

Har suttit i soffan nu, druckigt kaffe, myst med älsklingen och läst BLOGGAR då jag inte hade tid att göra det igår. Bra start på dagen!! Resten av dagen får vi se vad som händer..behöver förbereda skolsaker och forska fram lite information..booring! Jag vill göra något kuuul..typ köpa soffor!!

Mysig och snygg

Denna väst från Vintageonline.se tycker jag är riiiktigt snygg! Perfekt att ha till en polotröja nu när det börjar bli kallt men inte riktigt dags för en tjockare jacka. Finns bara i en storlek så måste mäta mig lite och se hur lång den blir på mig...priset är liiite saftigt, 1900:- men den är så fin så fin.


Vintageonline . se


Nyårsresa?

Det var ett bra tag sedan jag var iväg på en riktig skidresa..några dagar i snölandskap, bada bastu, dricka varmchoklad med vispgrädde och självklart åka skidor i massor! Jag och Richard ska ju iväg till Thailand i slutet av januari..men jag vill såååå gärna åka på en skidresa, dock utan Richard då han inte gillar snö och VÄGRAR åka med. Tråkmånsen!

Men jag och brudarna (plus eventuella respektive) har pratat om det i två år och nu SMÄLLER det, troligen över Nyår om vi kommer överrens om en skidort..Åre eller Sälen blir det! Ohh så mysigt vi kommer ha det


Åre By


Speedshopping

När jag kommer hem från skolan kör jag alltid ett race och checkar vad som hänt i bloggvärlden och olika hemsidor, eftersom de är Torsdag betyder det att H&M fått in nyheter! Jag blev överraskad över hur MYCKET dom fått in..16 sidor saker me like. Så efter en dusch (jag var och tränade precis efter skolan) så hoppade jag och älsklingen i bilen och körde förbi biblioteket för att lämna en bok samt åkte ut till MODE.

Provade hur mycket som helst men smaken föll för två fina skortor, en mascara samt en foundation. Hade 100:- i värdecheck, 20% på allt smink vid ett tillfälle samt 50:- rabatt vid köp över 400:- (de är BRA att vara H&M-medlem). Dock betalade jag för två mascaror (160:-/st kostar dom..) så gick in och fick tillbaka pengar, men haha sen såg jag att hon dragit 50% på ett pagg istället för 50:- så fick 100:- extra där..sååå det kan bli!


Miiiine!! :) 299:-

Snygg som bara den på! 249:-


International groupworkday..

Ja idag är det gruppmöten och föreläsning på schemat, vårt schema kan tyckas slappt men herregud de finns saker att göra! Vi har föreläsning ons 15-18, seminarium på tordagar 9-11 och föreläsning 10.30-12.00 på fredagar..men sedan ska allt förberedas, artiklar läsas och alla grupper ska träffas och jobba - hard hard life ;) Sen ligger jag efter med läsningen, men jag tycks somna när jag försöker läsa.

I morse hoppade jag faktisk upp i vettig tid, vid 8 och plockade undan hemma innan jag slog mig ner i soffan med en kopp kaffe för att leta artiklar men de gick inge vidare. Nu har jag lockat håret lite och ska bara hitta kläder och sen iväg till skolan...

Ciao ciao!


Röstat!

Nu har jag och älsklingen precis varit och röstat..jag trodde jag bestämt mig men gjorde ett litet avvikande i kommunvalet :p Spänningen höll till slutet!!

Jag är så otroligt döööööd nu efter ett HÅRT träningspass, körde ett spinningpass som var otroligt tungt! Åt precis lite middag, stekt kassler och gårdagens sallad som blivit lite uppiggad, lite sådär lagom upphetsande :p

Men älsklingen var lite busig och köpte semlor, en med hallonsmak med geléhallon!! Och sedan med blåbär, då är det blåbär i grädden. Jag pratade om semlor här om kvällen och - poff så fanns de i kylen. Så dom ska vi mumsa på sedan och KAFFE! Vårt kaffe var slut imorse så jag drack latte men de är inte samma sak som riktigt kaffe, i need both to stay alive!! 



Nu ska jag läsa lite artiklar om Starbucks! Good times! ;)


iWatch

Den nya ipod nano har nu fått en klocka som skärmsläckare, och vad kan man hitta på med det? Jo skaffa ett armband som passar till det så kan du använda din ipod nano som ett armbandsur. iLoveHandles har tagit fram ett läderband som passar till detta, armbandet kallar dom för rock band


Källa


EasyTone by Reebok

Jag är sugen på ett par nya träningsskor, eller rättare sagt ett par uteskor. Dom jag har nu är jättebra för att springa, gå och träna i, riktiga all around skor men jag måste ha separata skor när jag är ute och går - jobbigt att tvätta dem varje gång jag gått ute. 

Att dessa tränar rumpa och lår lite extra skulle ju vara en fin bonus! Måste köpa spinningskor också men tänker vänta till Friskis har medlemsdagar på Team Sportia då man får 20% rabatt


Sååå fina är dom också!! Finns i svart också...humm


Höst hos Lindex

Då och då kommer de in snygga nyheter hos Lindex, dom går i perioder men på hösten är dom duktiga på mysiga kläder which we like! Stora koftor, söta blusar och stora tröjor är något jag behöver mer utav! Stört mycket mer träning så kanske jag kan köpa ett par snygga jeans innan de blir allt för kallt också :)


Allt från Lindex


Locktång tack

Mitt nästa köp blir en stoooooor locktång för att göra stora, snygga och lite slarviga lockar innan man ska out and about! Har en mindre men den är föööör liten - blä.

Så nu ska jag leta upp en stor locktång som vill flytta in i min samling..


Måndag - ny vecka!

Imorse var det INTE lätt att lämna sängen, jag var så otroligt trött! Min plan var att gå upp tidigt och läsa, knappast att det gick imorse, jag måste gå och lägga mig tidigare och skärpa mig med läsningen! Ikväll blir det läggdags vid 23 så jag kan gå upp vid 7-tiden, vi får väl se hur det går. Men det är mysigt att gå upp tidigt, tända lite ljus och dricka lite mumsig latte.

I förmiddags förberedde jag mig inför grupparbetet då min grupp skulle träffas på biblioteket vi 13. Självklart regnade det då men min söta pojkvän var snäll och körde mig  in till stan :) Tack älskling! Blev några timmar på biblioteket, självklart med en kaffepaus på mitten...Akademikrogen har det godaste (och dyraste) kaffet. Men det är Fair Trade och de gör det värt några extra kronor.

Vid 16.45 lämnade jag biblioteket och gick mot gymmet, med en väska som vägde HUUUUR mycket som helst då jag fyndade boken vi använder till denna klass i en tidigare version för 10:- helt gaaalet bra. Visst allt finns inte med med texten är densamme! Lovely för jag måste lämna tillbaka min nuvarande bok på torsdag. Iaf blev det en hård timma på gymmet innan hemgång.

Nu på kvällen har vi storhandlat mat och softat i soffan!


Ugg yourself

Jag är sugen på ett par uggs..dock är jag osäker på om de är värt pengarna, kostar runt 2000:-

Har varit nära att köpa ett par i tre år nu, så det kanske blir tredje året gilt nu då :p Köpte ett par tofflor till älsklingen från Brandos och leveransen gick så otroligt snabbt så om de blir ett köp blir det garanterat därifrån :)
Skor - Ugg Australia: Classic Short Black | Yttersidan av skon

Skor - Ugg Australia: Classic Short Black | Baksidan av skon
Skor - Ugg Australia: Classic Short Black | Skon sedd ovanifrån
Bilder - Brandos.se


Skorna

Fler bilder på skorna..denna gång med dem på:


Kosta Outlet

I förmiddags kom älsklingen på den smarta idén att vi skulle ta en utflykt till Kosta Boda Outlet, jag har aldrig varit där förut så blev första gången för mig.. Så efter att ha lastat in min säng, som svärisarna ska ut och lämna till en kollega som köpt den, styrde vi bilen mot storskogen! Fick uppmaningen att passera förbi Målerås också där Mats Jonasson håller till så de blev första destinationen, mycket fint hade dom och vi planerar några julinköp där :) Jag fick massa fint från Mats Jonasson i födelsedagspresent från svärisarna och ja de kan bli en fin samling.

Efter 30 min max hade vi sett allt i Målerås (de är superlitet) och nästa destination var då Kosta Outlet. Stora hus utspridda med glas, porslin, kläder och annat kul. Vi var hungriga när vi kom fram så började med macka och kaffe innan vi strosade vidare och kollade på massa fint. Glas fanns det i många versioner och man vill ha lite av allt :p Jag hittade ett par vinterstövlar som jag köpte, 490:- kostade dom och skulle kosta 6-700 ordinariepris tror jag så sparade iaf lite...nu har jag två stövlar till vintern - check torra fötter!

Väl i Kalmar åkte vi förbi Mode en snabbis och jag köpte en cardigan..tröttnade på att bara ha korta och hittade en snygg längre :)

 


Träning

Jag är heeeelt slut, både fysiskt och psykiskt..känner mig helt koko och out of it! Men så är det väl ibland antar jag...ska lägga mig tidigt och soooova :)

Har varit superduktig i veckan och hittils tränat tre gånger! Först ett jympapass i måndags, sedan gymmade jag igår och idag efter skolan var jag på ett spinningpass. Känns otroligt skönt att vara igång igen, har inte tränat på riktigt sedan i april och man kan verkligen säga att jag inte är i form!!!!!!!!! Men nu JÄKLAR är det dags igen, ska komma igång med träningen på riktigt och träna 4-5 pass i veckan. Jag brukar köra på 5 pass i veckan med en vilodag i veckan och en vilodag på helgen och de funkar bra för mig. Mixar lite som jag känner med mer jympa eller med spinning, gymmet tycker jag är superkul så blir iaf 2 pass där i veckan :)

I helgen ska jag läsa typ 700 sidor, eller nja 100 iaf :p Kom lite efter denna veckan då jag missade att vi skulle läsa kapitel två också :p Ops! Men annars blir det lungt..ska tvinga älsklingen att organisera sina verktyg i lilla rummet och se hur vi ska lösa förvaringen...funderar på att köpa en större hylla med massa lådor med förvaring! Så läsa och organisera är våran helg :)

Nästa -  Sängen!!

School all day long

Vi hade en rätt mysig start av dagen älsklingen och jag...alltså jag låg i sängen och ropade att han skulle komma och dra upp mig för att jag trivdes med att vara platt i sängen - haha!! Men skuttade upp då jag kände lukten av kaffe, jag har en mycket bra sambo som är pigg och sätter på kaffe till oss!

Under förmiddagen förberedde jag inför grupparbetet och tog det lungt innan de var dags för gruppmöte vid 12 i skolan. Sedan höll vi på att trixa med presentationen inför morgondagens seminarium. De gick bra och vid 15 satte dagens föreläsning igång. Sjukt jobbig tid - 15 till 18, värsta var att både Bistron och Cafét hade stängt då....buuuuuuuuuuuuu!!!

Dagens positiva var att vi hämtade ut min cykel som varit på reparation, yay!! Nu hoppar den inte när man cyklar utan nu har den fina nya däck och är i topp skick. Ska byta ut min cykelkorg också då den har två hål i undersidan (från låset som är rätt tungt).

Nej nu är de sleeping time!
Ciao


Såld!

Nu har jag sålt min soffa..very very nice!!! Den har stått i svärföräldrarnas garage i en vecka då den personen som skulle köpa soffan några veckor sedan inte dök upp, men de hela slutade bra och jag fick det jag ville för soffan också. 1500:- rikare...men med tanken att jag spenderat 400:- på ett par handskar, 400:- på naglarna och 6600:- på en väska idag skulle jag kanske inte riktigt kalla mig själv rik :p

Middagstips - Enkel laxpudding

4 bitar lax
Broccoli så de täcker formen
5 dl grädde/mjölk
4 ägg

Jag har "lagat" enkel laxpudding som just nu står i ugnen..såååå otroligt enkelt. Dela laxen och sprid ut i en lagom stor form, sprid ut broccolin så den täcker laxen. Vispa samman grädde och ägg, tillsätt kryddor och häll sedan över laxen. Sedan in i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter. *Mums*

Enjoy!

Nya naglar

Mina nya superfina akrylnaglar..yay!

Blev ett besök på Nail and Spa på södra långgatan i Kalmar..faktiskt riktigt nöjd med dom!!! Han som gjorde dom la de vita i en akryl och den genomskinliga delen separat, så har dom aldrig gjort förut men detta funkade skitbra och de vita håller lika bra som de andra :)

395:- kostade det och håller ca 3 veckor!


Min Mulberry Bayswater

Efter att jag fixat naglarna gick jag förbi Närstads här i kalmar..vår Mulberryåterförsäljare där jag varit x-antal gånger senaste veckan för att spana in en Bayswater. Har alltid trott att den släta svarta var något för mig men sedan såg jag denna och bler kääär!

Nu när jag var där pratade jag med ägaren om hur lång tid det skulle ta om man beställde en då de enbart hade en inne nu och han trodde den skulle komma till mitten av DECEMBER. Jag kan ju säga att han var otroligt snäll och gav mig ooootroligt mycket i rabatt!! Skulle kosta 9290:- men fick den för flera tusen mindre :)


Min Mulberry Bayswater!!

LOVE IT!!!!


Grupparbeten all day long

Började dagen med ett besök hos frisören, gick till Frank vilket jag hört både positiva och negativa saker om men verkar som dom blivit bättre på senaste tiden. Iaf så färgade jag håret mööörkt (väldigt mörkbrunt) och klippte mig en lugg precis som tänkt. Blev helt okej..dock är håret lite mörkare än tänkt tror jag..hon förstod nog inte riktigt vad jag menade men de är absolut fint, som mitt hår såg ut förra vintern exakt faktiskt :) Men det gör det ju bara lättare sedan när utväxten kommer fram.

Resten av dagen har vi suttit på Eklunds City Café och arbetat med olika grupparbeten, först möte med Casegruppen och sedan påfyllning till Projektgruppen. Känns bra faktiskt och vi kommer bra överrens! Vid 16.45 var vi klara och jag fick skynda mig till Friskis eftersom jag beslutat mig för att gå på ett Jympapass vid 17. Men jag skyndade mig och var på plats i tid!!!

Nu har jag suttit och läst på, och jämfört Google och Apple vilket är min del i Caset :) Danska Hollywoodfruar på tv..haha love them!!

Ciao

Luggtime!

I födelsedagspresent av pappa och Birgitta fick jag pengar till ett frisörbesök (Tack så mycket!) och imorgon är det dags! Ska färga håret samt klippa mig, troligtvis inget med håret i stort utan min gamla, döda, lugg som ska bli levande igen :) Lugg känns väldigt höst för mig..de är mysigt och inbonat på något sätt!

Sedan ska håret färgas..precis som alltid när man har fått tillbaka sin faktiska hårfärg ska den färgas bort :) Standard! Hihi aja vi hoppas det blir fint..ska träffa min case samt projektgrupp efteråt så annars får dom väl något att skratta åt :p


Morgondagens inspiration!

 


Printed or not..

Står i valet och kvalet mellan dessa..det lutar väldigt mycket åt en utav dem men behöver råd!
Lite måste man ju skämma bort sig och en Bayswater har jag velat ha forever - och nu är det ÄNTLIGEN dags för inköp..men av vilken?

Print or no Print?!


French purse

När jag och Karro gick i stan förra veckan kikade vi in på NK och Mulberry, där hittar jag den sötaste plånboken som var precis lagom stor, med lagom många fack (plus några extra) som skrek JOHAAANNNAAAA KÖÖÖPP MIIIGGG! Och då kan man ju inte säga nej! Right?!

Det är en investering och den åldras snyggt så den blir bara bättre och bättre - värd varenda krona!!


Body shop shopping!

Gårdagens shopping på The Body Shop med en rabattcheck på 100:-, 20% på en vara samt en gratis Body Whip med doft av mango då jag shoppade för över 400:-

En nagelkräm, en ansiktsskrub, en handkräm, en ögonkräm och så en gratis body lotion!!! :)


Ommöblering och målning

Just nu håller vi på att möblera om och måla om köksmöbler..de är svårt att bestämma sig för hur man vill ha det!! Suck släp hit och släp dit men nu tror jag vi är på rätt väg! :) Flyttade ett bord vi hade i vardagsrummet, ett barbord, in till köket..sänkte de och nu har jag också målat de vitt - jag ÄLSKAR att måla! Imorgon ska vi flytta upp mina stolar från garaget hos svärföräldrarna och hoppas att det kommer bli fin fint i köket efter det!

Idag var det förmiddagsföreläsning...om man nu kan kalla det föreläsning :p Förberedande och basic snack om ledarskap och måste säga att de är väldigt intressant samtidigt som de är många som delar med sig av sina erfarenheter från tidigare arbetsplatser - de positiva med spridda åldrar. Vi hade även gruppmöten och kom överrens om vad vår projektgrupp ska arbeta med och de känns också väldigt bra, vi är en VÄLDIGT pratig grupp och alla känns som alla är seriösa :)

Efter plugget cyklade jag hem, duschade och sedan åkte jag och älsklingen och handlade mat samt kikade på Media Markt, jag på en ny dator och Richard köpte en längre HDMI-kabel. Fika köpte vi också och sedan blev det en tur över till min älskling ALEX på Öland där vi spenderade några timmar med kaffe i soffan - mysigt som alltid!!
Nu är jag MÄTT - mer slaft åt folket!! Juuuste..har shoppat lite och ska fota det...men jag vet inte vart kameran är?!?!??!

Dags att plugga

Igår var första dagen i skolan, enligt schema gick vi 13-18 men fick tack och lov sluta vid 17. Vi gjorde inte så mycket vettigt utan alla 33-35 eller hur många vi nu är i klassen presenterade sig, läraren presenterade sig och programmet lite lätt. Tiden gick låååångsamt men det verkar vara en otroligt härlig klass med många intressanta och roliga människor!!

Idag är det också uppstart mellan 12-14.45, mycket trevligare! Sedan är jag själv ikväll då Richard ska jobba sittning, vi får se om vi skulle hitta på något med klassen ikväll..de vore trevligt men annars blir det en lugn kväll med städning hemma!

Nu ska jag läsa några sidor, alternativt åka till biblioteket och låna en bok!

IntraLase Synfelsbehandling

Eftersom många efterfrågat hur min laserbehandling gick till, om de gjorde ont, hur det fungerar etc etc. Så därav detta inlägg då jag skriver om mina egna erfarenheter. Tar hjälp av Globen Ögonklinik´s hemsida för fakta :)

Jag hade bokat tid för förundersökning klockan 08 i måndags och skulle en timma senare träffa läkaren som skulle fatta beslut om eventuell behandling. Sköterskan som jag träffade först gjorde prover och mätte ögonen, bland annat fick jag bedövningsdroppar för att de skulle mäta hornhinnans tjocklek genom att trycka en pennliknande sak mot hornhinnan..kändes inte alls men kändes roligt. Sköterskan kontrollerade också mina glasögon för att se vad styrkan var på dem samt gjorde en standars synundersökning för att se styrkan på ögonen nu.

Sedan fick jag information om de olika laseralternativen, de stod mellan ELSA och IntraLase. Jag var inställd på att göra en ELSA då den lät vettigast (och var billigast) samt de var den som jag hört mest om..

ELSA: En ytlig behandlingsteknik som bygger på principen att man löser yttersta cellskiktet från hornhinnan med en svag alkohollösning varvid cellskiktet föses upptill ögats övre del. Laserbehandlingen polerar sedan om hornhinnans yta för att ersätta glas- eller kontaktlinsbehovet.

Men nackdelen är att man skulle troligtvis ha otroligt ont i ca 3 dagar då det nya cellskicket skulle byggas upp då ögat har så pass många nerver. Efter övervägning med sköterskan och efter ett samtal med pappa för rådgivning bestämde jag mig dock för en IntreLase vilket är en nyare metod som är HELT smärtfri! Enligt informationen skulle ögonen skava under några timmar efter operationen och sedan skulle man se lika bra som man gjorde tidigare med glasögonen. Detta var viktigt då jag skulle ha tid för flytten på tisdagen och börja skolan på onsdagen...jag kunde inte ligga deckad i 3 dagar som jag skulle gjort om jag valde ELSA.

IntraLase: IntraLase är den senaste generationens LASIK behandling där fliken skapas helt med laser istället för en mikrokeratom som vid traditionell LASAK/LASIK. Med Intralase utförs med andra ord samtliga steg i behandlingen med laser. Detta ger en mer skonsam och exakt behandling.

IntraLase är en väl utprovad metod. Fördelarna med Intralase är att man kan skapa mikrotunna, individuella flikar med ökad säkerhet och precision. Detta ger mindre obehag och kortare tid för återhämtning samt minskar risken för infektioner.

Sedan fick jag sitta ner och invänta att få komma in till läkaren som låg efter schemat så skulle inte komma in till 09 då jag hade tid, men personalen var så otroligt glada, hjälpsamma och trevliga att de inte gjorde något att vänta. Vid 10.30 träffade jag läkaren som bara sa positiva saker, han gjorde extra mätningar för att kontrollera sköterskans mätningar var korrekta. Vi gick igenom ingreppet och sedan fick jag några smärtstillande tabletter och prata med en annan ögonsköterska som gick igenom ögondroppar som skulle tas under kommande dagar. En som jag ska ta 3 ggr dagligen i 3 dagar och en annan 5ggr dagligen i 5 dagar.

Nu var det dags att bege sig in i operationssalen och lägga sig under lasern!! La mig på plats och sköterska nr. 3 berättade igenom om vad som skulle hända, bland annat att bedövningen var så pass stark att man kunde genomföra inre ögonkirurgi efter dem..haha rätt tryggt att veta att de var riktiga grejer! Då läkaren kom in droppade dom i bedövningen och började första delen av ingreppet - göra ett "lock" i hornhinnan vilket gjordes genom att platta ut ögat och sedan skar lasern locket de hela tog 32 sekunder och det var svart några sek och sedan blev det JÄTTESUDDIGT. I nästa maskin korrigerades själva synfelet - laserbehandlingen vilket tog 16 sek. Ögat skulle vara still och att fokusera på en grön fläck - inte svårt för fläcken täckte hela ögat :p Under behandlingen krympte den gröna pricken och det luktade bränt hår - bye bye synfel. De gjorde ett öga i taget och de gjorde INTE ALLS ont..dock var det lite mer obehagligt på andra ögat då de skulle skapa locket...dock inte alls ont men kroppen hamnade nog lite i chock.

Jag såg otroligt suddigt men de lättade snabbt. På tåget hem började bedövningen släppa, jag blev allt mer dåsig och fick ont i huvudet. Kunde knappt öppna ögonen längre utan de rann tårar KONSTANT men hade fått ett kitt från kliniken med kompresser att torka med. När vi kom hem till mamma drack jag vatten och gick sedan och la mig med solglasögonen på. Det gick inte att sova för ögonen var "grusiga" och det var riktigt obehagligt så var svårt att sova. Tog ögondroppar för fullt och låg och blundade i 6h innan ögonen började att fungera som de skulle, dock var de fortfarande grusigt och vänstra ögat var fortfarande inte helt lätt att hålla öppet.

Morgonen efter gjorde det inte ont, de var inte grusigt i ögonen utan jag såg perfekt!! Efterundersökningen gick bra, jag såg bättre än majoriteten av de svenska folket utan mina glasögon, mycket bättre än förväntat.


RSS 2.0