Bostadsrätt i Kalmar

En av tjejerna i klassen..Lina, har köpt sig en underbar lägenhet (toppenköp verkligen!!!) som är lagom stor och ligger rätt lagom till. Tar 10 min till skolan och de är lätt att ta sig till stan...haha kanske 15 min om ens det med cykel. Dom har målat och fixat lite..nu är den väldigt in och jag..och resten av världen är avundsjuka :)

Men att vi inte tänkt på det innan..bostadsrätt fungerar ju lika bra som annat. Lite friare att göra vad man vill gällande målning och så. Har pratat med både Mamma och Pappa som är mycket positiva, pappa sa också att de var dumt att vi inte tänkt på det innan. (Du är för smart Lina!) Men nu är jakten igång..lilla jag söker bostadsrätt..gärna på "rätt sida" av stan...giraffen sidan that is! Vill ha fräscht kök och gärna fräscht badrum med plats för tvättmaskin! :)

Vill du sälja? Har du tips på sidor på nätet? Allmän info uppskattas! :)

Önska mig lycka till med jakten!

Fredag!

Fredag idag - jippie nu är det helg! Känns dock verkligen inte som helg..veckan har gått så otroligt snabbt, tänk vad mycket de är som har hänt, känns verkligen som jag bott i Kalmar jättelänge :p

Idag så började vi dagen med en föreläsning i grundläggande IT-kunskap..det kommer vara en valfri kurs på 4,5 alt. 7.5 poäng. Första delen är bara basen och andra delen är webdesigninriktad. Jag skrev upp min på båda kurserna..känns bra eftersom de är MYCKET lättförtjänta poäng. Vi ska ha två föreläsningar och två laborationer till det..med uppgifter som "öppna ett mail" "ändra typsnitt" "lägg till en kontakt i adressboken" och liknande. Ska inte vara för kaxig..men mycket kan man faktiskt. Webdesignen ska bli rolig...fast den börjar först senare i terminen..så att inget ska krocka!

Efter 3h där så var det lunch i en timma, första gången i "studentcafét"..där finns micro, bord, kylskåp med mera. Så vi åt i lugn och ro, lyckades även logga in på mitt datakonto..och mailen. Så nu klarar man av det också - superbra! :)

13 började föreläsning 2 i företagsekonomi...på dagens schema stod strategier. Föreläsaren var en riktig lustigkurre..haha! Vi fick sluta vid 15 istället för 16 - "för de är inte alltid en svensk är med och springer final i VM" fråga mig inte vad..men kanske 400meter eller något sånt. Glada blev vi iaf!!!

Jag åkte ner till centrum och gick och kollade..köpte en kalender med en helsida för varje dag - kommer behövas! Lite pennor blidde de också när jag ändå var på akademibokhandeln...dom hade extrapris på några filmer också, så de blev en Lohan film..alltid trevligt! Kikade runti några affärer innan regnet kom och jag flydde till Baronens köpcentrum för att köpa mumsigt te! Tänk att de är så billigt med te egentligen..blir överaskad...positivt..varje gång! :) Blev "Svensk Sommar" och "Teaterblandning"..och två tekulor till teét :) Väl hemma har jag fixat lite..började kolla på film men blev distraherad..så den är fryst i bakgrunden! :)

Bilder!

Såklart ni ska få se bilder på min nya bostad..ska leta fram kameran så lägger jag upp dom senare. Kala väggar men annars så är det ganska möblerat..matta och skrivbordsstol saknas dock..kommer senare någongång! Måste spara lite pengar också....ska dock köpa en dammsugare som jag är kär i...en vit som är temat i rummet mitt :)

Ciao!

Tro det eller ej men jag lever!

Nu har jag varit kalmarbo i snart 1 vecka...och det känns superbra med allting! Trivs som bara den!!! :D

Flyttade ner i lördags, kom till en rätt tom och tråkig lägenhet (rum på 19kvm) men när jag började fixa till blev det iaf lite bättre..plocka upp saker och dyligt! Bor i korridor (blää) vilket inte kanske är det bästa, människorna är inte direkt min typ men alla är trevligta och i ungefär samma åldersgrupp..vilket är bra! Köket är äckligt och jag vill aldrig laga mat där..jag får våldgästa någon ny kompis och laga storkok där ;) Haha...men jag har inget frysfack..så de kan ju bli svårt!!! :p

Men i söndags åkte jag till IKEA..de blev en FULL vanlig vagn och sen två fulla transportvagnar med saker och möbler. Köpte soffa, bokhylla, skrivbord, spegel, guddar, gardiner, överkast, tallrikar och bestik och en lampa till (plus alla 50 0000 småsaker man måste ha!) Men de fick jag hemlevererat i Måndags, fick betala 495:- men skulle inte klarat att bo i cellen ända tills pappa och birgitta kommer ner om några veckor!

Men snacka om att det finns saker att göra, och massa trevliga människor att göra sakerna med! Träffat söta och goa människor som man trivs med..vi verkar ligga lika till (eller nått! :) ) Men de är nya saker hela tiden..hade första föreläsningen igår i ämnet Företagsekonomi A - Organisation och ledarskap (har jag för mig) och den var bra och intressant..tiden bara flög iväg! Klarade av den...men eftersom man inte visste vad man skulle läsa innan så är de 3kap. som ska läsas in nu...MEN! Idag hade vi studeiförberedande föreläsning..och fick lära oss att en bok på 720sidor är oftare lättare att plugga än en på 300sid. pga olika saker. Så 3kap. + 2 till imorgon kommer gå snabbt att klara av :)

Har varit på min första sittning, skippat den andra och väntar spänt på att nya biljetter ska släppas till resterande aktiviteter. Det händer verkligen saker överallt!!! Helatiden är det något...gärna dubbelt också. Generalerna och Huvudfaddrar/faddrarna är supersöta och roliga människor - en super nollning!

GO Kalmar ESS! :) :) Lila is the shit!

Annars är det bara bra, har fixat hemma idag och igår och nu ser det riktigt beboligt ut :p Kom gärna på besök..vinet ligger i bokhyllan! Ska börja leta bostadsrätt..men korren får de bli så länge!!! Nä nu måste jag ta och kolla mail...blir en hel del när man inte haft internet..och plugga..ca 60 sidor att läsa till imorgon...UTAN sammanfattning! :(

Puss och kram!

Sista dagen!

Nu är det riktigt nära..men de känns verkligen inte så! Kanske är för att jag inte packat ihop de sista..kläder, saker jag planerar att sno från föräldrarna och lite småsaker. Till min hjälp har jag en stor rosa resväska och min mindre gröna från mormor. Hoppas att jag lyckas..de är inte så mycket, jag ska bara orka dra det! :( :S

Nu sitter vi och kollar på film.."American Pie the Wedding" en mycket pinsam film om ni frågar mig. Vi (jag och Helena) käkade mumsig henki-middag och nu är de softich, kommer få packa och fixa hela natten sen :S Då kan man ju iaf sova på tåget imorgon!

Dagens inköp:
Fyra pocketböcker till priset av tre på Bokia..
Mias hemlighet
Nobels testamente
Storlek 37
En shopoholics bekännelse
Sen ett par strumpbyxor från lindex med -30% - medlem! :)

Nu ska jag återgå till filmen! :)

Puuh..

Nu är jag klar med majoriteten av städningen..iaf där jag kommer åt! Ska torka golv och skåp imorgon eller senare ikväll. Jag är helt slut....haha snacka om svettig!

Dags att hoppa i duschen, fixa sig och åka till Farsta. Ikväll kommer helena på middag..vi ska lämna saker till varandra, man glömmer ju saker här och där :)

Hihi! DUSCH!

Städning!

De är på gång! Eller det händer..hihi! Håller på att städa för fullt!! Är klar med alla fönster..de gick snabbt och nu är dom rena och superfina, kan till och med ha persiennerna uppe :p De är typ första gången..ever! Sen har jag dammat och slängt en massa saker, tänk va mycket papper och strunt man har överallt. Behöver gå igenom allt minst 1 gång i veckan :P

Skulle inte säga "nej tack" till en av dessa Ergorapido
från Electrolux, en söt liten dammsugare!


Nu har jag rast men ska strax börja att dammsuga alla golv och lister, sen alla mattor riktigt ordentligt! Tvätten är klar, men jag en så muppg att jag inte så att någon tryckt av tvättprog knappen så den har bara varit på 1000 varv - skiten är inte rent! Så de blir en till omgång..men tillsammans med handdukar och lite lakan! Men men...nu ska jag fortsätta! Ska åka till farsta senare..(om jag hinner) ska köpa linser, lämna tillbaka kläder till hm och kanske en sväng förbi systemet! ;)

Kramis!

Human Trafficking

Nu har jag precis sett den sista delen i tv3s miniserie "Human trafficking", en brutal visning av verkligheten. Sexhandel med barn och unga! Blir så jävla förbannad av sånt, de är så hemskt och de är omöjligt att förstå..omöjligt!! De är bra att de skapas filmer/dokumentärer/serier som visar vad som händer..reality check..vi är skyddade och har ingen koll på vad de egentligen är som händer där ute!!!

Senaste veckan så har jag och mamma pratat mycket om hur man kan hjälpa kvinnor och barn som hamnat i otäcka livssituationer! Mamma berättade att hon alltid velat starta en verksamhet där "offer" kan få hjälp med små materiella saker. Startar man om och flytt från sin man eller liknande har man knappast råd med leksaker..soffa...tv och sådant. Ett slags center dit man kan skänka möbler och sånt som sedan ges bort till behövande. Tyckte de lät bra...och de är inte mycket som behövs för att fixa det - jo tid!

ECPAT Sverige mot barnsexhandel
Gick in och läste på ECPATs hemsida, en organisation som arbetar mot barnsexhandeln. Dom har bla samlat in namnunderskrifter för att få fram mer resurser till Rikskriminalpolisens barnpornografigrupp..läs mer om det HÄR! Om det finns något arbete jag skulle brinna för verkligen, så skulle det vara att arbeta med dessa frågor. De är ett arbete som gör gott och förbättrar världen..varje litet steg gör så otroligt mycket! Mamma tyckte jag skulle bli polis...och då skulle jag syssla med detta! En tanke..vem vet hur den kommer utvecklas.

Vill du hjälpa till titta in följande sidor:
http://www.ecpat.se/
http://buy-aid.com/
http://www.bris.se/

Sladden är borta!

Vill ju lägga upp bilder på mina nyinköpta saker...men jag hittar inte den förbaskade sladden till kameran och datorn!! Bläääääää...va tråkigt!! De blir ju mycket roligare om man har en massa bilder i inlägg - eller hur?!

Jag tror att den är nerpackad och bor i kalmar faktiskt. Men jag trodde jag lämnat den här uppe..de kan ju vara så att den ligger gömd under en tidning :p Jag är inte känd för att kunna leta reda på saker kanske..nee!!!

Nu kollar jag på Sally...en deppig brutta som letar efter "mr. right" snacka om muppig brud och muppigt program. Hihi! But I do like it!


Shopping på hög nivå :S

Ja så var nedräkningen nere på två! Två dagar kvar till kalmar!!:S Ska bli så roligt!!! :) :)

Idag var det som sagt en fullsmäckad dag, precis vad jag behövde. Träffa massa söta människor som jag tycker om :) Tack flickor..och pojke ;) Kom precis hem och de är såååå skönt att sitta i soffan och ha fötterna på bordet :) Hihi..de får man göra när man bor ensammen :P

Åkte in till stan och var där vid 12 och träffade annica som väntade utanför Åhlens..att jag ALDRIG hittar nycklarn och ALLTID missar tunnelbanan! Måste sprida att duktiga annie klarade sin mattetenta - Grattis gumman!!!! Vi tror på dig you know ;) Vi gick till Muffin bakery och åt lunch/frukost..kan inte rekomendera det tyvärr. Men vi satt och snacka någon timma där, tillslut gick vi drottninggatan ner där jag köpte två ögonskuggor till priset av en på Make Up Store! Jag älskar deras smink och produkter..ögonskuggorna kan jag rekomendera!!!

Sedan mötte vi upp Cagla vid 14-tiden! Vårat uppdrag - Hitta en klänning till lilla mig! Lyckades vi? JAAAAAA!!!! :) Gick och visade klänningarna på OASIS först...men de fanns inte i rätt storlek i SOAK så gick förbi Aksara och några andra butiker på vägen mot Gallerian, hittade inga bra där dock så vi (jag) hoppades på gallerian. Provade de två olika de stod mellan..två svarta cocktailklänningar! Vi beslutade enhälligt att en svart med draperad överdel. Kostade 999:- men de är den nog värd. Yeay I got an LBD!

Satte oss och fikade i Gallerian i någon timma innan vi lämnade Annie och gick vidare..då skulle vi hitta skor! Gick förbi Nilson och några andra i gallerian och runtomkring innan vi hamnade på Rizzo. Brukar vi vara dyrt, såg inga skyltar på någon rea..men dom brukar ha många fina skor. Sen såg jag ett par svarta, matta pumps i lagom höjd - stl 40 och jag vänder på dom 395:- !!!!! YES! Där hade vi dom, dom fick följa med hem. Nu var jag rätt slut men vi besökte ett gäng butiker och kikade runt..köpte ett par silverflats från Wedins för 99:- som är supermjuka - de ville mina fötter ha!!

Sen blev det middag med Karro och Calle på Fridays i Kungsträdgården. Gick dit direkt när vi träffades, åt en Club Snadwich med pommes och cola..haha karro jag fick gratis refill!!! :) ;) Köpte tre nagellack på Åhlens på vägen hem...och nu sitter jag och väntar på att "Human Trafficing" ska börja - kolla på den! :(

Torsdag

Oj oj oj det blir en heldag i stan imorgon!! Ska träffa så många som möjligt innan jag flyttar på lördag. Och på något kostigt sätt så måste jag djuprengöra hela lägenheten under denna tid också..oh oh! Ja ja de ska nog gå ihop..

Detta är planen:
Torsdag:
Packa!
Tvätta!
11.00 - Annie och fika
14.00 - Cagla och shopping/kaffe
17 - Karro (2.an) och shopping/snacka
19 - Middag med Calle och Karro (still nr. 2)
Sova - När jag kommer hem!

Fredag:
Städa - Städa - Städa - Städa!!!
Packa!
Tvätt!
18 - Helena och utbyte av ägodelar

Lördag
Till Kalmar!

Säng!

Planeringen efter Kalmar är på hööög nivå. Jag vet inte riktigt hur många ritningar och planer jag gjort de senaste dagen..men IKEA-katalogen är helt utnött! *Hihi* Har köpt sängen som ska levereras om någon vecka..ett jäkla kap från JYSK :) Nu har jag råd med min soffa..kompack living!!!

BEDDINGE RESMO 3-sits bäddsoffa

Jag vill inte spendera mer än ca 8000:- totalt på allt som måste köpas, de borde kanske räcka!
Shoppinglista:
Säng - B30 från Jysk 1500:-
Soffa - Beddinge från IKEA 3100:-
Hyllor
Hyllavdelare
Skrivbord från IKEA
Kontorsstol 850:- från IKEA
Textil

Vet inte om jag ska beställa hem soffan och de andra eller om jag väntar på pappisen som kommer ner i september...men eftersom jag sparade pengar på att köpa sängen på Jysk och inte ikea så tror jag att jag gör så :) Jippi!!

Heeej

Nu är jag hemma igån, de är inte mycket tid kvar i detta hem nu :S Snart är det Kalmar som är nya "hem".

Har varit hos mamma sen i förra fredagen (?) och det har varit skönt och trevligt att vara med familjen, mycket tid med bröderna. Albin är så otroligt söt (tänker inte lägga upp någon bild för då kommer någon att ta honom!!!) *Hihi* De är alltid roligt att vara där..blir så när man inte bor där, fast de blir lite mycket ibland och detta trots att de inte finns internet och jag har lite abstinensbesvär. :P

De har varit lugna dagar, vi har varit i stan, hemma, fixat i lekparken i området där mammisen och dom bor, bakning och sen fyllde jag ju år i måndags! *Jippie* Im 20!!!! Åkte in till stan (s-tälje centrum) och till sjukan där Adam hade en läkartid..vi träffade mormor utanför sjukhuset för dom skulle till Tom Tits efter sjukan. Jag och mamma gick och bokade mina biljetter till Kalmar (åker på lördag 12.20), sen bokade vi tid för manikyr, köpte sidenband som jag ska göra hårband av och åt lunch på Pastahuset innan vi åkte hem. Mums för Pastahuset i södertälje...Buffe för 39:- med dricka och sallad!!

Jag fick ihop lite pengar vid födelsedagen, en resväska som är underbart grön, två klänningar som är perfekt till hösten..en perfekt till partyn...ska lägga upp bilder!!! Fick två UNDERBARA tekoppar från helena som är svarta med rosmönster - jag älskar dem helena tack så jättemycket. Sen blev det två har örhängen och halsband från Camilla, Elin och Andrea! Tack brudar för dom!

Fixade naglarna igår och det blev bra, blev kortare men nu kommer dom bli lovely när dom vuxit ut lite mer. Måste köpa en ny nagelfil och nagellack :)

Adams fina vagn som mamma pimpat ;) tyckte den var riktigt cool!

Img3E6C028A.jpg
Adams fina vagn som mamma pimpat ;) tyckte den var riktigt cool!

Födelsedag!!!!


Fyller år på MÅNDAG - Johanna 20 år!!!

Alla är välkommna hem till mamma på fika från ca 18!!! Om du inte hittar? -RING! Har du inte numret? - Då känner jag inte dig och du får inte komma :p



Glöm inte bort mig..snyft snyft!!!

:D

Soffor - sängar..

Dessa alternativ står det emellan..hjälp mig! Vad är bäst?!

Beddinge - Resmo 3795:- (plus kuddar)
Superskön att sitta i..och ligga heeelt okej. Minus att den är 200cm bred, och jag har 260cm kvar efter vi ställt dit sängen. De skulle betyda ca 50cm till en hylla/sängbord! :S

     


IKEA PS - Håvet 3990:- (plus kuddar)
Storleksmässigt är den väldigt bra! Men de är inge bra madrass, man sitter inte bra..den är hård trots att de är deras bästa till denna soffa. Inga fina överdrag heller :S

    

LYCKSELE - Håvet 3095:- (plus kuddar)
Har samma madrass som PS ovan...men lite mindre och billigare!

  

Alt. 4 är att bara köra med en säng..ett najs överdrag..och MASSA MASSA kuddar!!!..Hum :S

Hem - bort!

Nu är jag i stan igen! Men bara en snabbis!

Pappa skulle också upp till stan idag så jag fick skjus - lovely! Vi åkte till banken direkt, pappa hade ärende och jag ville skaffa bankID. Gick snabbt och smidigt! Sen släppte han av mig vid IKEA, Kungens Kurva och där gick jag runt hela dagen. Har lite problem med hur jag ska planera för att utnyttja till max.

Ska skaffa mig en soffa..som det ser ut nu iaf! :p Men den jag hittar som är skön och bäddsoffa är för stor..och dom andra var inte sköna. Så nu vet jag inte hur jag ska göra..hum! Pratade nog med halva personalstyrkan idag skulle jag tro..men fick iaf svar på alla mina frågor - Tack så mycket! :)




Efter en fika så tog jag IKEA-bussen in till stan och kollade i några butiker innan jag åkte hem.  Nu ska jag hem till mamma och jag är nog där till på Tisdag skulle jag tro...!! Inget internet - inget bloggande!!!

Kalmar!

Nu har jag och pappa kommit hem från Kalmar..en resa på ca 13h totalt, tur att vi har skön bil iaf! :)

Åkte vid 9 tiden i morse och var framme 13 ungefär. Hämtade nyklar och passerbrickor i bo-butiken och sen åkte vi till min nyyya bostad. Låg kanske inte perfekt till, jag bor i en rondell...eller brevid en rondell. Längst ner och ut mot gatan :S Men de är lugn trafik och jag bor på 1tr (½ trappa) så de går inte att ta fönstervägen -Puh!-

Jag är supernöjd med mitt rum, var mycket större än jag trott och badrummet var också stort! Dock var de med drapperi..men men. Köket var också okej..stort och luftigt vilket är bra! Måttade och gjorde en ritning av rummet och sen åkte vi och åt mat, snacka om hungrig man var vid 14 tiden!!! Efter en liten prommis i centrala Kalmar (400meter "hemifrån") så åkte vi till IKEA. Kollade upp leverans utav säng, men kom fram till att jag nog sparar möblerna i rummet tills pappa och birgitta kommer ner i september..jag får överleva! Sparar 495:- på det! Men om jag dör får jag ta och skicka efter skiten!!! :p

Köpte lite småsaker: handdukar och badlakan, lampa, saker till badrummet (matta, toastuff, papperskorg mm) sen blev det två lakan, ett påslakansett och en kudde. Gick på 1533:- jag betalade 33:- själv efts jag fått present av farmor och farfar samt pappa och birgitta! Ska köpa ny säng, skrivbord, två hyllor, en soffa (bäddis) och någon lampa på IKEA. Sen är det gardiner och lite sånt som också behövs!

Lägger upp bilder imorgon när jag kommit hem till stan (är på landet!) Puss!

SÅ nöjd!

Wow..vilken bra dag det har varit idag!! (om man räknar bort skavsåren!!)

Vaknade förvånadsvärt tidigt, 8.30 men kändes som den var kanske 11. Jag kunde inte somna om så jag hoppa upp och hängde tvätten och åt frulle. Dagen började soft framför tv.n :)

Besök hos frisören (Linda på Hårservice) klockan 13..och som vanligt får jag halvspringa ner..tar ca 5 min att gå :p Men jag kom itid och han prata med brödernas faster som också jobbar där innan vi satte igång. Valde att färga hela håret i en mockafärg men vi blandade också i lite gyllenbrunt och ash. Blev vääääldiggt bra mix som ser underbart ut, precis som jag ville ha det. Färgade ögonbrynen och klippte lite lätt också..ca 2-3cm så de var lagom. Sen passade jag på att köpa Schampoo och Balsam för färgat hår, tog de bästa dom hade.. :) Sen blidde det en stylingcreme som funkar lika bra med/utan föning..så mycket lättare! :)



Efter ca 1,5-2h hos frisören åkte jag till stan! Wei! Gjorde världens underbaraste fynd på Wedins på Drottninggatan!! :) :) Hittade en weekendbag, svart i fuskläder, för 299:-..peeerfekt!! Har letat efter en sådan i säkert 1år eller nått. Jag fick den sista som dom ställt ut 2min tidigare :) Johanna blev såååå glad över sitt kap! Bilden gör den inte rättvisa..den är perfekt!!

Sen gick jag mot centralen och tog tåget till landet, äppelpajen står snart i ugnen..och imorgon åker jag och pappa ner till Kalmar! Tack söta pappa! :)

Kramis

Info-listan

De ääärrr roligt!! Iaf när man har massa tid att spendera. Enjoy...och gör den ni också :) Kommer härifrån


Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?

Jag har tre olika, men den jag använder mest är de tre på.
Vilken svordom använder du mest?
Fan, shit och fuck :S

Äger du en iPod?
Nä, jag köp på Sony..den är rosa och glansig 

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Idag stod den å 10.00, men blir snart tidigare! (när man skulle jobba var de 05.40) 

Hur många resväskor äger du?
1 väska..och 3 olika ryggsäckar

Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Hum..om jag får godkänna den är jag gärna med. Kameran glömmer jag bort att jag har, måste skärpa mig!

Vilken var den senaste filmen du såg?
"Nybyggarna" i lördags, eller om de var söndags

Har någon av dina vänner barn?
Haha..inte vad jag vet! :p

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En riktigt dyr designväska som man kan ha lääänge

Har någon någonsin kallat dig lat?
Såklart! Alla är väl lata ibland...men de händer inte så ofta

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Vet inte..Buble kanske

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Vanlig mjölk, när jag dricker det. Till pannkakor, pölsa och någon mer rätt är de ett måste!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Vet inte om de var en hemlis, men lekte lööve doktor till min roomie.

Använder du huvtröjor?
Japp, köpte en underbar två veckor sen..och min Sthlm-tröja

Kan du vissla? 
Nej, Johanna kan inte vissla - skit kul va!

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej, de har jag faktiskt inte

Vem var den senaste som ringde dig?
Min lillebror adam!!! "Komma hem hanna!"

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Ähh..JA! Såklart dom gör, jag pratar ju om dom ;) Mega biatchen :P

Tittade du på tecknat när du var liten?
Jo, disney

Hur många syskon har du?
En lillasyster 18år, lillebror 3år och lillebror 5månader

Vilken film kan du alla replikerna till?
Alla?! Ingen tror jag

Äger du några band-t-shirts?
Jag har nog haft en BSB men den är looong gone

När flög du senast?
Hem från Schweiz i maj..eller april eller när de nu var

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
4st, fast de är inte mitt bord

Läser du för skojs skull?
Jag älskar att läsa, de är avslappning

Pratar du några andra språk?
Engelska..och lite lite lite spanska

Diskar du din egen disk?
Hallå! Diskmaskin!!!

Har du gråtit offentligt?
Fler gånger än jag har händer och tår

Har du en stationär dator eller en laptop?
En laptop

Försöker du alltid lära dig nya saker?
De gör man ju automatiskt

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
En tatuering vore roligt..men vågar nog inte

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Absolut, jag skulle ju bli helt kär!

Kan du kasta macka?
Njä..vet inte, ar länge sen nu

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Nä, jag tycker inte de är snyggt med för många

Har du en blogg?
Ja men visst vettu!

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Samhällskunskap och design..mina favoriter

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor!!! Kärleksfull, generös och positiv

Gillar du din boendesituation?
Jag flyttar till kalmar om en vecka, ska ner imorgon och spana - hoppas!

Vilken är din favoritfrukt?
Vindruvor och melon!

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Jo..jag har slutat äta massa skräp

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
20 - på MÅNDAg den 20e!!!!

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nej, inte direkt..jag har själv problem med de!! Men MEJ stör jag mig på!

Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Vet inte..

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Nej

Gillar du senap?
Skånsk..eller stark! men inte å korv

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej, jag skulle dö av nervositet

Sover du på sida, mage eller rygg?
Mage och sidan

Har du någonsin köpt något från eBay?
Jo, från Tradera

Tycker du om att krama folk?
Kramkalas!!! mmm

Skulle du säga att du är trendig?
Trendig? Jag följer de jag vill, men lite omedvetet

Äger du en digitalkamera?
Japp, present från pappisen

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Springa och gömma mig!? Säga nej tack, kompis!

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Star Wars!?

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Jag gråter i alla..jag är så känslig av mig

Tycker du att du är attraktiv?
Jag tycker inte jag är ful!

Vad är du allergisk mot?
Nötter, skaldjur, stenfrukter, kärnfrukter och morötter

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej, det får jag inte. Men äter inte häst och konstigheter

Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
Joshua och Melissa är sött!
Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där

Har ingen bok här!
Vad har du på dig?
En rosa blommig sommarklänning!

Vad var den senaste musik du lyssnade på?
Radion..någon braig låt i guess


Fröken söt!

Hittade denna söta klänning, den är i bomull med svarta blommor. Finns hos Mint & Vintage för 499:- Soooooo cute!!! Armbandet från ÅsahjärtaNiklas får också många plus!

Crinkle dress   Braided leather bracelet, red

ZzZ..

Nä nu stupar jag snart :S Tittar på "So you think you can dance" och bara hälften av paren har dansat..man måste ju se alla ju!! Blev så trött efter allt packandet..eller så har jag köpt en drogad loka :p *Hihi..* Nä sängen nästa tack så mycket!!

Imorgon är schemat som följer:
- Vakna och frukost framför tv.n
- Fixa de sista med kartongerna och ställa dom i ordning
- Städa bort allt damm som sakerna lämnat efter sig..putsa fönster?!
- FRISÖREN!

På eftermiddagen är det osäkert, vet inte riktigt vad jag får för mig att göra. Antingen åker jag till stan och tittar, eller åker hem till mamma. Ska ju ta tåget till landet imorgon kväll..19.15 från centralen. Wei på torsdag är det Kalmar!!! KALMAR!!!

H&M

Jag fann inte lyckan hos Ellos..men H&M har jag kärt! Skickade iväg en ny beställning..hittade en jättefin jacka som jag vetkligen hoppas passar! Beställningen kommer till Kalmar om två veckor..spännande! :)

Beställde en ny tunika (i svart), underbart skön och passar till allt. Har på mig en i naturvit nu, vill ha alla färger!! Man får bara beställa en i taget...79,50:- alt. 149:-


           

Mediterranean

Med i Elle så var det en "doftsida" med ett test på en ny perfum från Elizabeth Arden - Maditerranean. En av mina favoriter, Catherine Zeta-Jones står för modellandet. Den luftar lagon, sommrigt och väldigt fräscht! Me likie! Ska spana in den..och massa andra dofter imorgon, min Gucci börjar ta slut och jag vill ha lite veriation :)

Mediterranean Fragrance - The bottle is simple and elegant. A feminine oval of cerulean blue weighted glass.The bottle radiates light, captivating everyone that holds it. The modern, hammered silver cap adds a sophisticated contrast to the weighted glass.Elizabeth Arden Mediterranean - The holographic carton design is reminiscent of the blue in the sea and sky of the Mediterranean. Hammered silver detail wraps the base of the deluxe two piece carton, echoing the bottle cap.

Mitt Ellospaket

Jag blev chockad över hur stora paketen var..men det betyder ju en massa nya saker! :) Men idag hade jag verkligen otur..jag kommer bara behålla två par strumpbyxor av allt jag beställde :(

Blä! Jag trodde jag hittat små pärlor..men de visade sig vara så att ingenting passar sig :( Hihi..aja, ska in till stan imorgon efter frisören tänkte jag! :) Skor står på listan, och blusar!!

ZoomaZooma

Klart!

Så var allt packat och klart :) Jippie! Majoriteten av alla mina kläder är också nerpackade och ska ner till Kalmar på torsdag! Pappa tog med sig allt till landet när dom åkte en timma sedan, så att dom slipper åka up till stockholm först och sen tillbaka neråt.
De är svårt att förstå att det här verkligen händer..jag ska flytta! Jag kommer bo i en annan stad i minst 3 år, de är lika länge dom hela gymnasietiden som känns som 50år sedan, :p Kommer vara superspänd på torsdag..hoppas att jag kommer trivas som fisken i vattnet! :)

Hihi..jag var och köpte nya Elle i affären, fan va dum jag är! Min premunation hade inte gått ut..så när jag varit hemma i 5min så damp samma nummer ner i brevlådan - pucko! :S Någon som vill ha en Elle?! Nu måste jag ändå förlänga premunationen! Knaaaas johanna

Paket!

Nu ska jag ta och springa ner och hämta mitt paket från Ellos. Tar en paus från mitt packande av kartonger..nu är det inte mycket kvar att packa. Tror de är två kartonger till kalmar och två att stoppa undan..sen är det alla kläder också. Nä nu måste jag gå :)

ICA goes fashion

I September lanserar ICA tillsammans med Whyred, vinsten på ynka 5:- går till Världsnaturfonden! Påsen kommer kosta 50:- och kommer alltså om några veckor. Jag tycer att den var söt..! Priset är okej, men jag skulle vilja att mer pengar gick till WWF! Jag kommer nog ta och så till på en iaf..om dom kommer till lille Kalmar! :)

whyred

Fixat

Jag är på fixar humör! Det känns mycket bra...saker gå snabbt :) Beställde precis bredband, telefoni och tvabonnemang till nya bostaden..blev lite sur när jag fick upp att de skulle levereras inom 3 veckor och inte 1 vecka som jag först läste...muppigt!!! :( Så nu kommer jag bo i två veckor utan 3.an och 5.an (fast jag har ingen tv :p ), får gå till biblioteket och surfa! :( Förhoppningsvis överlever jag, det är ju ändå nollning :)

Sen har jag bokat in ett besök hos frisören imorgon klockan 13!! Det får jag inte glömma bort!! :p Ska bli skönt att fixa det lite, sist jag var hos frisören var i maj såg jag i kalendern, känns inte så långt bort. Men de ska nog bli bra..vet inte riktigt hur mörkt jag vill ha det..de får vi ta och diskutera där :) Linda är de som gäller...hon är duktig! :)

Böcker!

Hemma!
Jag är verkligen senil..och blind! Nu måste jag åka in till stan och köpa en ny mobilladdare, jag måste ha lämnat den hos mamma i fredags och inte hemma som jag först trodde. Jag hade en elak känsla av att den var i södertälje :( Blä massa pengar bara försvinner..

Men jag hade post som väntade på mig, CSN som beviljade mitt lån/bidrag..snyft skulder! Adressändringen som skulle skrivas under och retuneras. Sen var det lite väkommspapper från BBS och HiK..äntligen!! Känns alltid bättre, och säkrare när man får bekräftelser och information.

I brevet stod de två böcker, huvudböckerna till första kursen..men på internet är de totalt 11 böcker...jag blev förvirrad, jag ville ju ha en total lista med vad som behövdes och om man skulle köpa eller låna dom!! Mailada till prog. ansvarig och hoppas på ett snabbt svar! Beställer två böcker från adlibris host bye bye 599:-...är det någon som vet en billigare sida för student.lit.?

  

Tänk om

Nu blev allt tråkigt..vad finns det som är roligt!? Vad är det som säger att allt kommer gå bra och inte bara åt helvete!? Tänk om ingenting passar sig, om ingenting blir som jag vill, inget blir som jag trott, om allt bara blir bajs och ingen tycker om mig!? Hur ska jag kunna veta det..de är inte självklart! Jag känner typ ingen...ingen som känner mig..tänk om ingen lär känna mig?!

Man ska inte "tänka "Om"" blä nu blev allt tråkigt!!! :(

Hur länge kommer du leva?

Hittade ett test från Expressen som jag precis gjorde..*Hihi test är roligt*!

Mitt resutat:
"Du fick 18 av 24 möjliga

Du har goda förutsättningar att bli minst 82,9 år, medellivslängden bland svenska kvinnor. Eller minst 78,7 år om du är man."

Gör testet Här!


Bin och cykel!

Wei..jag har en cykel! Var lite orolig över om jag hade någon cykel som jag kunde ta med mig ner till Kalmar, som tur var så visade det sig att jag fortfarande kan ha min gamla cykel jag fick typ 6 år sedan. Pappa har sagt att den är jätteliten, men icke! jag och Biggan gick in och checkade i ladan (skulle hämta farmors cykel och använda den) och då jämförde vi med B´s och Farmors..och alla var lika stora. Så nu var de problemet löst - också!!
Har precis varit på en liten cykeltur..de är så mysigt! Love it!

Dagens tråkiga är då att Birgitta efter vår cykelupptäckt skulle åka och hälsa på bina som är ute på fältet, då visar det sig att någon JÄVEL har kört på alla kuporna..och lämnat dom så!!! Det står alltså skyltar på alla kupor med telefonnummer och ägare - men ingen har ringt och sagt till. Undra på en skala hur upprörd B är nu?! Hon ringde så pappa åkte dit för att hjälpa till. Mycket förstört...och väääldigt mycket pengar som gått förlorade :( En tanke till bina... :(

GALEN!

OMG! Jag hatar kryp..kryp...kryp och ännu mer KRYP! Blää...jag har blivit galen! Jag står ute och städar ramar som binen bott i..men efts det är socker i så är det hur mycket kryp som hellst. De är myror, dom klarar jag av, men sen är det en jäklans massa flugor och dom mördar jag! Jag slaktar dom..jobba 5 min..jaga flugor 5 min..jobba 5..döda 5!

Jag blir tokig alltså..blä! Men är snart klar, jippie! Skrapar bort vax från lådorna..vilket jobb! Men radion är maxad, oj nu kom solen tillbaka - måste ut! Puss

Håret

Nu är utväxten tillbaka - välkommen! :S För att göra det lite billigare, måste ju vänja mig vid studentlivet (oh no!) så har jag fattat beslutet att gå tillbaka till enfärgat. Alltså inga slingor som bara är dyrt, dyrt, dyrt! Ska boka in ett besök till nästa vecka..! 

Det lutar mot Hilary Duffs frisyr..den känns väldigt mig! Annars har Love Hewitt och J.L O fina färger också. Nä de får bli en Duff! :)



 

Dooney & Bourke

Världens underbaraste! - hur kan jag ha missat!?

Birgitta guidade mig till en sida full av skapelser av underbara Dooney & Bourke. Dom har väskor, plånböcker och olika tillbehör. I love it! Det bästa av allt är att priserna är dugliga, man har nästan råd! :) Ska lägga upp min topplista senare...nu ska vi äta ost och kex!

Puss och kram!


"Skolväska"

Hihi..ja det är ju dags för en sådan! Måste hitta någon stor, lagon classie som passar sig. Ska kunna bära mycket..och passa till cykeln ;) Hittade dessa på Accessora! Favoriten är Hanna, den sista från "Rules by Mary" - så söt!



Klänning!

Jag börjar få panik!!! Ahh..måste hitta en bra fin klänning att ha till slutsittningen!!! Den är om 3 veckor men ändå, vill man hitta en bra så måste man ju ha tid. Så nu behöver jag hjälp, tips på sidor på nätet..butiker i stockholm/kalmar som har fina saker. Den får inte kosta över 1000:- - and thats it!

Har du sett någon fin klänning som passar sig? Snääällla tipsa mig :)

Vin *mums*

Någon som jag aldrig gjort förut..tipsat om vin!

Hittade vinet som vi drack i fredags på kräftskivan, tyckte att de var så himlans gott! Var sött och smakade inte starkt som jag tycker vin oftast gör. Passar till asiatiskt, fisk och skaldjur..eller som jag skulle rekommendera - sällskapsdryck! Kostar 179:-/box eller 59:-/flaskan.

719008_large

Sötma=5
Sötma
Fyllighet=4
Fyllighet
Fruktsyra=9
Fruktsyra
AsiatisktFiskSkaldjurSällskapsdryck


Städa

Idag är internationella städar dagen! Blä va svettig man blir av att dammsuga och fixa med tvätt och handukar och täcken och kuddar..och..och...och!

Det är så kvalmigt här att man inte vet vad man ska ta vägen. Regnat har det gjort och de är bara grått grått och grått.

Hoppas ni har bättre väder!! :)

Tidningar

Är det något jag är beroende så är det tidningar, jag älskar att ligga/sitta/stå och bläddra i tidningar. Spelar ingen större roll om de är på Svenska eller Engelska, de är lika skoj. Modetidningar med saker man faktiskt har råd med är en favorit..men ibland är det skönt att drömma sig bort till de underbara designklädernas värld! *Hihi*

Tips på ställen att köpa:

Press stop
Det är en vanlig butik som finns i ca 7 städer, men inte i Kalmar :( Men man kan beställa lösnummer (samt premunationer) på huuur många olika tidningar som hellst. Man måste vara medlem, men de är gratis och blir gjort på ett kick. Kommer utnyttjas?! Oh ja!

Studentpremunationer.se är återförsäljare till studenter, de är billigare priser på premunationer. Stort plus till deras utländska tidningar, inte många om Mode..men någon hittade jag. Rabatter tycker vi om!


Massa paket!

I torsdags hämtade jag paketet från H&M som jag beställde i slutet av förra veckan, tror jag att det var. Där behåller jag 3 av 5 plagg som blev beställda. När jag kommer hem (troligtvis på tisdag morgon) så ligger det två paket från Ellos som kom igår att vänta på jourlivsen. Weiii..jag älskar att få paket - de är lovely! Presenter är ju roligast..men såna med beställda kläder är också roligt. :) Snart fyller jag år..glöm inte bort mig!!!


Kofta!

Måste rekomendera världens underbaraste kofta fråm H&M! Beställde den, en tröja/klänning och tunika (dom behåller jag) och jag är så himlans supernöjd!

Koftan är otroligt mjuk och lätt, passar till allt (har den i svart!) och var de bästa köpet på riktigt länge! Kostar 249:- och jag funderar på att köpa en i grått och/eller naturvit. Kommer hålla länge och användas flitigt! :)

     

Oj oj..

Nu har jag varit frånvarande - igen! Tänk vad mycket saker det är som händer helatiden, jag har också svårt att hålla koll på allt :P *Hihi* Knasboll!

Jag åkte till mammisen på torsdagskvällen, efter att jag hämtat ett paket på jourlivs från H&M (jag visste att de skulle komma två från Ellos på fredagen..men offrade mig för familjen -plutt!- )! Men jag tog min lackväska full med kläder och paketet och tog buss-pendeln-buss hem till mamma och bröderna :) Kom mitt i maten så de var perfekt..Adam åt majskolv (första gången?) och var så lycklig att han klarade av att kontrollera båda gafflarna - OCH äta samtidigt. Väldigt sött att se! Albin log faktiskt när jag kom - för att vara 4mån och inte ses så ofta blev jag så lycklig! :) Blev dock ingen Adam-attack med pussar och kramar som de brukar bli.
Kvällen gick fort, kollade på någon film - "Uptown girls"! Den var skojjig..haha, jag tycker om sånna filmer! :)

På fredagen kom mormor och hon och adam åkte till Tom Tits nere i centrum och var där till kring halv tre när dom kom hem. De var skönt under dom paustimmarna, hann prata med båda mamma och micke under tiden, läsa lite ut min "mammabok" (den bor nämligen där!) Brännmärkt heter den..vet inte vem som skrivit den men de är en väldigt bra pocketbok som utspelar sig i stockholm..läääänge sedan. Rekomenderas! Runt 7tiden så kom Birgitta och hämtade mig, vi var dock säkra på att jag blivit bortglömd på vägen efts de blev så sent.

Men vi åkte ner till landet..landade på Coop emellan och handlade mat till mig bara, vi skulle tydligen på kräftis hos min faster i Hagen. Så vi åkte direkt dit nästan, satt där och njöt av vädret, inget regn och inga mygg! Satt där tills 23-tiden och hade de trevligt innan de var dags att åka till landet, ca 1mil ifrån.

IDAG gick dagen ut på att hjälpa farmor och farfar att flytta från hagen upp till huset i köpingen. Jag var ensamt barnbarn (- plus till mig!), vi var en 7pers som kämpade på ett och två! Blev två svängar med släp och full bil innan allt var över. Då blev de mat..fyy *** va jag var hungrig och törstig då!! OMG! Thank god for food! :) Nu på kvällen har vi tappat upp hunung på burk, jag har kört upp och handlat i den NYA BILEN! Sååå härlig bil att köra - I love you caren! ;)

Nu är de kvällsdrink ute..hihi sen är de glass! *Mums!* De är man värd nu! Lägger in mer om mitt paket från H&M sen..ska behålla tre/fyra plagg! Jag har ÄNTLIGEN hittat en bra svart kofta! :) Yeay!


Slutrea

Wardrobe Stockholm har final på sin rea. Det finns lite saker kvar till superpriser, och i många olika storlekar. Massa designplagg som kostade över 1000:- finns nu för runt 100:- Titta om du hittar något fint..jag gillade dessa!

     

Mammisen!

Wei..mitt paket från H&M kom idag :) Jag kan hämta det efter klockan 17 i centrum..hoppas att något passar! Jag pratade med mamma nyss, hon skickar alltid Adam på mig (älsta brodern som fyller 3år nu i Augusti) och får honom att låta söt och gullig så jag ska komma hem..ELAK mamma! ;) *Hihi!*

Vi kom fram till att jag ska hämta mitt paket och sedan åka hem till familjen där borta. Måste ta med mig en massa saker eftersom jag ska till landet i helgen också..men de är ju bara som vanligt, Jojo the packåsna! :) Ska ju ha med mig paketet också..vet inte riktigt hur stort det kommer att vara dock, beställde kanske en 7 plack tror jag..men nu får man ju smakråd också :) *Hihi*

Nu ska jag plocka och fixa lite här hemma, tvätta av speglar och damma lite innan jag packar de lilla jag behöver. Hoppas de blir bättre väder i helgen, SMHI säger ostadigt-regn i Sörmland men det finns iaf små solar som skiner bakom molnen :) Thats a good thing! :) Farmor och Farfar flyttar i helgen..och att flytta i regn är bara jobbigt!

Nu är det mellis...blir sen middag så mellis är på min plats! :)

Tråkväder

Vi hade sol i tre dagar..och nu ska de regna i fem! Blä, de har verkligen inte varit mycket till sommar. Eller den var nog i början..när jag jobbade :(

Jag har tröttnat på att sitta hemma och inte göra någonting, jag är så rastlös att jag måste ha något att göra. Hur kan människor vara hemma egentligen..jag klarar av någon vecka - den är över nu!!! För ett år sedan var jag likadan - ge mig något att göra!!! Städa är inte roligt..de gjorde jag igår, iaf hyfsat! Det blir nog en tur till stan, ska kolla in om Friskis har något bra pass senare idag, då får man ut lite överbliven energi iaf :)

Hejsvej!

Skor

Jag har i flera veckor letat efter ett par nya ballerinas..och någon vecka sedan hittade jag dessa söta från La Redoute. Ville ha dom i rosa, men dom tog slut i min storlek på en gång. Men jag ska prova att beställa i stl 39 och sen ett par svarta i stl 40. Hittade ett par svarta på H&M för 129:- men dom finns inte kvar :( Aja vi får se vad jag tycker..!

ZoomaZooma

Koden 72280 ger -15% på beställningen!

Project Runway!

Onsdagar är min absoluta favorit tv-dag! Just nu är det Project Runway på Tv3, dom kör cocktailkläder i svart/vitt och den lilla twisten är att dom måste använda ALLT tyg dom köper! Alla gör klänningar - var det ett måste?! Men de är ju det man brukar tänka på när man hör "Cocktail". Det är många fina saker..medans andras kläder är  "hallo! - what are you thinking?!?!"

Dagens överaskning var att Taylor och Angela  fick komma tillbaka och tävla om en plats i tävlingen! Fast dom måste vinna..och de lär dom inte göra! - Go Uli! :)



Update: Kayne åkte ut! Nu är det bara fyra stycken tävlande kvar!

Onsdag

Jag kan knappt förstå hur snabbt tiden går.. de är helt sjukt! Dagen gick snabbt, jag sooov..och vaknade till ett hemskt åskoväder, dock slog det inte dom som var under Jiingi..dom var riktigt läskiga faktiskt! Men de öste ner så mycket att jag vägrade gå upp..utan låg och läste ut den senaste "Gossip Girl"! boken..så nu väntar jag bara på prologen! :( Nästa bok som jag ska börja läsa är denna..



Dagens deppiga ögonblick var när jag hittade litteraturlistan inför kommande år på hiks hemsida..om man kollade på de obligatoriska böckerna så var det 24st för de kommande två terminerna..varav 11 är till den första kursen :S Jag vet ju inte hur många man måste köpa..eller som är bra att köpa och ska användas senare, men vi får se. Ska iaf springa till biblioteket och skaffa lånekort innan alla andra också kör det..måste låna dessa böcker, de är så många att man vill inte köpa alla böcker! :(

Nu är det Project runway och till det choklad med apelsinkrokant :)

Ellos

Skickade iväg en beställning till Ellos på lite saker som jag kollat på men vet inte riktigt, och lite saker som jag absolut måste ha..blusar med mera! Ett litet smakprov på beställningen..

                 

Mys-pys!

Jag har hittat ett nytt märke från Ellos som tycks hålla hög kvalitet och är hur söta som hellst! E-basics! Funderar på att skicka iväg en beställning! :)

ZoomaZoomaZooma

Första doppet i år

Hallojsan...gäääsp!

Har varit borta hela dagen nu, eller iaf från när jag vaknade (galet sent - inte likt mig!)! Helena ringde och sa att iaf hon ville till stranden så jag kunde åka mot dom så skulle vi se med dom andra. Packade snabbt ihop alla saker, bikini, handduk och en filt innan jag sprang mot bussen. Precis när jag hoppar av i Älvsjö ringer hon och säger att dom andra vill shoppa..så jag åkte mot centralen istället! Dom bor ju såååå långt bort, sollentuna är OFF! Men jag gick förbi 7-eleven och köpte mig en mumsig frozen coffee och gick till Åhlens. Hittade en tröja som var på rea...-50% på reapriset och sedan ytterligare -20% på det :) 199:- för en supertröja jag kommer använda mycket i höst/vinter. 

Vid tvåtiden kom helena och dom andra till stan, gick runt och kollade i affärer..efter bla skor. Sen vid 16tiden gick vi till TGI Fridays vid stureplan och käkade där. Mums mums! Efter maten åkte vi mot Sollentuna, men vi åkte bara hem till dem och vände för att sedan ta bilen till ett bad (Rösjöbadet) Var inte varmt eftersom solen gått ner, men jag badade ändå - första gången utomhus iår! OMG! Snacka om sent..har aldrig varit såhär sen, men jag har blivit en badkruka..plus att jag verkligen inte tycker om att bada i grumliga sjöar!

Efter badandet åkte vi tillbaka till Helena och grillade! *Mums* Blev revbensspjäll, sallad, melonsallad och dressing. Var mumsigt...men blev lite sent! Åkte hem med bussen som gick 23.09..missade 22.09 precis..! :( Men efter en jäkla tur med en galen busschafför (som jag kommer ringa och rapportera till SL imorgon!) som körde i typ 90 hela vägen, pendeltåg och t-bana så är jag hemma i hemmet! Läste på portdörren att någon snott en huvudnyckel till huset, så dom ska byta lås och grejjer...men man ska ha underlåset låst också för att inte riskera någonting! Jag hatar sådant här..och min syrra bara skakar på huset och skiter i att låsa överhuvudtaget - är vi släckt? Men men..

Sov gott! :)

Stranden

Idag var det superväder - och det ska det bli imorgon också enligt SMHI! Mmm..de är underbart, tyvärrn så är det regn iaf ons-fre efter det :( Jag som ska till landet i helgen (iaf vad jag vet just nu) vill ju ha mycket bra väder så man kan arbeta mer på brännan, men vi får se vad som händer! :)

Imorgon är iaf planen att dra till en strand och ligga och dega där. Läsa en bok, ha med lite saft och kaka och skulle ju vara trevigt med lite sällskap också :) Helena skulle kolla läget och höra av sig...jag vill sova - skynda dig kvinna! :) Antingen så blir de en sjö i Sollentuna om helena är på, annars går jag nog till Långsjön själv. 



Visst ser det härligt ut! - Vill Nu!

Sov gott! :)

Gårdagens shopping

Här ser ni lite bilder på det jag köpte igår.

  
image165   
     

Strumpbyxor i 3pack från H&M
Nagelack Malava, Åhlens
Hårnålar - extra långa, Åhlens
Hårinpackning - färgat hår, Åhlens
Stockholmströja, Derby

Solen!

De är verkligen superfint väder ute, varmt och superskönt. :) Solen bara skiiiner och skiner, det är underbart..jag älskar solen och värmen. Tyvärr så är det gryyyymt varmt på balkongen att de knappt går att ligga där ute..jag springer in och ut hela tiden :p Vattenbrist - hungrg..bäääh mat!

Det blir nog ingen motion idag..jag kommer nog dö om jag går ut och går/springer :p Och det ska bli lika varmt imorgon, en liten promenad kanske man orkar med. Är så himlans sugen på Sushi..I looove sushi! Det är lagom mat på sommaren, svalt och mumsigt. Problemet är ju att de är dyrt..och jag vill inte spendera en massa pengar i onödan :p Måste ju spara de jag har..som inte är så mycket till övrigt delen! Jag vill haaaa sushi!! Vill vill vill!!

Trött..törstig! 

Trench

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag är en trenchcoat-människa eller inte! Kikat på lite olika modeller på nätet..men vet inte riktigt vad jag tycker! Man kanske ska beställa hem och prova, kanske är precis vad jag behövde :p

ZoomaZoomaHazelmere trench coat large viewZip trim coat large viewDeanham polyester trench large viewIvybridge trench coat large view

KISC 2

Hum....Patrick..where is my song?! I have been listening for 1h now..and still no song, not for me...and not for Lou either!? Hum!

Funny still is that just before this song started..Tom said that they got company, three kanderjamstaffmembers..Lou, patricks new lovah and someone else..they were there to camplain! Pleas for me to..patrick - you cant forgett all about us! Hum...you are not on plus right now boyfriend :P


Kalender!

Hittade en bild på Kalendern från Ordning och Reda som jag skrev om i förra inlägget! Det är den större varianten..så söt! Vad tycker ni om den? Kostar 279:- Ska jag slå till? Den är ju myyyycket söt och väldigt Jojoich! :)


KISC

Okay...this one is in English! Kind of cool...never written in english in the blog. Just chatted with Lou, my own roomie! She is in Kandersteg the scout centre, Switzerland, where we first meet over a year ago. We hade some great times and I do really really miss you sweetie! So she is at the centre at a huge camp with lots of scouts..or I think its still going on anyway..it should!

But anyway..they have their own radiostation, and right now is my british friend patrick on the air, and Tom too. You can send requests to them in the studio..Lou send one to me, and now I send one right back at her! :D Hope they got it..interested in international radio - check out the link! ---> http://www.kisc.ch/?tkw=kjfm and you will know how to do it from there! :p

Big hugs to Lou, Patrick..and all you KISC-people out there!

(sorry about the not so awesome spelling :p )

Tant Johanna

OMG va varmt det har varit idag, helt galet varmt! Inte den ultimata dagen att vara runt på stan..då ska man sitta hemma på balkongen och steka - oh så skönt! Hoppas att det blir lika fint väder imorgon *Hoppas Hoppas!*

Dagen kan sammanfattas som "- AJ MINA FÖTTER, JAG HATAR MINA SKOR!" Träffade Henki på Tce vid 12.30, vi kollade på Åhlens i deras avdelning med bookbinders och Ordning och Reda innan vi begav oss mot Djurgården. Gick lungt frammåt, stannade och köpte en varsin juice, och fortsatte mot djurgården och gröna lund..Eftersom vi båda har Gröna kortet så beslutade vi oss för att gå in, köpte en glass och såg att "Tobbe Trollkarl" skulle uppträda klockan 14..så vi satte oss ner och väntade i en 5min kanske innan de började. Tobbe är underbar, haha..fy vad jag skrattade! :p Vi är barnsliga - men vi gillar det and thats why! ;)

Kollade på showen och gick sen ner till vattnet och njut av utsikten av stockholm. Nu var klockan 3 och jag hade bara ätit frukost och var sååå hungrig. Så vi hoppade på färjan mot Slussen! Mysigt att åka båt, riktigt färligt i det underbara vädret! Vi gick mot NK och kollade in deras Ordning och Redaavdelning, henki köpte en kalender - och jag hittade en underbar ordning och redakalender i GULD. Men jag köpte den inte :S Kostade 280:- och jag är tvungen att fundera på köpet, jag har en röd nu (Ordning och reda) som är en 2007, alltså bara höstterminen..och jag vill ha en 2007/2008 - vad tycker ni?!

Sen gick vi till Derby och köpte våra stockholms-tröjor! Jag en rosa och henki en brun :) Sen åkte vi hemmåt..

Söndag!

God morgon!!

Nu är jag uppe, duschat, ätit frukost och ska strax åka i till stan och träffa henki för en dejt :p Det är faktiskt rätt soligt ute, typiskt jobbigt väder eftersom man inte vet vad man ska ha på sig! :S Men men..nått måste de väl vara som passar. Hoppas att vädret håller i sig, så kanske man till och med får lite sol!

Ha en bra dag :)

Old Style

Oj oj oj..imorgon är det vuxna saker som händer i huvudstaden!

Jag och Henki ska träffas i stan för en promenix. Vi tänkte gå runt en runda på stan, kolla in i lite affärer, en tur på Kunliga Djurgården kanske och tillbaka. Fika står självklart på schemat..och förhoppningsvis har Derby öppet så vi kan köpa våra fiiiiina rosa tröjor! Rosa tjocktröjor med trycket "Stockholm Hufudstaden" :p

I looove it...Niklas var väldigt neggo, men han är Skåning och förstår inte! Men undra vad Fredrik skulle tycka, han är född skåning men anser sig vara stockholmare - om du läser så kan du ju svara darling ;)

Nä nu ska jag sova..de är det väl rätt många som redan gör, jag kollar på en c-film på tv :S

Sexualveganer

Sjukast i stan - hela jäkla dan! Hittade denna artikel på metro.se



"Sexualveganer är människor som inte bara vägrar äta animaliska produkter ? de vägrar till och med att ha sex med köttätare. Det säger forskaren Annie Potts, som undersökt fenomenet och myntat begreppet, till nyzeeländska tidningen The Press. Potts arbetar vid universitet i Canterbury i Nya Zeeland och har intervjuat veganer som säger nej till sex med icke-veganer.


"? Jag skulle inte vilja vara intim med  någon vars kropp är uppbyggd av andras kroppar, sade en av de intervjuade sexualveganerna."
 




Vet inte riktigt vad man ska säga - but WTF!


Metrobloggen!

Jag har tagit beslutet att prova på att Metroblogga. Fast den enda orsaken är egentligen att dom har lite lättare sidhantering..lättare att redigera färger, text och liknande om man jämför med Blogg.se (Det jag egentligen vill är att outside the box, ska se ut som min sida på Metrobloggen gör just nu - check it out! Kan du hjälpa mig att fixa, eller vet någon som kan? Ropa till - Blogg.se ligger närmast mitt hjärta!)

Kommer köra dubbelt, men den andra är mer inriktad på flytten till Kalmar och hur det kommer bli där. Vi får se vilken jag fastnar för..men läs båda så ni inte missar något sötnosar ;) *Hihi*

Lägg till den som "Favorit" straight away!


http://www.metrobloggen.se/jojoaug

Mums!

Nu har jag mumsat i mig lite glass med tillbehör, mums mums!

Ett hett tips om man är sötsugen, men vill vara lite nyttigare är att man tar GBs lätt vanlijglass i en skål, delar vindruvor i mindre bitar och strör över glassen..toppa med varm honung som man ringlar över alltihoppa (honungen ska värmas i micron i ca 30sek)! Det är jättegott, det behövs inte så mycket honung dock..de är rätt drygt så kanske 2,5 teskedar per portion! :)


Försökte ta en bild på de, men kameran hade inga batterier..och blixten ville inte försvinna :( Men nästa gång lägger jag upp en bild! :)


CoOooool mobil!

Jag och en friend har varit med och "utvecklat" eller iaf sagt vad vi tyckt om några av denna telefons coola innehåll! Riktigt häftig..men om denna plan blev reality så kommer det nog ännu häftigare saker!


Shake control  Shake control
Det enkla sättet att byta låt: det är bara att skaka telefonen. Aktivera Shake control-funktionen, tryck och håll in Walkman-knappen och skaka på telefonen. En vibration meddelar dig att låten har bytts - en ny låt väljs slumpvis från din spellista och spelas upp automatiskt.
Musikigenkänning  Musikigenkänning
Vad var det för en låt? Spela in några sekunder av en låt så laddas låtnamn, artist och album ner till telefonen på ett ögonblick med hjälp av TrackID? (möjliggjord av Gracenote Mobile MusicID).

Intensiv spelupplevelse  Intensiv spelupplevelse
3D-spel som känns! Styr spelfunktionerna - accelerera, sakta ner och vänd genom att vicka telefonen framåt, bakåt, åt vänster eller åt höger. A+B-styrknapparna ger dig den riktiga spelkänslan.

Workout!

Woho! Dagens träning är avklarad - puh!

Har varit ute på en runda den senaste timman, det var mix av jogging och powerwalk. Blev nog 50/50! Jag är så stolt över mig själv att jag klarade det - snacka om kämparanda! Kan bli mycket bättre ifs men det var en bra start. *Go go go* Fast jag har träningsverk i benen, under knäna - i själva skelettet liksom. Har inte fått det förut vad jag kan minnas..men ont som fansiken fick jag utan att bara gå vanligt.


Nu är det stretching..som friskistränarna brukar säga - "om ni inte har tid att stretcha nu så har man upptill 2h på sig!" Sen ska jag handla en massa frukt till en mumsig fruksallad, och grönsaker som är goda att dippa *Mums!* Middag blir nog en feta/tomat/lök-sallad med varm macka. :)

Kyss Johanna

Hittade lite fina saker under Kyss Johannas reaavdelning..vad tycks?!

Set med halsband & örhängen med svarta hjärtanSet med rosa hjärtan & vita pärlorSöta strass örhängen med eiffeltornet & rosettNyhet! Alex and Chloe´s
Halsband från Kenneth Jay Lane med

Project runway

De är inte så otroligt mycket bra som går på tv nu..det mesta har ju sommaruppehåll. Men de är ett program jag följer, självklart Project Runway! :) I Love it! Nu har alla pissiga åkt ut..så egentligen får vem som hellst vinna..men Uli är grym, hon gör riktigt fina saker. Missade två avsnitt, snyft..men nu är jag tillbaka på banan!


Shopping

Gårdagens shopping:

image160   image162

Min dag!

Oh..nu är jag äntligen hemma! :) Det var en skön dag trotts allt..och det regnade inte så mycket på mig heller! :)

Jag gick iväg mot Farsta vid halv två tiden skulle jag tro, var riktigt skönt att vara ute i luften och andas. Var lite orolig över molnen som hängde över..men det bara droppade lite smått, så jag överlevde. Det tog ca 1,15h att gå till farsta skulle jag uppskatta, var cirka 7-8km. Jag är riktigt stolt att jag gick i hyfsat snabb fart hela vägen, hade ju väskan och kanske inte världens mest ultimata kläder på mig. Trots skoskav så kom jag fram.Gick och köpte linser först..sen blev det en tur till Åhlens där jag köpte en ny neccessär (min galma är helt död och har en massa hår), den är superbra - helt perfekt! Och en bodylotion som luktar jordgubb, förpckningen är otroligt söt också..Rosa och korken är i form av en guldkrona! Sen gick jag förbi Cubus...vilket inte alls var meningen och hittade en söt tjocktröja, vilket jag behövde grymt mycket. Lägger in bilder senare..

Efter farsta åkte jag mot stan och träffade Henki, vi gick och köpte biljetter till Harry Potter-filmen. Ingen av oss hade ätit middag, jag hade bara käkat frukost och sen två bananer till lunch, men vi gick till Hötorgshallen och åt där. Mums! De är ett asbra ställe, bra att alla kan välja vad dom vill ha! :)


Filmen var superbra, jag kommer få se den dubbelt dock eftersom jag och syrran ska bjuda mormor på middag och bio. And Harry Potter it is! :) Jag kom inte ihåg så mycket från boken..de är de som är lite spännande när man kollar på filmerna eftersom dom ligger så mycket efter - man mixar ihop alla böcker! Men det hände mycket, man skrattade och fnittrade en hel del - se den! :)

Mot farsta

Vädret är inte det bästa..men vad ska man göra åt saken?!

Nu beger jag mig mot farsta, paraplyet åker med..tyvärr! Ska kolla runt lite i farsta, köpa linser och kanske ta och sola lite, känner mig så deppig utan någon färg..all färg har försvunnit! Eller så kör jag med BUS när jag kommer hem ikväll. Efter farsta ska jag in till stan och träffa henki - jippie min henkipenki :p Vi ska äta lite och sen gå på bio om vi kan komma överens om någon film...

See ya! Ha en toppendag! :)

God morgon!

Idag är det fredag..helg! Inte för att det är någon skillnad för mig vilken dag det är :p Vädret är grått och tråkigt! :( Alla tidningar skrev ju att de skulle vara jättefint väder från onsdag..men så har det ju verkligen inte varit - snyft!

Idag ska jag gå till Farsta Centrum, måste köpa linser och sen tänkte jag kolla på skor och någon klänning. Lite motion skadar inte, nu är det fansiken dags att låta rumpan lämna soffan! Minitränning hemma morgon och kväll, inget godis eller sådant på veckorna - en dag i veckan är det partyday då man får synda..annars klarar man sig inte! Så dagens mål är farsta..tar kanske en 1 timma att gå skulle jag tro!

Ha en superdag! :)

Hösten

Nu börjar jag verkligen se fram emot hösten, det är så mycket nytt och de ska bli hur kul som hellst! Nu är det så mycket som är bestämt, jag har kommit in där jag ville..skaffat mig en bostad som ligger GRYMT bra till i stan - och huset är jättefint och fräscht! Jag har kollat upp ang möblemanget som ingick, och de ska man kunna välja bort..eller iaf ta bort. Har inte ringt och pratat med bovärden än, men dom i bobutiken sa att man kunde göra det - WEI nya möbler till lilla mig.

I närområdet


Mycket av de som måste fixas innan flytten är beställt/planerat..som försäkring, telefon, bredband, tv och allt sådant. Idag skickade jag in papprena till CSN, var ju tvungen att beställa nya..eftersom dom fått för sig att jag skulle plugga Ekonomiprogrammet :S Men nu är de fixat och klart..

Indroduktionsveckorna kommer bli hur kul som hellst..hittade schemat på vad som händer tidigare idag, så nu är allt inskrivet i kalendern! Jag hoppas att jag får biljetter till allt bara..eftersom det inte finns plats för alla så är det först till kvarn, allt säljs första dagen..så det gäller att vara på plats tidigt för att inte missa någonting. Det är sittningar, grillningar, olika turneringar och annat skoj! :) Wish me luck!

HM

Nu har jag precis beställt lite olika varor från H&M, detta blev min beställning. Förhoppningsvis blir jag inte kär i allt jag beställt :p


Klänning ala H&M


Shopaholic - sale

Någon kanske kommer ihåg när jag hade hittat världens underbaraste kofta på Shopaholic tidigare i våras..nämligen denna under. Problemet var ju all den kostade 6700:-, vilket jag aldrig skulle lägga ner..nu hittar jag den för -70% alltså 2100:- den är fortfarande väldigt dyr..men om du är en av dem som får pengar tillbaka från skatten så kanske du vill så till :) De andra topparna/klänningen fastnade jag också för...men finns bara i fel storlek!


lite finare klänningar

Dessa två skönheter finns också på Shopaholics underbara rea.Priserna är sänkta med 70%, helt underbart!! Den första klänningen är guld är riktigt farlig..frågan är bara om den skulle passa mig..men den är superfin på bilden. Den svara är perfekt cocktailklänning..lite farlig den också!

  
  

Scones

Godmorgon!
Nu sitter jag och mumsar på scones framför tvn, jättegott med hemmagjord jordgubbsmarmelad från landet. Jag kände för att hitta på något att baka - och eftersom det var frukost på menyn så självklart blev scones! :)

Idag är en lugn dag, jag ska fylla i lite papper som bla ska in till CSN och liknande! Tyvärr är det grått utanför fönstret, men jag hoppas att det ska spricka upp! Jag vill ju sooollaaa :(

Skor

Så himlans söta skor från La redoute! Jag vill ha dem i rosa..men de finns inte i min storlek :( Vilken annan färg ska jag ta?
Zooma

ZoomaZoomaZooma

Tele2Vision

Någon som har  bredband, telefon eller digital TV med Tele2Vision/Tele2? Jag ska skaffa det till min nya bostad (minirummet på 19kvm)..men har ingen koll om dom är bra eller inte!? ComHem har bara en massa problem, men jag kan ändå bara välja mellan Tele2 och Bredbandsbolaget.
Vad tycker ni som har Tele2 - fungerar det som det ska? Bra service? Var det lättstartat och så vidare.. Känner att lite insidertips skulle sitta bra! :)

Tack!


Väska!

Snart är det skolbänken som gäller..och jag behöver en passande väska! Vad sägs om dessa? Finns så massa söta varianter! Ska passa till böcker, block och allt det där..

Woven Pocket Shopper Oversized Panelled Shopper in the style of Kate Moss
Nica Large Pocket BagZooma

Solen har hittat hit :)

Wei det är faktiskt solen som tittar fram! Imorse var det superfint väder..vaknade och blev riktigt glad! :) Ska vara fint i flera dagar nu och jag kommer helt klart befinna mig på balkongen för att få lite mer sol! Måste ju iaf ha lite av en bränna när skolan börjar :p

Jag åkte direkt från landet till mamma igår, var där hela dagen igår och tog det lungt, busade med brorsorna och hade det trevligt där. Idag så åkte vi till södertälje centrum vilket var trevligt i det underbara vädret..men att suttit hemma i solen skulle också varit okej  :) Vi gick och klippte Adam, han var duktig och blev jättefin! Sen fixade mamma sina naglar..vi käkade lunch på Pastahuset vilket var myyycket gott - och billigt! Sen bokade Micke tid - han ska tatuera sig!!! :D Coolt..men jag skulle aldrig våga. Vi gick vidare och kikade in en snabbis på Vero Moda, där hittade jag en superfin svart långärmad blus som var så otroligt fin - love it!!! Den vero modabutiken var den bästa och trevligaste jag varit inne i - titta in om du är i Södertälje! Sen blev det en glass vid vattnet innan alla begav sig hem, jag åkte hem till mitt och mamma och dom till Hovsjö.

Nu är jag hemma..första gången på en vecka typ! Kommande dagar kommer jag nog mest vara hemma, åker nog bort till helgen - antingen till Helena och Åland, eller till landet och övningskör! Men nu är det dags att sortera allt man äger, det ska packas och fixas inför hösten - flyttar gör jag om mindre än en månad :D Fun fun fun!

RSS 2.0