Extensions

Puh! Vilken dag..och än är den inte över!

Jag längtar så jag håller på att spricka till nästa måndag då grupparbetet är klart och hemtentamen är inlämnad. Stressen gör en förlamad och jag har noll energi för allt, huvudet hänger på snedden och jag skulle behöva gå in på Life och köpa halva vitaminhyllan - så känns det! Blä! Kommer kännas underbart när allt är klart.

Visst vi ska skriva en uppsatsplan som ska in på onsdag nästa vecka men de är ingenting som vi får underkänt på om den inte är fantastisk, herregud vi har inte tid att skriva på uppsatsen förens i Mars så vad tror dom!? Men från och med nästa vecka har jag två metodföreläsningar och två inlämningar som ska skrivas..fram till 4 februari då jag börjar skolan igen!


Jag håller på att spara ut mitt hår, de känns rätt kort och jag vill ha de en decimeter längre ungefär, roligare med frisyrer och annat då. Men vem orkar vänta? Hade jag 5000:- över hade jag sprungit till frisören och satt i expensions och vipps så hade jag haft fint hår. Vill vill vill! Kanske ska ta och leta efter några bra clip-on version för bruk då och då..lite mer ekonomiskt kanske :p

Sunshine study

God morgon, eller mer god förmiddag antar jag! Solen skiner på Kalmar idag vilket behövs för att man ska få lite mer energi till skolan och allt som händer just nu.

Igår var en effektiv dag, grupparbete under dagen och sen på kvällen skrev jag klart ytterligare en fråga i tentan. Nu har jag en hel fråga med tre delfrågor samt två ytterligare delfrågor som ska skrivas klart. Hoppas bli klar med två delfrågor ikväll efter grupparbetet..fullt upp men måste skriva lite snabbare så jag har tid i helgen att redigera.

Idag ska jag till biblioteket vid 14 för att fixa feedback inför morgondagens seminarium, blir även till att öva på presentationen också!

51 dagar kvar till Thailand! Skönt att ha något att se fram emot :)

Grupparbete

Vi sitter och arbetar på för fullt i biblioteket, har gått riktigt bra! Just nu håller vi på med presentationen inför onsdagens seminarium och designen ser bra ut..woho! Rapporten är helt klar och redo att skickas in, dock ska de inte göras förens imorgon vid 12 så varför vara tidig?

Mycket lättare att vara kreativa när vi är instängda i ett litet rum, dock medför den stora kaffekonsumtionen enormt flummiga stunder..haha men vad är grupparbete utan flum!? Känns riktigt bra inför onsdag måste jag säga!

Så snart vi är klara här ska jag till gymmet, dock lär de vara fullt med folk för snart slutar folk jobbet :( Ikväll ska jag skriva skriva skriva skriva..

Svitlana och Chanida in action!


Whats in your wallet!?

De är ju roligt att se vad folk har i sina väskor..varför inte ta en titt i vad som finns i folks plånböcker? Här har ni min plånbok och alla dess hemligheter.

Jag använder en Mulberry "French Purse" i oak som jag köpte sent i somras, de är helt fantastisk och har lagom mycket fack och plats med allt jag behöver. Bra investering! :)

Innehåll:
ICA-kort
Medlemskort Friskis och svettis
Bibliotekskort LNU
IKEA Family kort
H&M medlemskort
Lindex medlemskort
SJ Prio kort
Kicks Kort
Kappahl kort
Kaffekort till biblioteket
Rabattcheck på; H&M, Lindex, Kicks
Frukostvoucher till Profil Hotels
Frimärken
En 50-öring
En tampong



God morgon vecka 48

Jag vaknade på otroligt bra humör imorse..troligtvis då jag fick sovmorgon och inte behövde vara på biblioteket förens vid 11 istället för 9, solen sken och älsklingen hade kokat kaffe :) Härlig start på dagen!

Nu har jag ätit frukost (2 kokta ägg) och druckigt mitt kaffe, jag dricker alltid så långsamt att kaffet hinner bli kallt innan jag är klar. Har även passat på att måla stumparna till naglar och sett över veckans planering. Ena föreläsningen vi skulle haft i metodik blev inställd, jippie, så nu kan vi skriva lite på uppsatsplanen då istället..eller hemtentan kanske.

Ha en FIN dag!

Blåa naglar blev det dagen till ära :)

 

Massa överstrykningar = Ändringar i schemat = Förvirring!

 


Det blev en lat helg

Dagen har varit otroligt lugn, precis som alla söndagar borde vara! Jag har dagen till ära bakat nya lussebullar, denna gång blev det 60 stycken vanliga..alltså utan mandelmassa. Vilket tog 700 evigheter! I förmiddags åkte vi till Rusta och IKEA och köpte julpynt, två julstjärnor på fot till köket och sovrummet samt två ljusslingor till vardagsrummet. Sedan blev det en tur 100 meter bort på IKEA för att köpa ljus, lampor och en söt vit liten lykta till vardagsrummet.

Medan bullarna jäste passade jag på att julpynta lägenheten och bygga stjärnor, richard hade fullt upp att montera sina ljusslingor..haha! :) Mitt mål var att jag skulle skriva en delfråga till hemtentan men de blev alltså inte gjort - fy skäms Johanna! Men men de var de värt!

Imorgon är det en ny vecka, sista veckan på ICC-kursen, thank god! Den enda tiden vi ska vara i skolan är på onsdag för att ha presentationer utav grupparbetet..mellan 9-16 vilket är helt sjukt för så många grupper är vi inte. Men mycket tid till annat, och med annat menar jag hemtentan och uppsatsplanen som ska vara inne nästa vecka. FY! Elakt att lägga uppsatsplanen två dagar efter hemtentan ska vara inne - finns inte tid för båda hallå!!!!!

Men nu ska jag fixa lite med tentan, ta en dusch och sen hopp i säng!
Sov gott! :)

Soft lördag

När jag vaknade imorse var jag full med energi så de blev till att fixa här hemma! Plockade undan en massa skit, tvingade richard att plocka hans fina pappers/skithögar också..och han gjorde de faktiskt *Puss på dig älskling* sen slog vi på stort och tog upp Julsakerna från källaren. Ska titta igenom vad vi har och vad alla saker ska stå. Dock behöver vi åka till Rusta imorgon och köpa nya julstakar för dom jag hade är supersmå och richard har i tre olika färger :p Dom jag vill ha kostar 49:- så de är ju helt okej pris :p

Richard har åkt in för att jobba med SKIIPBandyn som håller på för fullt den här helgen, dom ska ha sittning ikväll så han är iväg och fixar inför den. Så jag är hemma själv till 22 tiden någonting ikväll, både skönt och tråkigt att vara hemma själv! Jag ska komma igång med pluggandet..har varit fullt upp med inlämningsuppgiften i veckan och inte gjort ett skit på tentan :p Den ska vara inne på måndag nästa vecka så har 8 dagar på mig, chill chill!

Kanske tar och bakar lussebillar sen..Yum!

Belöning med bio

Jag överlevde vår långa dag i skolan..hade alltså föreläsning/workshop mellan 9-16 idag, en fredag vilket är seriöst taskigt! Men dagen var riktigt intressant, vi diskuterade conflict resolution och mediation. Precis sådant som jag trodde denna kurs skulle handla om...men en dag av 25 var iaf intressanta så man får se det positivt!

Blev lunch på IKEA, härlig paus innan vi fortsatte med rollskep och diskussioner.

Nu vid 17.45 ska jag och älsklingen på bio och se Harry Potter och Dödsrelikerna - såklart! Vi har laddat upp genom att kolla på alla tidigare filmer under veckan så man kommer ihåg vart man befinner sig i historien. Böckerna har jag ju läst men kommer inte ihåg nåågonting vilket gör det intressant.


NYX Cosmetics

I slutet av oktober, närmare bestämt 31 oktober, la jag en beställning hos CherryCulture.com då jag var otroligt nyfiken på märket NYX Cosmetics. Jag kollar rätt mycket på YouTube och följer ett antal "YouTube Makeup Gurus" och NYX är relativt vanligt då de i USA är ett väldigt billigt märke - så när jag hittade CherryCulture.com och de hade 20% rabatt blev det en beställning.

Jag beställde 8 ögonskuggor, 4 läppstift, 5 ögonskuggspennor, 1 läpppenna, 1 eyeliner/ögonbrynspenna, 3 läppglans och 2 blushes. Allt låg förpackade i bubbelplast och med massa papper i en liten kartong - ingenting var skadat och i perfekt skick.

Jag beställde fem stycken "Jumbo Eye pencils" i otroligt fina färger! Dom är verkligen otroligt snygga, min favorit är Iced Mocha vilket är en ljus skimmrande brun som är perfekt under en brun skugga dom gör att skuggan "poppar". Dom är super allihoppa! Kostade 3,50 dollar styck, alltså 24 kronor.

 

 

Dessa är de bästa köpen, två blushes i färgerna Angel och Peach. Angel är HELT OTROLIG, lagom rosa, lätt att blenda, passar fantastiskt till vilken sminkning som helst. Om jag skulle rekommendera en produkt skulle de vara denna. Kostade 5,95 dollar styck och var de dyraste jag köpte, 40 kronor :p

 

Midnight, Hot Pink, Deep bronze, Barely There, Pure skin, Red Bean Pie, Eucalyptus, Blue Marine

Här är de åtta ögonskuggorna jag beställde, dom har en väldigt mjuk konsistens med en pigmentering som är out of this world. Varje en av dem är otroligt vacker och ser ut exakt som på bilderna. Kostar 3,99 dollar styck - 27 kronor.

 

Läppstift i Ceto, Heather, Tea Rose och favoriten Thalia.

Läppstiften rekommenderar jag också starkt, dom är otroligt krämiga. Hållbarheten är inte super men dom kostade 2.50 dollar styck, ca 17 kronor.

 

Sist men inte minst; tre stycken läppglans. Ett mega shine i Sweet Heart samt två NYX Girls Round Lip Gloss i Amethyst och Kiss. Kostade 3,99 dollar respektive 2 dollar. Underbara, dock är doften lite konstig..skulle säga att dom luktar lätt kemisk citron. Mina favoriter är NYX Girls Round Lip Gloss..fina färger och sitter bra på läpparna!



I biblioteket

Befinner mig i biblioteket där vi arbetar med ett grupparbete inom kursen för Intercultural communication som ska presenteras nästa vecka, på onsdag har jag för mig. Vi ska hålla en presentation och sedan följer en diskussion om ämnet. De lustiga är att vi fick välja mellan olika länder på en lista, var ca 6 val och ALLA grupper har valt Thailand. Troligtvis då vi har många asiater i klassen och framförallt thailändare.

Kommer bli spännande eftersom jag antar alla valt olika infallsvinklar..gah!! Men vi får rocka gärnet så ska de nog bli bra. Vi fixar med presentationen just nu, Xin är vår photoshopman/computer guy i klassen så de är perfect att han är i vår grupp. Man blir impad av hans kunskaper minst sagt :)

De snöööar massor i Kalmar för övrigt, tur var fick jag skjuss av älsklingen imorse, då jag som vanligt försov mig..haha var 100% säker att de var helg imorse när jag vaknade :p Ooops! Men kom itid så de var ju härligt, nu längtar jag på riktigt efter att plocka fram julsakerna. Blir till smygstarta ikväll efter ett pass på friskis! :p

Ohh...NYX recensionen kommer idag, han inte fixa den igår..sorry!

Nyårsafton..

En högtid som verkligen alltid ställer till med problem är nyårsafton - de går aldrig som man tänkt sig och folk har alltid så enorma planer men ingenting blir som det är tänkt. Förra året struntade jag i allt och var på landet och myste med pappa och birgitta, låg och läste en bok och drack skumpa hela kvällen..och skickade sms med Richard :p

Nu pratade jag precis med världens bäste Katrin och konstaterade att de blir Nyårsfirande i Skåååååne. Yay! Känns härligt att de redan är beslutat och man inte får panik efter jul för man inte vet vad man ska hitta på :p Detta blir skitkul, har gått allt för länge sedan jag kramade min katrin ;)

Sa någon skumpa!?..skumpa all night long baby! :)

Nästa problem: Nyårsklädsel..jag vägrar joina hysterin men något lite vettigt kan man ju ha på sig iaf. Får ta och kolla in H&M eller något annat studentvänligt. Ekonomin säger 0:- shoppingpengar och då är de bra med rabattcheckar :)

Sigma Brushes

Någon vecka sedan fick jag hem kittet med sminkborstar som jag beställt på Sigmabeauty.com. Jag beställde Complete Kit som består av 12 borstar samt Synthetic Face kit som består av 3 borstar. Dom kom efter ca en vecka (lite mindre) så de var snabb leverans och de var väl förpackade samt låg i söta små påsar tillsammans med skötselråd och med Complete Kit kom en bonus borste som var en E25 (blending). Blev imponerad när jag öppnade paketen och kontrollerade borstarna, otroligt mjuka och kvaliten var fantastisk. Ser ut som MAC-borstarna, aldrig använt sådanna men kännt på dom :)

Complete Kit, 12 borstar (eyelinerborsten är ej med på bilden)


Jag tvättade dom med schampoo och balsam till att börja med och de släpte en del hår, mest från F30 och den har fortsatt att tappa vilket i princip är de negativa bland hela kittet..men de är en puderborste så spelar ingen större roll egentligen. Nu har jag använt dom i ca två veckor konstant och hittat mina favoriter och vad de olika ska användas till, i början var jag rätt vilsen och undrade vad jag gett mig in på :p

Några favoriter:
Ansikte: F80 helt fantastisk till foundation, F84 till mer kompakt puder, F40 till bronzer och kontur, F50 till blush (liiite stor och används då och då..) blanding också med F50.

Uppifrån och ner: F60, F40, F50 och F30.

Ögon: E55 som är väldigt kompakt till att packa på skugga, E70 är luftigare och lättare att placera skuggan med, E65 till eyeliner under ögonen samt ögonbryn, E40 är absolut BÄST den fungerar att lägga skugga i crease-området samt blending.


Uppifrån och ner: E65, E30, F70, E55, E70, E60 och E40.

Mindre bra borstar:
E60 känns väldigt klumpig och är för stor, ok till krämskuggor. E 30 är en pencilbrush som alla andra men ingen jag är fanatisk i. F82 känns lite för kompakt..skulle nog vara bra till concealer om man använder en rinnande sådan.

Om du ska köpa enskillda borstar tycer jag att du bör köpa: F80, E40, E70, E65, F84 samt E55.

Uppifrån och ner:E65, E70, E55, E40, F84 OCH F80

Generellt anser jag att dessa bortar är super, dom håller nog inte 10 år men kanske en 3-4 år skulle jag tro om man tar hand om dom på rätt sätt. Jag köpte cleanser från MAC till borstarna och den fungerar bra. Kvaliten är bättre än vad man betalar för, självklart vissa mer än andra. Jag skulle absolut köpa dom igen och kommer skicka efter några enskillda borstar inom en snar framtid, bland annat kabukin.

Blidde ett långt inlägg men hoppas de blir användbart!


Snön har kommit till Kalmar

Nu har snön också kommit till Kalmar, känns som de varit snö överallt utom här..men nu kom vi inte undan längre!

Började snö igårkväll runt 11 så de har inte kommit JÄTTEmycket som de skulle, men vår lärare ställde iaf in lektionen igår kväll (tur för de hade hon nog inte gjort imorse) eftersom hon och ett gäng till pendlar..aka kör bil till skolan. Så de var ju bra, nu har jag hela dagen på mig att arbeta igen min JÄTTEhög med skoluppgifter som ska bli gjorda.

Prio idag är att bli klar med inlämning ett i konsumentbeteende, den ska läsas igenom och så ska jag skriva några rader till. Efter de blir det hemtentan då jag ska bli klar med två delfrågor iaf..förhoppningsvis! Ligger lite efter mitt schema men whatever, lite lugn och ro måste man ju få ibland också. Jag är iaf glad vi fick hemtentan så pass tidigt, yay ett plus med ICC-kursen.

Gatan utanför oss..inte så farligt mycket snö tycker jag (väldigt lite)!

Utanför köksfönstert just nu


Pst. lägger upp recensioner på SIGMA-borstar och NYX Cosmetics under dagen
..so be back later!

Tråkig föreläsning

I förmiddags vaknade jag med huvudvärk, de är någon dum vana jag fått! Men sov en halvtimma och då mådde jag bättre, sömn är de som behövs! Igår var jag duktig och slutade spela vid 00-tiden så blev inte lika sent..svårt att hindra sig själv när man kommit igång med spelandet :)

Var föreläsning 13-16 och regnet ÖSTE ner och de blåste någon sjukt..uscha! Men älsklingen skjusade mig till skolan då han skulle in till stan (tack tack tack!). Sen väntade tre förfärliga timmar, helt otroligt va lite jag lärde mig. Och vi fick bara en rast för vi skulle sluta tidigare - så blev det INTE! Omg vi satt och höll på att bli tokiga..

Hämtade mitt smink som jag beställde från Cherry Culture idag också, yay äntligen! Jag är så otroligt nöjd med alltihoppa, beställde 4 läppstift och dom var väldigt lika :p Hihi oh well love it!!! Gör ett inlägg om paketet imorgon, nu är jag för trött!

Ciao ciao

Vardagslyx eller budget?

Väskor är något jag alltid haft en svaghet för..var lika galen när jag var 10 år yngre, love them! Dock är jag otroligt petig när de gäller storlek, material, fack etc därför är de inte lätt att hitta väskor. Min drömväska var väldigt länge en Mulberry Bayswater, och nu har jag en snygg svart printad som jag älskar! Men känner att jag "behöver" en ny väska...

Dessa ligger bra till, mest av allt vill jag ha en Balenciaga Giant Work, dock har jag inte 14.000:- över att lägga på en väska :p Men får spara när man väl fått ett jobb så kanske de blir en sådan längre fram. Den bruna högst upp till höger liknar bayswater men är betydligt billigare..me likie! Just nu blir det billigare väskor, ska vänta till Thailand och hoppas hitta någon som liknar någon av dessa (gärna en brun).

Balenciaga - Apriqot - Friis & Company - Apriqot


The Sims 3

Efter många om och men har jag ÄNTLIGEN köpt The Sims 3!

När jag var yngre var jag beroende utan The Sims, de bästa som fanns var att sitta och bygga nya hus och inreda. Hihi var inredningsintresserad redan då! Nu tyckte jag att de var dags att köpa The Sims 3, kunde inte spela de på min gamla dator då de inte fanns nog med minne så - Äntligen är den min!

Köpte en nerladdningsbar version för 249:- på cdon.com. Nu håller den på att ladda ner..dock tar de allt för lång tid.

Om jag är frånvarande framöver..vet ni varför ;)


Julfint!

Jag var SÅ nära att åka iväg och köpa julpynt idag..blev på fixhumör och plockade undan samt satte på en tvätt. Älsklingen var duktig och dammsög och diskade också så de börjar bli fint hemma. Innan julpyntet åker upp så ska de storstädas, nu i veckan blir de till att torka golv och plocka undan mer somriga saker. Blir en tur till RUSTA för dom ska tydligen ha massa fina, och billiga julpynt. Vi behöver lite nya fina saker..men bara några!

Lite ljusstakar, adventsljusstake, något fint fat att ha ljus på och förhoppningsvis en ljusslinga. Någon julgran blir det nog inte, men dom hade en "Exklusiv" gran för 799:- som var extra tjock, sån blir det nästa år..då blir det riktig jul!


Lugn dag

Blidde sovmorgon till 09.30 imorse, jag bokstavligen hoppade upp ur sängen och var totalt borta. Ni vet när man känner sig helt suddig, inte kan tänka och inte har koll på någonting - så var jag, så gjorde de enda rätta och satte på kaffe för att piggna till. Efter frukosten blev det en lugn timma framför tv.n för att komma igång. Jag behöver en lugn förmiddag för att komma igång, hitta hjärnan igen och kunna fokusera på skolarbete.

Strax innan 12 kom jag igång, flyttade ut mig till köket..tog fram skolböckerna och sen var det go go go! Idag var målet att skriva på inlämningsuppgiften i konsumentbeteende som ska vara klar på torsdag. Tidigare har jag skrivit fråga 1 och 2, idag var de dags för 3 och 4. De gick fin fint och är i princip klar med båda. Var otroligt negativ i mitten av dagen men tog tag i mig själv och fortsatte. Kursen består av tre inlämningar, för att få VG som slutbetyg behöver man VG på två av dessa. Så i praktiken kan denna gå mindre bra så länge nästkommande blir bra.

Nu är dom i princip klar, ska korta ner vissa delar och skriva någon paragraf mer på en annan, dock känns det som denna kommer bli bra. Ska in på torsdag och har satt undan en dag till korrigering. Jag älskar att skriva så egenligen är detta bara kul :p Jo jag är lite mobbad.. ;) hihi!

Finare högtalare

Den blev inte bara pluggande idag..(faktiskt rätt så dåligt med pluggande om jag ska vara ärlig) utan tog mig en paus och beslutade mig för att "blinga" mina portabla hörtalare som jag fick av älsklingen innan jag och katrin skulle till Egypten. De var vita och hade något märke på baksidan som inte var vidare fint.

Tog fram mitt kitt som jag har kvar från när jag blingade mitt mobilskal till min föredetta iPhone, superlim och rhinestones.

Här ser ni reslutatet:

Fint va?! Blommorna på sidorna lär ju trilla av men nu blev högtalarna betydligt snyggare!


Ledig söndag?

Jag vill vara ledig, helgen ska ju ändå vara fri för avkoppling och sitta i soffan och inte göra någonsing vettigt förutom att äta lördagsgodis, eller hur?! Nej jag ska fortsätta att skriva på min inlämning som ska in på torsdag och jag är långt från klar. Så blir till att fylla på koppen med kaffe och sätta igång så jag kan vara ledig ikväll istället.


Nästa helg är de första advent och alltså är det snart dags att dekorera hemmet, mysigt med jul!! Vi har några ljus just nu, dom har stått på balkongen fram till förra veckan men dom mår lika bra för det. Problemet är vad för julpynt vi ska köpa..känns som de blir basic i år och nästa år i nya lägenheten blir det all in med nytt och fräscht!

Ha en härlig söndag!

Mot Öland

Nu ska jag strax iväg..mot bussen till Öland! Ska på ett snabbt ärende också och posta lite saker, seeecrets! Skulle behöva posta mitt besvis till transportstyrelsen också men de ska nog inte vara någon bråska. Ikväll blir det middag och sen filmkväll med Alex. Tar bussen ut och sen kommer älsklingen och hämtar mig ikväll. Mycket trevligt!

Pluggandet idag har gått sådär, fick en sida klar men skulle skrivit en till. Men ska skriva på samma uppgift på söndag också så finna massa tid, den ska inte in förens på måndag 6 december så behöver inte får panik.

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll, här är vädret riktigt deprimerande men vi hoppas de blir bättre :)
Trevlig helg också!

TGIF

FREDAG! Tiden går verkligen otroligt fort..helt sjukt att den här kursen också snart är slut. Ska bli skönt att få denna avklarad, de vi trodde skulle vara en av de mest intressanta men nej så var ju inte direkt fallet tyvärr. Men sen ska jag läsa lite på distans..aka skriva två inlämningar som ska in i mitten av december och i början av januari så är inte så farligt mycket. Får se om jag kanske får erbjudande om jobb någongång under dom veckorna..är ju bara två veckor så vi får se om proffice har nått då.

Idag har jag kollat på film, härlig start på dagen! De var dock till skolan, kollade på den istället för att läsa en bok! Nu ska jag sätta på kaffe för Richard är på väg hem!

Överlevde!

Herregud..jag vet att jag klagar över kursen vi går nu, och de är inte som sagt att den är jobbig - utan att den INTE är jobbig! Den är störande för de är så basic nivå, läraren är förvirrad och påminner om en lärare jag hade i trean tror jag det var (ja i grundskolan). OMG!

Idag var det gästföreläsning..människan pratade på bra, hade fin engelska och jo vi fick mycket tid att diskutera själva vilket alltid är trevligt! Men nej de var för mycket om för mycket, bättre att hålla de koncentrerat och fokuserat för att bibehålla kontakten. Lärare underskattar meningen med raster och jag förstår inte varför. 40 min orkar hjärnan vara fokuserad..varför skippar man då raster och kör i 90 min = begging for lack of interest!! Slutade med att klassen gjorde revolt - läraren kan inte lasta på hur mycket som helst i examination när kursen är på 7,5 hp så nu fick det vara NOG. Hon lyssnade och skulla anpassa schemat och gruppuppgiften hon skulle ge oss på måndag egentligen för att presenteras och lämnas in en vecka senare, nu ska hon göra om den och vi får den imorgon istället. Thank god!

Nu ska jag sammanfatta föreläsningen på ca 2 sidor. De är min hobby ikväll!
Hoppas älsklingen skyndar sig hem för jag är hungrig!

Enjoy your evening people!

Lycka!

Igår fick vi ut betyger för första kursen, han skickade ett mail sent igår kväll och jag hade suttit och kollat hela dagen och så precis när jag skulle hoppa i säng hade de kommit! Blev ett B+ aka VG så jag är supernöjd verkligen. Mycket bättre än väntat! Var en person som fick A och vi var fyra som fick B+ av ca 34 i klassen så måste säga att de känns sjuuuuukt bra, haha lite överraskad att tentan gick så bra som den gjorde :p

Idag ska jag till skolan vid 13 och då är det gästföreläsning fram till 17..omg forever! Kaffe ska me, bananer ska me och ska nog ta med en macka också för brukar bli hungrig vid 15 tiden då koncentrationen försvinner. Datorn ska med så jag kan anteckna allt, en uppgift på tentan är att sammanfatta och recensera hans föreläsning, mycket annorlunda tenta vi har! Så där är kvällens roliga uppgift! :p

Tränat hemma

I eftermiddags..eller ja klockan var 17 var vi hos svärföräldrarna och hämtade hem ett "löpband" aka gåband som dom hade stående i källaren så de fick flytta hem till oss istället. Är inget elektriskt/med motor utan man drar det själv, vilket är SJUKT jobbigt!!

Jag gick i 30 minuter och fy fan va svettig jag var, de rann som bara den från överallt :p Så nu ska jag kunna träna ordentligt hemma också, 30 minuter ska avklaras per dag..sen ska jag öka till upptill en timma när jag känner att jag orkar..ska jag vara het i Thailand får jag träna ordentligt så nu jäklar! :)


Denna står just nu till höger om mig!

Planering på hög nivå

Nu har jag påbörjat tentan i ICC (interkulturell kommunikation) vilket jag tyckte var otroligt duktigt! Och med påbörjat menar jag att jag gjort själva dokumentet, skrivit in kurslitteraturen i referenslistan, skrivit rubriker för de olika frågorna samt planerat i detalj vad jag ska skriva när så att de blir klart i tid. Jag arbetar smidigast när jag har ett schema att följa, då är jag mer effektiv för jag vet att jag är "ledig" när jag skrivit uppgiften jag gett mig själv för den dagen.

Enligt min plan ska detta ta 9 dagar att skriva, då har jag några dagar emellan som är avsedda för grupparbete, andra inlämningar och så vidare. Rätt lungt och jag är inte ett dugg stressad över tentan..har till och med 6 dagar till att läsa igenom, skriva om och så vidare. ALLT är planerat! Haha thats me!

Nu har jag suttit i telefon då jag nästan fick en hjärtattack då jag öppnade posten, men de var ett missförstånd så allt är bra...bara posten som inte velat dela ut min post eller något förra månaden (idioter). Fick mina biobiljetter från Globen Ögonklinik då jag ver referens och även ett intyg till mitt körkort då mina villkor ska bort (att jag ska ha linser). Så de ska jag fixa med också!

Nej om jag skulle hitta något att äta och sedan skriva dagens 1,5 sidor till hemtentan!
Ha en fin dag! :)

Morotsmys

Jag är SOLO hemma ikväll, Richard var hemma en snabbis vid 17 och duschade och så var han iväg igen..var visst bjuden på julbord så han har det säkert trevligt! Själv har jag tagit det lungt, kollat på tv och inbillat mig att jag skrivit lite arbeten..haha :p

Nu kollar jag på Äntligen hemma och mumsar på morötter, favvo här i hemmet! När älsklingen kommer hem tänkte jag kolla på Grabben i graven brevid som jag ska läsa till hemtentan i interculturel communication som vi läser nu, perfa att den finns på film!!


Julsminkning

Godmorgon, eller ja mer förmiddag förresten!! :p

Jag känner mig pigg och allert idag, sov till nio..eller ja var i dvala 8-9 så halvsov mer, mycket trevligt! Skuttade upp då jag kände doften utav kaffe - mums, då går det snabbt upp ur sängen! Men sen gick det segt, frukost, kaffe, juice, platta håret, kläder..mycket jobbigt :p

Eftersom jag har min fina palett med massa färger måste jag ju använda dem..så idag blev det en "julsminkning" med rött, en vit med toner av gult samt en vit skugga. Lite häftigt får jag säga :p Jag är fegis med färger i vanliga fall men nu jäklar är de dags att krypa ur skalet! Dock gick det inte att fånga på bild..haha så bra är inte kameran (eller kanske fotografen).

Om en timma ska jag till skolan och möta upp Janina för att gå igenom uppsatsen, sedan har vi föreläsning 13-17, omg! Jag trodde de var till 16 så bokade ett spinningpass till 17..så får smita ut lite tidigare. Halva klassen är iväg på Seabattle så kan bli lite tomt i klassrummet, dagens höjdpunkt (förhoppningsvis) är att vi får tillbaka första tentan idag! GAH jag är så nervös!! Ber till gud att de gick bra!!

Happy tisdag!


Mysigt kvällsbesök

Under kvällen har jag haft besök av världens mysigaste Annica, vi har druckigt massa latte från min söta Nespresso Lattissima (underbar maskin) och hon hade med sig en mumsig Cheesecake. De är farligt att vi båda älskar att baka för de blir alltid något mumsigt till kaffet. Vardagslyx att ha något gott till, och nej torra kakor kör vi inte.

Hon kom strax innan nio och gick nyss, mycket trevligt slut på en härlig och relativt effektiv dag! Imorgon ska jag försöka hoppa upp tidigt för att hinna skriva en sida inlämning innan skolan börjar vid 12. Eller jag ska möta upp min medförfattare till D-uppsatsen så vi kan gå igenom lite idéer då första riktiga metodföreläsningen äger rum 13-17.

Lattissima från Nespresso, min bäbis!


Vad har du i väskan!?

Jag är en sån person som älskar att se vad folk bär runt på i sin väska, eller förresten så tycker väl alla om det?! Därför tänkte jag ta och visa upp vad jag brukar ha i min väska..den ocensurerade versionen! Jag tog alltså bara väskan som den var och la upp de på bordet..

Detta är resultatet:

 

Dagens innehåll:
- Svart väska (hade glömt bort den helt)
- Plånbok Mulberry
- Mobil med väska från Krusell
- Kamerafodral utan kamera från Casio
- Penfodral med pennor, sudd etc
- Två paket tuggummi (mint samt jordgubb lime smak)
- Kalender från Personligkalender
- Anteckningsblock från Lily Pulitzer, köpt från Glitzy-Glam.com
- En gaffel (haha what?!)
- Två läppglans, ett från H&M och ett från Victoria Jackson
- Deo och perfym
- Hörlurar till iPod/telefonen
- Penna från Marc Jacobs
- Kaffetermos från Starbucks (ALLTID med)
- Handkräm från Body Shop
- Skinhandskar
- Nycklar

Vad har du i väskan!?

Dagens träning

Ikväll ska jag för första gången träna "Skivstång" på Friskis. Superkul att prova något nytt..har bara gått förbi någongång och sett en smockfull hall med vikter och grejer. Vi får se hur detta går. Gått på Friskis i 4 år men aldrig provat detta - utmaning! Passet är 75 min också istället för 60...hoppas jag inte dör!


Ny vecka

Måndag morgon..eller ja förmiddag mer, och de är ytterligare en vecka med vår värdelösa kurs. Känns kul att jag går en magisterutbildning och nivån på denna kurs är under A-nivå. Inge vidare för de kostar faktiskt pengar så vore ju trevligt om vi fick lära oss något vettigt, läraren gör på lågstadienivå och tror vi är helt inkompetenta. Underbart!!

Men de är en relativt lugn vecka detta, idag är det ledigt så jag har tid att arbeta på min inlämning i distanskursen. Imorgon har vi metodföreläsning inför D-uppsatsen. LÄSKIGT! Hihi nej de ska bli skönt att få lite mer kött på benen! Onsdag har vi föreläsning och även på torsdag, fredag är vi lediga också men antagligen har vi fått vårt grupparbete då så vi kan arbeta med det.

Veckan kommer gå fort..jag längtar redan till helgen :p
Ha en FIN vecka!!

Twitterific

Jag är totalt fast i twitter-träsket!! Haha älskar att skicka iväg mina små uppdateringar, med eller utan bilder (roligast med) och de är så mycket lättare än att blogga. Perfect eftersom allt går via telefonen, och har jag en tråkig stund kan man läsa alla uppdateringar från de man följer..mycket närmare interaktion än över internet tycker jag! ÄLSKAR DET!!

Skriver på engelska då de är roligare för då kan fler av mina vänner följa mina uppdateringar!!

Följ mig under namnet - LifeByJojo


NYX

Jag väntar med spänning på mitt paket från USA, en beställning med enbart NYX-produkter som jag beställde för över två veckor sedan via Cherry Culture. Fick mail att den skickades igår (tror jag de var) så hoppas att de kommer innan slutet av denna vecka! Köpt produkter för 550:- men hade jag köpt de i sverige hade de kostat runt 2500:- så då får man ju ha lite tålamod!

Mest spänd är jag på ögonskuggorna och ett av de läppglans jag beställde. Om jag är nöjd ska jag köpa via Ebay istället då de finns många bra säljare och den jag kollar på nu säljer i paket så man får 2 läppglans för 6.25 tex istället för ett för 3.49 osv. Mega Shine glossen hoppas jag är super..vill nästan beställa redan för har bara hört positiva saker om dem.

Lip gloss with Mega Shine från NYX


Farsdag!

Grattis..



Soft soft dag

Det blidde en trevlig sovmorgon imorse, haha vi vaknade tio i tio vilket är något slags rekord för Richard som aldrig vaknar senare än 9 i vanliga fall :) Sova är skönt så förstår inte problemet!?

Jag började med att köra ett träningspass, så underbart de är att ha träningsdvd och kunna köra ett pass när det passar. Måste ta och beställa hem några fler, finns inga vidare val i sverige så blir nog ytterligare beställningar från Amazon de funkade så bra förra gången. Någon som provat någon bra träningsdvd?!

Blidde en biltur till Hansa City också då jag ville kolla om City Gross hade något roligt Wetn´Wild smink men de hade dom självklart inte utan bara samma gamla utplock. Men fastnade vid spelen och hoppades hitta ett Monopol vilket visades vara lättare sagt än gjort för de fanns bara "nyare" versioner med skivor, ljud, kassaapparater och jag vet inte vad. Så vi åkte till BR och de fanns inget där heler..BLÄ!! Får beställa det online istället!

Grattis på fars dag pappa!

Nu om en timma ska vi iväg till svärföräldrarna på middag!! De är ju ändå fars dag så eftersom jag inte kan fira min världens bästa pappa får vi fira den som vi har lite närmare!

Ta bort akrylnaglar hemma

Jag älskar att ha långa naglar, dock så är mina naturliga naglar väldigt tunna så dom hinner inte bli så långa innan dom "själv dör" så att säga! Därför har jag i några omgångar provat att ha akrylnaglar och de har funkat superbra.

Salongen jag går på i Kalmar heter Nail and Spa och ligger på Södralånggatan (har jag för mig) dom är riktigt billiga och relativt bra beroende på vem man får. Mannen som jobbar är överlägset bäst då han är otroligt noggran..kvinnan/kvinnorna är inte lika fokuserade och då blir det självklart inte ett lika bra resultat!

Nu utan akryl..ville spara lite längt men klippte av en heel del :p

Nu har jag dock inte haft tid och inga pengar att gå och få en påfyllning, var nog en 5 veckor jag var där sist skulle jag tro och de höll OTROLIGT bra denna gången. Men nu blir det som sagt inget förens senare..om inte innan så gör jag absolut i thailand. Men är rätt viktigt tycker jag att naglarna får andas lite och vara sig själva för en stund så därför tog jag av naglarna idag!

Så här ser dom ut nu, rosa lack och sedan några blommor på några naglar

Att ta bort akrylnaglar:

Ta en bunke och fyll upp med varmt vatten, de ska vara så man precis kan stoppa ner fingret utan att bränna sig. Efter det tog jag en plastpåse (3 liter) och sprutade i lite mer än hälften av en vanlig acetonflaska som man köper i mataffären. Sen är det bara att stoppa ner påsen i vattenbadet, och sätta fingertopparna i acetonbadet. Så satt jag ett bra tag, man känner att lagren av något "gele-aktigt" åker av.

Tog nog en timma innan allt mitt försvann..så antagligen var mitt vatten lite för svalt. Men resultatet blir super och hela nageln som den är under blir bevarad!

För att fräscha upp de små stumparna klippte jag av en del, filade på övre "skadade" delen utav naglarna för att få de lite slätare. Lackade de rosa och målade på små blommor med hjälp av svart och vitt nagellack + en tandpetare.

Faktiskt skönt att vara "kortnaglad" igen!

Pluggat hårt?

Njaaa jättetuff kan jag knappast säga att dagen varit, utan rätt lugn men har fått en hel del avklarat ändå. Målet var att jag skulle bli klar med första inlämningsuppgiften denna helg, dock var den större än jag trodde. Men de är intressant så ska inte klaga och handlar ändå om de jag pluggat i tre år (marknadsföring) så ska väl inte vara allt för svårt i slutändan :p

Datorn, kurslitteraturen och anteckningsblock för att notera allt man kommer på, prio för mig!

Idag har jag fokuserat på fråga ett så imorgon ska jag ta tag i nr 2-4. Väldigt annorlunda fördelning är det dock med en fråga om en reklamfilm och sedan tre frågor om en annon - varför inte två frågor om varje?!
Nej nu ska jag tillbaka till mitt..tänkte ta kväll vid 20-tiden och vill hinna så mycket som möjligt innan dess! :)

Ciao

Craving sunshine

Vore det inte väldigt skönt att åka iväg på semester nu?! De skulle vara vääldigt skönt faktiskt, ligga i solen och läsa en bok, bada i en svalkande pool, gå på en kritvit sandstrand och bara njuuuuuta! Härligt härligt!

Idag är det 68 dagar kvar till vi ska Thailand - oh så underbart de ska bli, längtar! Har börjat kolla efter vart vi ska hitta på i sommar också, vi har ju ingen aning vad som händer i sommar alls. Tanken är ju att vi ska flytta..någonstans..men vi vet inte vad och de är ju svårt att flytta när man inte har jobb, och svårt att jobba någonstans om man inte har någonstans att bo. Så ja vi får se hur det hela går, vi sitter och kollar lägenheter för fullt överallt (love it). Men sommarsemester är ju alltid trevligt, blir nog bäst om vi åker precis efter de att skolan slutat i början av juni innan flytt och grejer.

Nej om jag skulle ta och komma igång med arbetet jag ska skriva i helgen..trött trött trött!!

Helg helg helg!!

Nu är det helg...looooovely!!

Dock ska myckes göra innan tisdag, härligt att vara ledig måndag också! Nästa föreläsning är i metod tisdag eftermiddag, då ska vi gå igenom D-uppsatsen och vad som ska vara klart till första inlämningen 8 december. Puh hoppas att man får lite ledig tid, de är ju ändå helg så man får ta sig tiden!!

Listan som ska betas av i helgen:
- Skriva inlämning ett i konsumentbeteende
- Börja skriva på bokprojektet som är en del av tentan
- Börja på andra delarna av tentan (Måndag)
- Tvätta
- Städa
- Gå ut på promenader

Ha en fin helg!

Framtidsdrömmar - resor!

Något jag verkligen älskar att göra är att resa, upptäcka nya saker och ta del av spännande kulturer! Kan omöjligt finnas någoot bättre - right!? I år har jag varit i Egypten två gånger, haha ja de råkade bli samma land för den underbara värmen och fantastiska hotell för ingenting alls, är man student så är man!

Action in Chicago..underbar stad!!

I vinter, 20 januari (om 69 dagar) åker jag och sambon till Thailand, första gången i asien och de ser jag fram emot något sjukt mycket..sunshine är något jag verkligen behöver sådär mitt i vintern när de bara är grått och trist. Funderade massor innan hur vi skulle åka, med charter eller åka runt själva. Denna gång valde vi charter då de är ett helt nytt land för oss och vi inte har koll på någonting. Annars brukar jag alltid åka reguljärt, de är billigare och man får mycket mer frihet..åkte på min första charterresa (som jag minns) i april och thailand blir tredje gången. När vi åkte till mexico till exemple från USA bodde vi på hostel och hela resan inklusive ALLT gick på 6-7000 - studentvänligt!

San Fransisco på en turistbuss..var billigare än att åka vanliga lokaltrafiken :p

Nu har jag börjat smida planer om långresor, vill åka runt i USA mer (ink Hawaii) samt åka till Australien/Nya Zeeland (ink Fiji och Kina) och känns som de är smidigast att dela upp de på två..men jag vet inte känns som en resa skulle ta så himla lång tid.

Rutt:

alt 1) Stockholm – Sydney – Guld kusten – Fiji – Peking - Stockholm

alt 2) Stockholm - Hawaii – LA – Las Vegas – Grand Canyon – Miami - Washington DC - New York – Stockholm

I sommar är jag klar med skolan och de är dags att ta tag i verkligheten (längtar) och Richard tycker att de är smidigast att jobba ett år sedan resa vilket jag håller med om..vi får se hur det blir! Kostar ju lite pengar..

TGIF

Helgen är väldigt nära nu..men ska klara av en eftermiddag i skolan innan de officiellt är helg. Dock är det ingen ledig helg utan jag ska skriva ett arbete i konsumentbeteende, dock känns det mer roligt än jobbigt så tur är väl det! Lite lediga timmar blir det nog iaf, arbetet som ska skriva är bara på 4 sidor så är inte jättestort vilket är trevligt men ganska mycket research kommer det bli för att hitta allt som behövs :)

Annars är vädret regnigt i Kalmar, har varit de dom sista dagarna - Bu!! Men idag tittar solen faktiskt fram lite och de är bara blött på marken, mycket bättre än blött i luften! Som sagt blir det några timmar i skolan.. 12.30-15.30 vilket är en väldigt konstig tid men så blir det när dom flyttar lektioner och de inte finns salar till alla - sjukt bra Linnéuniversitetet!!! Efter skolan, eller ja vid 15.30 ska jag på spinning så smiter iväg lite tidigt från lektionen, härlig start på helgen!!

Denna mössa från Sid and Sally får gärna flytta in hos mig, 599:- (aj)

Nej nu ska jag läsa andra artikeln inför föreläsningen..läste nyss en och ja Kulturell intelligens låter ganska intressant, dock inte i den artikeln :p ATTACK!!

Ha en fin dag!!

Fint från H&M

Torsdag betyder att H&M får in nyheter, idag var det rött mycket..dock mycket underkläder och de köper jag aldrig från dom..kvaliten suuuuger (värre än gina då vet man att de är dåligt :p). Sötast var klänningen, dock tror jag inte den är lika snygg i verkligheten och detsamma gällande polotröjan, ser ut som samman material som ponchon som hade otroligt mindre snygg :p

H&M


Free wednesday

Idag skulle jag varit i skolan 9-17 men då vår lärare var tvungen att ställa in dagens föreläsning och istället förskjuta allt en dag blidde jag ledig idag! Very nice..annars hade jag ju haft en tredagars helg men detta passar mig lite bättre faktiskt :)

Men blir inte riktigt en ledig dag utan ska skriva lite snabbt på grupparbetet som ska in på fredag, jag ska sammanfatta artikeln vi läst. Efter det ska jag börja med distanskursen Konsumentbeteende, läsa lite och börja fundera på vad jag ska skriva första inlämningen om. Sen skulle jag behöva hitta en bok vi ska läsa till ICC-kursen vi har nu..booring. Vi får väl se hur mycket som blir av..

Ikväll blir det träning, har dock inte bestämmt mig för om de blir spinning, core/bosu eller jympa..svårt val! Känner att jag börjar tröttna på spinning så vore trevligt att göra något annat, men vi får se vad det blir! :p

Spegel spegel på väggen där

I USA hade min roomie en superbra sminkspegel med ljus runtom som man kunde ställa i olika lägen, man kunde även vända på spegeln då ena sidan var förstorad. Jag älskade den! I usa fanns massa olika versioner utav den men Conair är störst med dem..och eftersom vi har de märket (aka Babyliss) så var min tanke att de måste ju finnas någon modell att köpa i sverige!

De gör det!! Jippie! Dock är dom vääldigt dyra, annat kan man väl ändå inte vänta sig liksom. Finns att köpa på Eleven (845:-) eller på Lyko (749:-), hum vad väljer man? Ska beställa den så snart jag har pengarna..happy day!

Den ska bo på mitt sminkbord :)


120 palett

Ikväll på vägen hem från affären hämtade vi min palett med 120 färgglada ögonskuggor på Statoil, min efterlängtade palett. Köpte den på Tradera för 199:- plus REK frakt 49:- Leveransen gick relativt snabbt, betalade 29/10 och skickades från Kina, de går inte att klaga på direkt.

Var inslagen i 10 lager bubbelplast, jag var mest orolig att jag skulle öppna den och så var 10 stycken skuggor trasiga och så var inte fallet..dock var en ljus-skimmer-grön sönder men jag pressade den så borde gå att använda hyfsigt om man är försiktigt. Min första reaktion när jag öppnade var - WOW vilka otroliga färger. Mix mellan ljusa, mörka och framförallt pigmenterade starka färga. Färgen stannar bra på, gjorde lite swatches och de höll bra. Man får ta ganska mycket färg för att de ska bli tydiga men på ögonen ska de ju kanske inte vara så extremt, iaf inte enligt mitt tycke :p

Rekommenderar denna palett starkt!! (köpte den av säljaren "GadgetBay")

Borstkitt som följde med som gåva, ingen hög standard men gratis är gott!


Barnens postkontor

Kollar efter lite olika sällskapsspel för de är något som vi verkligen måste köpa hem, finns inget roligare än att spela sällskapsspel. Men iaf så hittade jag Barnens Postkontor och hoppade lite i soffan, de spelade jag med mamma ibland när jag var liten. Kommer ihåg att jag fick stanna uppe längre så lekte vi post..jag älskade (och gör det fortfarande) att fixa med småsaker, frimärken, stämpla saker och ja jag skulle absolut jobba på posten när jag blir stor :p

Här snackar vi barndomsminnen på hög nivå!


Grå måndag

Imorse var tanken att jag skulle hoppa upp ur sängen vid 07, slutade inte riktigt så utan hoppade upp vid 9..vaknade och efter några minuter ringde det på dörren, annica skulle komma och låna min laddare så trodde de var hon men de var ett bud som kom med mina Sigma-borstar :) Yay!

Blev en lugn start på dagen, annica kom vid 10-tiden så vi drack kaffe och kollade på mina fina borstar. Otroligt bra start på dagen, dock blev det inget förberedande utav grupparbetet men oh well man kan inte få allt :p Richard körde mig till biblioteket då han skulle iväg och kolla på målarfärg..mycket trevligt, så satt och läste lite i väntan på de andra..drack lite kaffe och tog det lungt. Vid 13 kom gänget och vi arbetade på till strax efter 16 då vi åkte och veckhandlade mat :)

På vägen hem åkte vi förbi Statoil och hämtade mitt paket från Kina med ögonskuggor som jag budat hem på tradera, palett med 120 små ögonskuggor i regnbågens alla färger. Blev positivt överraskad över pigmenteringen på skuggorna - och att bara en gått sönder under frakten :p

Nej nu blir det en luuugn kväll :)

Recension utav Mac

Jag har ju inte visat upp vad jag köpte när jag var i Stockholm tidigare i veckan, mina första mac-produkter och är otroligt nöjd så fler köp blir det absolut!

- Först ut och den jag var mest spänd på var "Mineralize skinfinish natural" och jag är OTROLIGT nöjd, den ger verkligen perfekt hy. Man har på den efter foundation med en stor puderborste gärna för att inte få det allt för tjockt, då ser det lite för mycket ut. Det går också att använda en svamp för att de ett lite mer täckande resultat..alltså lite beroende på vad man är ute efter! Kostade 270:- och ger den  +

- Ögonskuggorna jag köpte var Woodwinked, Club, Satin Taupe och Shroom i en palett. Woodwinked är en ljusbrun med väldigt mycket skimmer, Satin Taupe är liknande men slaget mörkare. Shroom är en ljus highlighter som är perfekt, inte allt för mycket färg utan mest skimmer. Club är en ovanlig färg, skulle säga att den är grön, röd och grå beroende på vilket ljus man tittar i, perfekt under längre ögonfransarna. Kostade 115:- per styck och sedan paletten för 45:-.

Mineralize Skinfinish Natural i färgen Medium

Ögonskuggor i Woodwinked, Club, Satin Taupe, Shroom.


Smaksatt grädde

Smaksatt vispgrädde senaste nytt från Arla, Smartson letar testpiloter som vill testa grädden som finns i antingen Jordgubb eller Chokladsmak. Verkar spännande och kul att testa (arla har en rabattkupong på 5:- som kan skrivas ut från deras hemsida också)


"En svensk klassiker i ny tappning. Nu finns smaksatt vispgrädde i butikernas mejerikylar. Lättvispad, krämig, i smakerna choklad och jordgubb. Smaksatt vispgrädde fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde och är ett utmärkt alternativ till glass, vaniljsås eller sylt. Den fungerar dessutom bra som bas i exempelvis parfait och mousse eller att avnjutas precis som den är."

Mac update

Beställde precis en Mac cleanser till mina blivande borstar från Sigma som borde komma imorgon (passerade tullen i förmiddags/i natt) för kändes onödigt att betala 59:- för den Kicks säljer som är betydligt mindre då Macs med 225ml kostar 110:-, plus att den verkar vara bäst.

Blev också en Paint pot i Rubenesque, som är en bas till ögonskuggor men kan också användas som bara ögonskugga. Denna var den första Mac-produkten jag fick craving för, föruton Mineralize Skinfinish Natural som för övrigt är BÄST, helt otroligt vilken skillnad de blir när man har den över foundation!

Haha nej jag beställde inte en blå..Rubenesque är mer naturlig med guld/rosa skimmer


Mac wishlist

Så vilka saker vill jag ha från mac? MASSA men lite får man ju prioritera och dessa är på toplistan iaf.
Här är en liten lista..

Tinted lip conditioner 155:-

Brush cleanser (ska beställas i veckan) 110:-

Studio Sculpt Concealer 180:-

Paint Pot (inte blå utan i färgen Rubenesque) 190:-

 


NY-trip

Då jag pluggade i Usa skulle jag följt med på en resa till New York men valde bort de då jag hade minimalt med pengar och ville hellre åka med tjejkompisarna senare :p Nu känner jag att de vore kul att planera in en resa till The Big Apple. Skulle passa i typ mars någongång innan vi börjar skriva på D-uppsatsen.

En vecka med shopping, turistande och promenader - oh så härligt!! :) Dock är det ju inte direkt billigt :p Ca 10.000 på resa och boende i en vecka, sen är det ju inte direkt billigt med mat..och som sagt shopping.


Kicks = M.A.C.

Jag visste att Kicks öppnat en Webshop och när jag sökte på mac-smink i förra veckan kom webshoppen upp..dock hittade jag inga produkter då, ingen aning om vart jag kollade :p Nu läste jag på LipGloss Bitch blogg att hon beställt från webshoppen - gick in och kollade igen och TADA där kunde man beställa MAC produkter.


Vilken lycka! Går bara att köpa på Kicks Pub men dom levererar gratis till andra Kicks-butiker. Har en känsla av att de kan bli en och annan beställning därifrån i framtiden. Ögonskuggorna är underbara men jag tyckte att paletten jag köpte i nu var otroligt smidigt, å andra sidan kan man beställa stora paletter på Ebay men då får man betala 160:- per skugga istället för 115:- som de är utan förpackning.

Är sugen på att prova deras Pigment, så fina färger!



Matta naglar

Känner att jag behöver lite nya fräsha nagellack, fasnade direkt för dessa från Chanel. Vilka fantastiska färger!! Dom får bo på mina naglar precis när dom vill..Matt är snyggt och behövs i min föråldrade samling (som jag måste sortera)






Matta naglar

Känner att jag behöver lite nya fräsha nagellack, fasnade direkt för dessa från Chanel. Vilka fantastiska färger!! Dom får bo på mina naglar precis när dom vill..Matt är snyggt!






Lat lördag

Idag har jag hittills inte fått någonting alls gjort..gick och handlade för vi hade inga ägg eller något gott bröd hemma så blidde en promenad till ICA (som ligger 200 meter bort typ :p) sedan har vi bott i soffan vilket är rätt trevligt men nu börjar skuldkänslorna komma - jag har så mycket att läsa, eller de känns som det iaf :p

Läraren tycker vi ska läsa ut kursboken på två veckor och jag är på sidan 8 av 250 typ. Sen börjar min andra kurs på måndag men den första inlämningen ska inte lämnas in förens slutet av november och behöver inte direkt läsa något till den. Prioriteten ligger på en artikel på 20 sidor som vi ska arbeta med på måndag..ett grupparbete :(

Oh well..nu lämnar jag Talang och går ut till köket och läser lite.

Helg..really?

Vad gjorde jag imorse? Jo jag försov mig! Vaknade 08.30 och började skolan 09, plus att jag skulle på jobbintervju vid 10 och då vill man ju se representativ ut..puh vilken stress. Men gick okej och kom i tid till skolan tack vare Richard som körde mig! Tack tack tack älskling!

Föreläsningen var totalt flummig och jag vet inte hur mycket jag lärde mig, får hitta på något att skriva i min fina loggbok som vi ska skriva efter varje föreläsning! :p Vid kvart i tio hämtade richard mig igen för att snäll som han är skjussa mig till intervjun på EM. Vet inte hur det gick, dom hade i princip inga frågor så var mest jag som pratade, bad inte om referenser eller frågade varför jag ville ha jobbet, styrkor/svagheter osv..väldigt spännande alltså. Var snabbt tillbaka på föreläsningen.

Fick sluta lite tidigare så vi planerade kommande gruppmöten och jag och Janina pratade om uppsatsen vi ska skriva tillsammans. Vi ska skriva om motivation utav anställda, hur man kan öka produktiviteten och resultaten genom att ha motiverade och engagerade anställda, något som är högaktuellt i de flesta organisationer idag. Tror de kan bli en riktigt grym d-uppsats!

Investerat?

Nu är jag framme i kalmar..köpte kinamat på vägen hem, inget äckligt friterat utan kyckling med cashewnötter vilket var mums mums men jag åt för mycket (som vanligt). Bussresan var inte så farligt, men när det är så mörkt ser man inte vart man är och de verkar inte som man kommer någonstans och därav blir det segare!

Senaste dagarna har jag shoppat/beställt MASSOR med smink samt tillbehör. Ett ögonskuggskitt med MASSOR av ögonskuggor..120 stycken faktiskt från tradera. Smink från NYX vilket var otroliga kap och ser fram emot när dom kommer..ögonskuggor, läppstift, läppglans, ögonpennor och baser som är kickass. I förrgår beställde jag Sigma-borstar och sist köpte jag smink från MAC igår :) Otroligt nöjd och glad över mina köp, trots att jag lagt ut 2500:- på detta kan jag lätt kalla det mina bästa köp någonsin!!

LOVE IT! Och nu vill jag att mina tre paket ska dyka upp..men får vänta till nästa vecka :(

På bussen mot Kajmaj

Hallooooo..är vi framme snart? NEJ de är över 1,5h kvar...buu! Men är glad jag inte åkt ända från Umeå som kvinnan brevid mig hade gjort, hon hoppas av i Västervik sicken tur för henne. Sena är vi också för tog typ 30 min att ta sig ut från Norrköping dom har aldrig hört om bussfiler där nere) så kuul.

Sitter och är hungrid = drömmer om mat! Mmm Kinamat är mina tankar inne på just nu :p Internet är konstigt så YouTube suuuger för den hackar konstant. Har filmer på datorn men känner inte för att kolla på nått.

Ciao

Shoppingdag

Burr..kyligt är det, sitter i en mysig filt och kollar på tv, härligt slut på dagen!

Imorse vaknade jag på bästa sättet möjliga; en mysig lillebror som ville gosa så han kröp in. Så gossig så gossig! Gick upp vid 09 och tog en lugn förmiddag, kollade upp sminkborstarna lite mer och gjorde till slut en beställning, woho otroligt härligt. Bästa var att dom redan är skickade från USA och på väg till miiiig :)

Vid 12-tiden åkte jag mot mormor, man får passa på att hälsa på så många det går när man väl är uppe och hälsa på. Var hos henne till 15.30 då de blev bråttom till tunnelbanan då jag skulle vara på Globen Ögonklinik på Hötorget vid 16 men jag kom i tid så var ingen fara. Besöket gick på under 10 minuter totalt och blev även frågan om jag ville vara referens, absolut vill jag de för dom har varit riktigt bra och trevliga. Som tack ska jag få biobiljetter :)

Innan jag åkte till mamma igen blev det ett stopp på Åhléns och MAC, blev dyrt!! Visste inte riktigt vad jag ville köpa utan frågade personalen vad dom rekommenderade..de enda jag visste jag ville ha var något form av puder att ha ovan foundation.

Jag köpte till slut:
Mineralize Skinfinish Natural i Medium
Paints i Bare Canvas
Fyra ögonskuggor i palett i färgerna: Club, Woodwinked, Shroom och Satin Taupe.

Sigma borstar

De blir inga MAC-borstar idag då jag kollade upp Sigma som är ett märke på sminkborstar i samma kvalite och minsta lika bra som MAC..tur att jag gjorde min läxa innan jag shoppade :p Har kollat på olika videos på YT och alla var överrens om att de är onödigt att köpa mac, att de är onödigt dyrt och jo student som jag är måste jag säga att ju billigare desto bättre!

Jag ska köpa två kit; Complete kit som består av 12 professionella borstar, för 79 dollar utan fodral (99 med) och sen ska jag köpa Synthetic Face kit med 3 kabukiborstar som kan användas till bla foundation, puder, blush och concealer..de mesta alltså. Har bara hört + om dessa så ska bli kul att testa!

Nackdelen - frakten är på 288:- från USA och hit - omg! Men med tanke på hur mycket pengar man sparar i jämförelse med MAC så är det väl okej :p

Complete Kit

Synthetic Face Kit 42 dollar

 

 

 



Hos mamma!

Hey folks!
Jag sa ju att jag inte skulle blogga, för de brukar inte finnas trådlöst här - men vi var nyss iväg och köpte en ny rauter (stavas de så!?) så nu fungerar det suveränt! Hjälpte mamma att installera men hon är mer teknisk än hon tror :p

Resan upp gick bra..men shit kunde inte sova igår, kanske somna runt 02, och hoppade upp ur sängen vid 04.50 - stört!! Men som sagt tåget gick 05.45 och de vill man ju inte missa :p Dagen har varit full av kramar i massor, försök att spela Wii, laga lite mat och umgås med la familia! Härligt att vara hemma!

Imorgon ska jag in till min ögonläkare för återbesök då jag opererade mina ögon i slutet av Augusti, var närsynt och nu ser jag bättre än perfect! Underbart och rekommenderar det starkt till ALLA! :) Ska passa på att besöka Åhlens och MAC Cosmetics också och investera i sminkborstar. Inte billigt men väl värt..

MAC-borstar jag önskar mig:
Eyes:
- Borste 239
- Borste 222
- B 227
- B 217
- B 252

Face:
- Borste 129
- Borste 182
- B 134
- B 190

(De där de står borste före ska jag köpa imorgon och sedan är det i prio)


Packning

Imorgon, tidigt som bara den, ska jag ta tåget upp till STOCKHOLM (eller nja södertälje) och hälsa på mamma, micke och pluttarna!! Mys mys mys! Richard ska inte följa med, han är hemma och ska fixa med Corehouse som ska riiiiivas.

Nu på kvällen har jag varit hos ANNICA och fikat, hon gjorde SUPERFINA cupcakes och sen lite kaffe till det - underbar kväll. Bättre blev det med lite "Say Yes to the dress" på Discovery Travel & Living..jag vill ha den kanalen!!! Underbart trevligt hade vi, så trevligt så!

Tåget går 05.45 från Kalmar och kommer fram 10.45 efter ett byte i Linköping vid 9-tiden, mycket skönare att ta tåg jämfört med bussen. Nackdelen är att bussen har internet, de har inte tåget. Sicken tur att man har mobilen som man kan använda som modem..dock är inte täckningen den bästa ute i skogen :p Kommer ner till Kalmar igen på torsdag, då med bussen.

Natti natti!

p.s. Kommer nog inte blogga under tiden jag är borta, men twittrar gör jag för fullt med text och bilder...följ mina uppdateringar i menyn till vänster :)

New week people

Godmorgon folks!!

Underbart att vakna och känna lugnet, att man kan ligga kvar och vakna i sin egen tid. Då finns det tid att läsa bloggar, kolla uppdateringar, checka facebook och twittra lite.

Börjar skolan vid 13 dock så ska tentan lämnas in vid 12 så måste dit tidigare. Skolan är iaf mellan 13-16 och efter det ska jag på spinningpass vid 16.30 så kommer hem lagom till middagen ;)

Kaffe kaffe mums mums mums!
Ha en fin dag :)

RSS 2.0