Morsdag!!

Idag är det mammornas egna dag..Grattis till världens bästa mamma!!!

Traditionen säger att mamma ska få liljekonvaljer, mammas favorit! Jag och systeryster brukar plocka en fin och sjukt stor bukett att ge till lilla mamman, men nu får du en på distans..inte lika bra men alltid något!!

liljekonvaljbukett.JPG
Mmm..känner ni hur gott dom luktar!?


Beachparty

Igår var det action hela dagen..hoppade upp vid 07-tiden och fixade mig lite snabbt, frulle skippade jag med lite kaffe slank ner :) *Mums!* Packade allt jag behövde för dagen (smink, locktång, plattång, spray) och den fiiiina KLÄNNINGEN! Annica hämtade mig redan iförd balklänningen och sedan var målet KalmarSalen där den Akademiska högtiden skedde.

Dagen var fylld med rep, övningar och mat..mums studenter äter allt som kommer i vår väg, haha sorry orkestern att vi åt era bullar (skriver personalen ingen lapp kan de ju inte vara vårt fel, right?!) Gick en tur på stan, i ösregn/sol..och hittade en ny klänning till examen som är såååå mycket snyggare att jag bara dör, i love it! :)

Högtiden gick bra, jag ramlade inte och snarkade inte allt för högt :p Sedan var de hem och byta om, mixa en drink och plocka ner cidern och till KÅÅÅÅREN för beachparty. Fullt ös medvetslös men vi cyklade hem vid halv ett eftersom jag skulle jobba idag...helt döda, lätt sura för en brud kastade sand så linserna blev ur funktion...så jäkla mogen!

Ciao!!

SATC-kväll

Igår var det happening nere på Baronen här i Kalmar, annica hörde av sig under dagen och frågade om vi skulle ta och åka in vid 18 eftersom man kunde vinna biljetter till premiärvisningen samma kväll. Fattiga studenter tycker om gratis bio så why not!

Vi åkte dit och möttes av en lång vit limmo och KAOS!! De var verkligen inte lite folk utan hur mycket som hellst. Tryckte oss in i köpcentret och hittade en tipspromenad där de 50 första med alla rätt fick biljetter - YAY vi vann vi vann! 100 % rätt och fick även en varsin Cosmo innan filmen. Blev dessutom lite shopping, en potentiell till kandidatceremonin och en brownser på Body Shop!! Dock började den 21.15 så åt mat med älsklingen på puben också!!

Filmen var såååååå bra, kritikerna sågade den men de gör dom med alla filmer som publiken gillar så de var ju inget nytt. En mer mogen film men fortfarande med den klassiska SATC-känslan, och wow mycket fin inredning lilla jag blev käääär i! LOVE IT, gå och se den!!! :)

Opponering

Igår skickade vi in vår uppsats, dock med vissa misslyckanden eftersom gruppen som ska opponera på oss inte fick uppsatsen, sjukt bra måste jag säga! Tydligen gick det inte att skicka från skolmailen och då kan man inte dubbelkolla mailadresserna så antar att någon annan ute i cyberrymden fick vår uppsats igår eftermiddag :p Aja nu ska dom ha fått den iaf :)

Det som är kvar på kursen är OPPONERINGen som är på Måndag eftermiddag, gaaah! Känns så otroligt skönt att its all gonna be over soon! Yay! Dock ska jag plugga i sommar, en kurs på 5 veckor men jag känner att de är rätt lungt, de stora hela är iaf klart nu, jag har klarat tre års studier över förväntan med tanke på att jag haft två tentor jag behövt omtenta av de över 30 kurser jag läst - GO ME!! Känns sjukt att de snart är slut..känns som jag flyttade till Kalmar igår!!! Tre års högskolestudier is over and out.

Trevligt att veta att vi troligtvis inte heller behöver komplettera något på uppsatsen heller..iaf inte enligt vår käre handledare så vi håller tummarna. Han hade INGET att säga om empirin heller, den som jag satt och flummade ihop, eller ja inte allt men de mesta..bra att komma igång på slutet!

Nu ska jag sitta på balkongen i solen och läsa! :) Ciao!

Lyckan är total!!!

Idag var vi och shoppade på IKEA....och inte vad som hells utan GARDEROBER!!!!!!!! Mina favoriter är inköpta och jag kommer ha 2 meter garderob helt för mig själv med skoförvaring, lådor och fack..yay jag är sååååååå glad. Gjorde oss ett kap och fick de hela 1400:- billigare också vilket inte är fy skäms! :)

Jag är så glad glad glad!! Dock kan vi inte montera dom förens vi bestämt hur vi ska göra med golvet i hallen. Ska vi lägga 2500:- på riktigt fint golv, 1000:- på skit (knappast då de bara fanns fula) eller ska vi lappa för de som kommer glappa och behålla de vi har idag!? I dont know...men lutar starkt mot nytt fint (dyrt) golv! En investering och shit så snyggt de kommer vara i hallen sen!!!


Regn aka Sol

Vädret i Kalmar är inte att leka med...senaste 2-3 dagarna har de varit strålande sol och ösregn varannan sekund ungefär..regnjackan är ett måste med om man ska ut! Jobbigt läge, dock är jag rätt safe eftersom vi sitter inne och fixar med de sista på uppsatsen hela dagarna - IMORGON SKA DEN IN!!! Jag vägrar skicka in den innan..ska lusläsa den 70 gånger (överdrivet eftersom den är på 70 sidor)

Letade klänning idag - hatisk Johanna! Kommer gå naken till ceremonin som de ser ut nu! Får panikbeställa allt jag hittar på nelly.se eftersom dom har gratis frakt!!

Ciaaaoo!!!

Ps. Jag är GAMMAL!!! Får brev om att min pensionsfond ska flyttas och att jag ska på konstiga provtagningar - WTF I DONT WANNA DIE!!!!! d.s

Färdig uppsats!

VI ÄR KLARA MED C-UPPSATSEN!!!!

Så otroligt skönt måste jag säga, känns riktigt bra och vi fick ju faktiskt till det med en slutsats och allt! :) Har läst den x-antal gånger men hinner nog några gånger till innan den ska in på Onsdag vid 16-tiden eller hur det nu var. Varför skicka in den tidigare liksom!? :p Men glad är jag!! Firar gör vi på ONSDAG med engageradsittning och röj på puben efter det!!

Nu har jag bara klädproblemet till kandidatcermonin kvar att fixa, får kika i butiker imorgon när jag och Elin ska shoppa bondkläder (inte bond, james bond utan Bondgård!) Vi får väl se..ska försöka undvika att gå naken!!! :p

Jobbsökandet fortsätter...
Ciao!! :)

Ny dator

Jag behöver en ny dator, funderar på en Mac men känner mig jäkligt tveksam!! Om jag ska fortsätta i skolan i höst måste jag ha en ny men annars är det inte alls nödvändigt, men de är ju kul!! :p *Hihi*

Apple MacBook MC207S/A
En MacBook, fin fin! :)


Sista kapitlet

Idag har vi varit RIKTIGT effektiva och arbetat med uppsatsen mellan 09-17, helt sjukt duktiga har vi varit!!! Varvar med lite kaffe och mat men annars har vi fokuserat väldigt mycket och varit duktigare än någonsin :) Go us babes!!

Har lite kvar att skriva i diskussionskapitlet som ska fixas under kvällen och förmiddagen imorgon innan vi ska sätta ihop de sista delarna imorgon och skiva själva slutsatsen, dock är den i princip klar så de känns fin fint. Tänkte jag skulle stolpa upp lite punkter jag anser är viktigt som vi kan skriva om i slutsatsen, om jag hinner vill säga!!

Annars måste jag hitta en klänning att ha på mig på examenscermonin, letat igenom alla hemsidor och hittat en kandidat jag ska beställa hem och hoppas att den passa...tänkte klicka hem lite annat också! Shopping blir de snålt av tills jag hittat ett riktigt jobb, lutar mot att jag slutar på mitt nuvarande då jag tycker om att behandlas som en människa..knappast fallet på jobbet just nu!! :s

Go Sverige 3-1 mot Tyskland och ett VM-Broms rikare!! :)

Ny soffa

Jag vill ha en ny soffa, den vi har är super men jag klarar inte av färgen..jag vill inte han en blå soffa i vardagsrummet. Perfekt i något utrymme när man har hus, men inte just nu. Denna fina är en nyhet från IKEA, heeeelt okej pris och får nog spana in den när vi är på IKEA nästa gång..


Motivation sökes

Idag har jag ingen motivation alls att skriva c-uppsats, inte alls tillräckligt uppie men de är bara att står ut!! 6 dagar kvar står det i min kalender så de är bara att kämpa på *peppar peppar*

Solen skiner iaf idag, får se om de blir en promenix i eftermiddag om jag varit duktig. Är hemma själv till 20 då älsklingen återvänder från kåren.. Party party solo i lägenheten :p!
Ciao

Lillördag

Trööött..men jag blev uppsliten ur sängen av min käre sambo, de som var så varmt och skönt i sängen! :p Idag ska de skrivas uppsats och sedan ska jag gå och prova balklänning!! Woho so much fun!! Bästa är att jag inte ska betala för det själv :) Och ikväll blir de paaarty på the island!

Ha en fin dag..

Tripp till Karlskrona

Herregud jag kunde inte sova igår, svettades och frös varannan sekund..kunde inte ligga stil, hade ont i huvudet..allt var verkligen skit! Vaknade i en hög med svett verkligen otroligt mysigt - not! Men de var bara att hoppa upp och in i duschen för att försöka chocka igång kroppen inför dagen.

I förmiddags blev det en tur till biblioteket för att skriva under papper till kårstyrelsen och sedan en tur till "downtown" kalmar för presentshopping då det är så att de är en TANT som fyller år imorgon. Gick snabbt och sedan åkte jag hem och tokskrev en till på empirin i uppsatsen. Tycker om när man läser de man skrivit tidigare coch blir stolt över det :p Hihi go me!

Sedan bar det av mot Karlskrona då jag skulle på anställningsintervju hos Stena Line vid 14, en fin liten tur med inslag av regn (uscha) men annars har de varit riktigt fint väder och VARMT i Kalmar idag..kors i taket! Intervjun gick bra, lite osäker om jag vill ha tjänsten då de troligtvis inte är heltid, de vet inte riktigt. Men men alltid bra med jobb!!

Sedan hem och så har jag skrivit uppsats hela kväller men en paus för lite HOCKEY!! Go sveeeerige!!
Nej nu börjar jag bli trött!
Ciao

Uppsats

Blää...jag är sjukt trött på skrivandet, vill bara vara klar!!!

Idag har jag gjort källförteckning, börja skriva empiri och gjort upplägget för hela det kapitlet. Känner mig riktigt duktig då jag gjort en hel del men ska ta och och börja med kunskapsprocessen eller va de nu var jag skulle skriva..får nog ta och kolla upp det :p

Annars är jag sjuk IGEN!!!! Helt otroligt typiskt, men så är det alltid med mig..antingen är jag superfrisk eller så blir jag sjuk och är hel eller halvsjuk i en eller två månader. Jobbigt läge men aja!! Ont i halsen men nu i form av en tennisboll, låter som en kråka :p Tog en nap på eftermiddagen vilket var behövligt då jag haft ont i huvudet konstant idag.

Nu kollar jag och älsklingen på Såld på Hus, otroligt kul program där mäklare gissar på hur mycket objekt blivit sålda för. Fun fun, nu blir de blir chokladpudding!!

Vart är vårt solsken?!

Det verkar som hela långa landet har haft solsken och värme denna helg, förutom VI!! Jag är dock tacksam för detta eftersom jag jobbat, och då får man vara egoistisk och hoppas på regn regn regn så man inte tycker så synd om sig själv där man sitter vid datorn och svarar i telefon :p

Helgen har bara varit jobb, jobb, jobb och utöver det JOBB :S Pengar tycker jag om men jag vill inte jobba för dom..jo på rätt jobb, där man trivs och har roligt istället för att pinas :p Men de är bara att gilla läget tills jag hittat något nytt!

Nu har vi varit iväg på utfrågning för Kalmar Studentliv, nya sexmästeriorganisationen, och nu sitter richard på facebook och samlar inspiration för maten han ska laga...väldigt spännande sida tydligen men de är inte mycket mat, oh well! Nej nu ska jag ta och fortsätta läsa våra intervjuer som vi genomfört till uppsatsen - yay imorgon ska vi skriva empiri! :p Ikväll blir det film och myspys..tävlingen tjockast vinner fortsätter!!

CIAO

Twizzlers craving

CRAVINGS!!!!!

Jag MÅSTE ha twizzlers, jag verkligen måste annars kommer jag att dö. Detta otroligt mumsiga, lätt plastiga godis levde jag på under mina 6 månader i USA...man kan inte sluta äta de när man börjat. De bästa är att dom är STORA och gjorda så man kan dela dem, haha går inte att förklara..men ni ser på bilden att man kan peela av dom :) *Mums!*

JAG ÄLSKAR DOM!! Funderar på att åka till USA och bunkra en resväska..man kan också åka till Stockholm och köpa dom, men vet inte om dom stora finns där eller inte :S


YouTube

Halloj!

Solen skiner inte idag, heller, i lille Kalmar och de känns som de är dags för lite sunshine för att få upp humöret. Men visst välkomnar jag lite regn då och då för att spola bort lite pollen, uscha för våren egenligen man ser ut som ett monster i slutet av dagen!! :p Men liiiite sol skadar inte.

Idag har jag bott på jobbet...10 timmar it is!! Men i like money så nödvändigt ont kan man väl kalla det, bara att se fram emot lönen som förhoppningvis trillar in i slutet av juni (nackdelen med att vara timanställd). Sen blir det taco-kväll och mysmyspys, mer orkar jag inte med efter en dag på worki!

Har fastnat för en ny grej - följa folk på deras YouTube-kanaler (eller va de nu heter) Haha faktiskt jätteroligt! Mycket skojjigare är att läsa bloggar konstant..

Tips på en tjej vars klipp jag följer..juicystar07 och otherjuicystar07
Blair Fowler vilket vad jag förstått är rätt känd i USA för det hon gör - FUN!!!



Tips på en tjej vars klipp jag följer..juicystar07 och otherjuicystar07
Blair Fowler vilket vad jag förstått är rätt känd i USA för det hon gör - FUN!!!


Myskväll

Efter en dag med fullt upp och lite sådär lagom produktiv ska jag och richard efter jag är klar med jobbet ska vi till Annica och ha myskväll. Myspys! Vi ska äta dipp och kolla på Alice i Underlandet, verkar rätt weird som alla andra filmer med Mr. Depp men vi får väl se.

Ska slänga i oss lite mat innan myset också..jag är sugen på potatissallad och kyckling (haha fan ta dig annica och ditt kycklingsnack!)



Såg att inlägget inte kom upp igår som de skulle...så får försöka lägga upp det igen!


Mörka moln

Man blir så seg på morgonen om de är grått och tråkigt väder, man känner på sig det där man ligger i den stora mjuka varma sängen och vill liksom inte lämna den..sängnappad blir man. Men upp måste man så de är bara att få det gjort. Längtar till i sommar med massa solsken och värme, hoppa upp ur sängen och dricka kaffe på balkongen, Johanna <3 Balkongen!

Idag är de dock genom grått och tråkigt! :(

Dagen är lugn men planerad;
Skriva klart teoridelen på uppsatsen
Planera empiriskrivande
Kårstyrelsemöte 15
Jobb 17-20.30

Nej jag vill mest av allt gå och lägga mig igen och vakna efter helgen, ska jobba hela lördagen och halva söndagen - boring, men pengar och de tycker vi allt om! :)
Ciao

Body shop, me like!

Imorse öste regnet ner och jag tycker det är så otroligt mysigt..(igår på vår miniroadtrip till Växjö var det dock inte lika kul när man knappt ser vägen)..men när man sitter inne i värmen och tittar ut är det sjukt mysigt. Bästa var när vi var på landet i Follökna och satt i uterummet i glas och man var som i själva regnet - myspys.

Nu har regnet avtagit och de är mest grått ute, sjukt tråkigt. Men sitter ändå och skriver, eller försöker skriva på vår lilla C-uppsats som ska in om mindre än TVÅ veckor - gah!! De är sjukt kort med tid men vi är klara med de tyngsta delarna så nu ska vi skriva empiri och slutsats + redigera texterna sedan tidigare.

I förrgår fick jag en present av min söte sambo, så gullipluttig han är att de inte är sant! Puss puss puss!! Vi gick runt på stan och hamnade på The body shop där jag såg kittet och sa att de kunde han köpa om han tyckte jag var söt någongång, sedan gick jag till Apoteket och han till Brothers (trodde jag) men när jag var klar med mitt hittade jag honom inte..och efter någon minut kom han ut från Body Shop med ett paket i handen :) Tack söto!!


Body butter, body scrub, shower gel och en "svamp" låg i paketet..mm Moringa!


Anställningsintervju

Jag håller just nu på att söka jobb som en liten galning, vill hitta något från i mitten av sommaren eller i höst som är roligt och på heltid. I eftermiddags, någon timma sedan ringde det en ängel och frågade om jag hade tid för en telefonintervju vilket var första steget i anställningsprocessen - LYCKA!

Telefonintervjun gick bra och strax efter det hörde en referens av sig och skulle äta surströmming om jag inte fick jobbet. Inom 10 min fick jag mail om att jag gått vidare i processen och skulle göra lite testen och sedan bli kallad på intervju!!! Jippie jippie jippie! En roligt jobb ute på sjön vilket betyder att jag skulle jobba 7 dagar och sedan vara ledig i sju dagar - perfekt!

Vi får väl se hur det går men jag HÅLLER alla tummar och tår!!

/Happy happy me!

Den nya hallen..

Imorse ställde jag mig och målade klart köket, oh så fint det blev! Samtidigt 5 meter ifrån mig rev Richard en garderob - ja han var nyfiken om vad som var bakom eller vad de nu var. Hallen blev väldigt mycket ljusare och luftigare vilket är very nice. Nu ska de andra garderoberna ut också och nytt golv in. (en liten fågel viskade att golvet kanske läggs på lördag när jag jobbar!!!)

Nya hallen kommer bli så fin!


Hallen efter att Richard gått lös..nu är skiten borta och de är fint igen!


Renovering

Om man jämför lägenheten idag mot hur den såg ut för 4 månader sedan skulle jag gissa att de nästan inte är samma lägenhet :) Massa saker har vi gjort, MASSOR av saker har slängts och ännu mer blivit inköpt - shopping shopping shopping! Just nu håller vi på att fixa i köket, har lite kvar att måla och sedan ska luckorna lämnas in och nytt kakel ska upp, jag vill att de ska vara klart NU NU NU!!!

Detta är gjort:

Vardagsrummet - ny väggfärg, nya gardiner, ny tv-möbler och lampa (ny matta ska inhandlas)
Sovrummet - ny väggfärg, nya gardiner, nya tavlor, min platt-tv på väggen (väggdekoration ska upp)
Badrum - nya möbler och en ny torktumlare
Hall - Spacklat hål och börjat "riva" garderober
Köket - Målat om ena väggen och tagit ner lite plattor, yay nu ska vi hitta nya kaklet!!


..detta ska inhandlas från IKEA..

Jag hatar att vänta och vill att allt ska vara klart NU!!


Resa!!

Yay Johanna vill ut och resa..men vart vill johanna resa!?

I Sommar
-
Cypern eller Rhodos eller Kreta!? Johanna vet inte!!!

I Vinter
-
Johanna vill åka till Thailand i vinter (de vill inte johannas sambo för han vill inte betala..johanna kontrar med att han kan skaffa ett jobb och DÅ kommer han ha massa pengar!!!!!!!!) *Blink blink* Eller vill johanna åka till Bali, Fiji eller något anna trevligt ställe!?!?

Later on
-
Jag vill åka på en trip till Australien, NZ!

Några tips på Thilandsresor?

För om min sambo är neggo kommer författaren av denna blogg ÅKA ÄNDÅ!!!!

FlUM

Jag är totalt förvirrad just nu..har verklingen INGEN koll på vad det är för dag - tisdag eller onsdag?!

Sitter just nu på ett fin fint fullmäktigemöte för Studentkåren i kalmar, eller vad vi nu heter :p Diskuterar stadgar för tillfället vilket är intressant, människor ger sig inte vilket leder till att människor missuppfattar, vilket leder till att människor blir arga och andra människor idiotförklarar varandra - lovely! Själv sitter jag och kollar på RESOR!!!

Hoppas att vi är klara snart för jag är lätt hjärndöd efter att ha suttit en dag och haft seminarium samt byggt om en uppsats - hjärnan ur funktion!!

Ciao

En weekend i Gbg

Nu är jag tillbaka i Kalmar efter en helg i Göteborg, eller ja vi kom tillbaka igår men då kom vi på annat skoj att göra än att blogga :p

Bodde iaf på Hotel Gothia Towers precis vid Liseberg och Skandinavium, ligger verkligen perfekt till eftersom de är 3 min att gå till Avenyn och 30 sek till Liseberg. Bodde där med la familia några år sedan och de var väl okej då också..förutom nån incident där de inte fanns någon mat på hotellet. Men de var en fin och mysig helg med inslag av regn.



Någon direkt shopping blev det inte, skulle hitta en klänning till examen men de sket sig men hittade iaf två blå/vit-randiga tröjor som fick följa med. Jag har riktigt ont i halsen och örat på vänster sida vilket ledde till att jag var lätt odräglig ibland (tur man har en söt pojkvän som förstår det, puss på dig!!) Shoppingen i gbg var en besvikelse och vi hittade verkligen inga bra shoppingstället trots att vi gick överallt i regnet..Tigerbutiken på andra sidan Nordstan blir helgens vinnare med massa godsaker som ville följa med hem (men de fick dom inte)

Nu hoppas vi värmen kommer tillbaka till den lilla staden kalmar


Roadtrip till Norrköping

Blev en dag i bilen för idag har vi varit på äventyr i Norrköping och intervjuat personal på Fritidsresor där, samt två härliga män aka experter som vår handledare tipsat om oss :) Härligt att lämna Kalmar, men var borta så kort tid att man knappt märkte det :p Men riktigt bra intervjuer som verkligen var användbara till vår c-uppsats.

Fick gasa tillbaka till Kalmar och kom till jobbet 17.07 vilket var perfect då jag började vid 17.15 och hade ett underbart pass på 3h. Tråk tråk tråk!! Men i Norrköping pratade jag med dom på fritidsresor och fick tips om vart jag är älsklingen ska åka i sommar...Kreta ligger högt på listan eftersom då kan man åka från Kalmar. Men samtidigt skulle vi kunna åka från Sthlm och komma tillbaka till min födelsedag och fira den hemma..HUM!!! Big issues!! :p

Imorgon blir det biblioteket igen, har förresten städat min(a) garderober idag (har 3st och de är INTE nog)..känner mig riktigt duktig och belönade mig med mörk mintchoklad :) *Mums!*

Ciao


RSS 2.0