Kalmar upp och ner!

Morning sunshine!

Blev precis uppringd av ett företag i Kalmar som ville att jag skulle komma på anställningsintervju :) Wei!! Sökte jobbet i fredags och känns ju super att man blir uppringd på en gång, go me! Men iaf..ska ner till Kalmar på onsdag för intervjun och vi har nu suttit och filurat kring hur jag ska ta mig fram och tillbaka smidigast.
Flyget var stört dyrt, bussen tar stört lång tid och jag måste åka ner imorgon eftermiddag för att hinna me..alltså rätt dumt. Bil är ju smidigast, en medelprisklass och jag kan åka fram och tillbaka...så vi ringde till söta farmor och farfar och jag ska nu låna deras bil eftersom Birgitta har torgkväll på onsdag.

Så jag ska köra ner rätt tidigt och ha intervjun, sen blir det kanske en fika med en snäll person innan jag kör upp igen! En spännande liten roadtrip minst sagt! :p Tur att jag inte kör volvon i alla fall för i den finns ingen radio och då skulle jag typ DÖ! Nu ska jag fortsätta med pluggandet...går faktiskt rätt bra!

Ciao

Update: FRIDA kommer ner till landet imorgon och joinar på min roadtrip...yeay!! Frida är bäst! :)

Marknadsföringens Etik

Hej hopp...nu är vi hemma från SMIS jazzkonsert som var fullsatt! Vi befann oss utanför och jag snackade i telefon halva tiden (jag måste ju ha min dagliga dos av Friday!) och sedan satt jag och frös och skrattade tyst åt puckona brevid (flummig pappa och grannar). Skoj skoj...hade dock kunnat göra mycket mer vettigt hemma!

Efteråt var de middag, dricka och sedan fika innan vi begav oss hemmåt vid 23.30, stackars pappa ska upp till stan vid 05 :S Trevlig middag och lika mycket skratt som vanligt, och födelsedagssång blidde de också eftersom en medlem fyllde 27år....eller hur var det nu igen :S (nej inte 27..eller 28 utan mer de dubbla isf) Haha!
Nu har jag skrivit ut några avgöranden från Marknadsdomstolen som jag ska läsa igenom och börja sammanfatta inför uppgift nummer två som jag ska skriva imorgon!

Uscha så trött jag är!
Ciao!!!!

I skog och mark

Blev en sväng ut i skogen i förmiddags, de ser man på mina händer :p Blev kantarelljakt och sen blåbärsplockning. Pappa och birgitta var ute tidigare då pappa hittat värsta stället upp i skogen - mums kantareller!!

En sväng upp till marken blev det också! Åt en langos till lunch..herregud jag typ dog efteråt! Men var mycket rom på så jag blev lycklig!! Sen hem där de blidde rensning av bär och kantareller och sen slängde jag ihop en blåbärskaka som vi ska fika på NU! :) Mums i magen.

Sedan bär de av till grannarna där de ska arrangeras Jazzkonsert, alla grannarna som arbetar ihop så hoppas de blir bra, eller bättre än förra gången då inte så många dök upp - håller tummarna! Efterråt blir de maaaat :)

KAFFE och KAKA time!!

H&M Höst

De blev ju som sagt en beställning från H&M i veckan...och det råååkade bli en hel hög med saker! :) Detta är några av sakerna som blev beställda...vill att dom ska komma nu nu nu!!!

Blev många cardigans och ett gäng klänningar, sedan nya strumpisar och långa leggings som jag faktiskt inte har. Sedan blev det en brun bikini också..sent men jag och katrin är blötdjur och kommer bo på äventyrsbadet i höst, och kostar dom 24:-/del så kan man inte säga nej! Blev två toppar och en nederdel :)


Bilder: H&M

Malma marken

Och så var de lördag..fin fin dag men mitt upp i allt öppnade sig himlen och öster ner några kilo regn :)

Var uppe på marknaden de första vi gjorde i morse och träffade lite folk, släkten är värst ;) *Hihi* Köpte mig lite vacumpåsar att förvara saker i i kalmar, dom är verkligen superbra!! Sedan köpte jag ett par vantar och söta muffinsformar; små blommiga formar i blått och rött. Så nu blir de söta muffins och bullar i Kalmar i höst och vinter..de måste vi ha till våra fikakvällen 17 gånger per vecka *Mums!* Dom går ut på att jag har tråkigt, bakar och "tvingar" dit brudarna på fika...jättejobbit verkligen! :p

Sedan blev de honungtappning och spritfördelning i huset (muhaha Razz och Cointreau till mig i mängder!) och sedan en fika med kusinen (med munkar) innan jag och biiiiiirgitta åkte och sålde honung på ett arrangemang som gick helt okej :)

Nu ska jag äta mina citronoliver (haha 1 förpackning för 20:- eller 2 för 25:- meee likie!) och dricka bubbelvatten...och dräggla lite över en Chanelväska som jag är otroligt nära på att köpa (dont do it..save the money!!)
Ciao

Fri fredag

Hej hopp alla glada, idag fick man pengar och de är fredag...och de är Malma Marken-helg!! Woho så skoj!

Pappa och Birgitta drog till Tyskland igårkväll, spritinköp inför festen! Jag skickade med en beställning på Baccardi razzzzzz och Cointrou så man har lite inför hösten. Känner på mig att skiten kommer vara slut innan september men ändå :p Har haft huset för mig själv..blev läskigt när någon LA PÅ LUREN (bajs på dig!!!!) då jag blev helt ensam, men hade sällskap på internet av söt Frida och lite Katrie :)

Somnade...och sov sov sov till jättesent då jag vaknade i en chock, halva dan borta! :p Men jag tog de lungt och tog en lång skön dusch. De blev peeling, hårkurer och gud vet vad. Riktigt skönt var de och min kropp och döda muskler behövde en massa värme och blev glada sen. Funderade på en promenix upp till köpingen eftersom malma marknaden började idag, men blir nog en tur upp imorgon!

Sedan har de blivit pluggande..är nästan klar med mitt arbete nu, ska sammanställa och lägga in fler referenser och sen lista ut HUR man lägger upp arbeten på Mittuniversitetets internetportan :S Blir nog bra!! Trött är jag iaf fortfarande...haha!
Ciao

Färgning

Blev inte mycket sömn inatt...satt/låg i sängen med datorn till typ halv tre och sedan vaknade jag fem och låg och halvsov/skrattade till sju då jag somnade och blev väckt vid nio-tiden. Skoj var det...sova kan man göra när man dör :p

Vid 10 hade jag och Birgitta tid för att färga ögonfransarna och B skulle plocka ögonbrynen också, hon såg ut som ett grottmonster så de var på tiden..haha inte direkt kanske nej! :p Men de tog någon timma, gud så skönt de var. Fick en ansiktsmask, massage och fuktgivande creme som luktade himmelskt så vi var sååå nöjda då!

Sen dess har de plockats, städats, tappats och liknande! Papi och Birgitti ska nog åka till Tyskland och köpa alcohol till partyt! Så jag blir singel in the house...woho...PAAARTY (eller iaf tända lampor överallt!!) Haha har iaf en film att titta på. Men nu ska jag hänga tvätten SO MUCH FUN!

Ciao

Höst på fötterna

Kollat in Dinskos hemsida för att se lite på utbudet inför hösten. Finns lite trevliga saker...jag behöver nya "rejäla" skor, alltså något mer än ballerinas som är allt jag äger typ. Vill ha ett par nya pumps och ÄLSKAR dom med rem kring ankeln högst upp i vänska hörnet..så fina så! Lite coolare stil än jag brukar köra men dom är bara för charmiga!
 

Helt slut..

Jag är dålig på att blogga...men vi har så otroligt mycket att göra att de inte finns tid eller ork.

Idag stod vi och sålde på torget på den första av tre Torgkvällar i Malmköping och nu är man minst sagt död...jag har så jävla ont i munnen att de inte är sant! Så har ingen ork att skriva nu heller. De är som sagt fullt upp och jag är inte ens klar med ett skolarbete...så bli de när de är en massa honung som ska hämtas, slungas, röras och tappas i etiketterade burkar och sedan in i kylrummet. Puh!!

Men att sälja är iaf kul och man träffar massa söt folk, som blir ännu sötare efter en slurk honung. Vi fick mumsigt fika aka middag av Birgittas mamma....god äppelkaka och en kladdkaka så var så god att jag nästan dog!! 15-21.40 stod jag upp konstant och tankarna var - sälja sälja sälja!!!

Puss från en DÖD Johanna

Träningsväska!!

Hur UNDERBAR är inte denna träningsväska från Adidas? Jag är helt totaly kär...och den kostar bara 209:- just nu.

MÅSTE ju slå till...då kanske jag kan undvika att sprida ut mina underkläder i Kalmar när jag cyklar till och från Friskis :p 


Update: Och så fanns den inte i rosa...vad är de för stil att ha en rosa på bilden men inga i lager!? Sämst!! 

Tennis outfits

Tenniskläder är roligt, man får ha kjol och klänning på sig, alltså är det den ulitmata sporten för mig ;) Nej men ändå, finns mycket snyggt.

Den svarta kjolen nedan fyndade jag i Birmingham (provade en vit men njää den var inte lika snygg) för noll och ingenting tillsammans med en rosa topp. Hittade ingen klänning då bara...och denna från Adidas är UNDERBAR. Jag totaly älskar jag!! :) Ska leta med ljus och lykta efter den..så söt såååå! Man måste ju vara snygg på banan också, vem vet vilka hunkar som kan hänga där ;)

Ser du den någonstans? SKRIK TILL!


Bilder: Adidas.com

Soffor!

Jag vill ha nya soffor..eller en ny soffa och en stor fotölj! Har velat ha de sen jag i princip flyttade in, varför köpte jag den andra jäkla högen egentligen?! Övertalad blev jag, inte mitt fel! :p Men iaf så sitter jag och spanar på blocket och har hittat en bra en, precis den jag vill ha faktiskt..men jag kan ju inte hämta den på en gång så får se vad säljaren säger :( Snyft!!!

Sedan vill jag ha en fotölj också men de köper jag ny. Vore suuuuperbra om jag kunde få köpa soffan, den behöver bara kläs om och hej hopp jag sparar ändå 3000:- isf.

Nu håller vi tummarna att de är en snäll säljare!!!
EKTORP Fåtölj

Doft!

Jag är i valet och kvalet kring vilken perfym jag ska köpa. Har tre favoriter och kan inte riktigt bestämma mig..

Står mellan Alien, Kenzo Amour och Chanel Chance. Alien har ju snyggast flaska (och är dyrast), Amour har jag haft förut och Chance känns lite äldre. Jag får tänka på saken helt enkelt!

Vilken sovmorgon

Jag vaknade 10.47 - gah!!! Lite sent men oh well det är ju skönt att sova!

Dock drömde jag att jag gick in i någon butik och bara köpte något för jag var arg...och när jag gått ut såg jag på prislappen och fick panik för den var jättedyr och jag hade inte alls råd med den! Så jag gick tillbaka och ville lämna tillbaka den och då fick jag den typ 900% billigare men bara om jag köpte en annan grej...och jag fick inte ens välja om jag ville köpa den eller ej! Snacka om upprörd och helt i panik när jag vaknade...haha! Suck för konstiga drömmar alltså! :)

Idag blir de fortsatt skrivande på arbetet..blev inte såå mycket gjort igår! Men har redan kommit igång här så hoppas att de går bättre idag. Nu ska jag äta lite frulle och sedan hoppas vi att koncentrationen håller i sig. Vädret är blåsigt men soligt...men fortfarande moln på himlen så de är iaf inte lockande att lägga sig ute!

Ciao


I am man

Titta på klippet som är en Burger King reklam och skriv vad ni tycker om den!

Är de en bra eller dålig reklam?
Vad tror du att restaurangen har för budskap, vad vill dom visa?
Är reklamen etiskt fel?



Tack för hjälpen!

Etik och Moral!

Gomorgon, eller förmiddag kanske :p

Sitter vid kökbordet och funderar på olika reklamkampanjer, man har ju sett en heeel del under åren och just nu måste jag hitta någon som jag kan argumentera för eller mot. De är till kursen i Marknadsförings etik som faktiskt är riktigt rolig! Visst kan jag redan mycket, men de är roligt att få lära sig lite mer och de finns mycket fakta i boken om olika branschorganisationer med mera som kan vara bra att ha.
Just nu lutar det åt antingen en Burger King eller en från Max...ska titta lite på YouTube och sen får vi se! :)

Igår var jag uppe på torget och sålde en massa honung, jag tyckte inte att de gick sååå bra men tydligen så jag var grymt duktig, haha pappa trodde jag sålt för 1100:- och Birgitta för 1500:- men HALLÅ jag sålde för 2510:- :D Go meeee go mee!! Nej man kanske skulle ta och bli försäljare iaf :p Tycker iaf att de är skoj att stå på torget och prata med lite folk och övertala att två burkar är bättre än en :p

Nej nu måste jag komma igång med arbetet..har 6 arbeten totalt och 6 reflekterande svar att bli klar med! :S

Ciao från ett fuktigt Sörmland!

Jägarna

Hej hopp!!!

Dagen började lungt med storhandling av mat och upphämtning av glas och bigrejer, hittade massa söta möbler och lampor där också..vi ska tillbaka med en bil med plats senare!!! :) Birgitta tyckte pappa kunde bygga en bänk till mig men HAHA yeah right ;)


Sedan har vi tappat honung och jag har bakat mumsiga chokladmuffins! :) Farligt gott!! Höll på med honungen fram till 19-20 tiden då de blev middag/drinktime och farmor och farfar tittade förbi en sväng! Alltid trevligt! Imorgon blir de torget i köpingen där jag ska sälja honung!
Puss!!!

Hej från soffan!!

Hej hopp!! Sitter just nu i soffan och tittar på tv. Lite mys efter en god middag med kyckling och sallad och till efterrätt mellon och kaffe som behövdes för att folket kring bordet inte skulle somna på plats :p Vi började middagen med ett glas eller två av ett mosserande smultronvin som var farlig gott..kommer bli en klassiker i kalmar i höst! *mums* Fick iaf fram en massa honung idag..de har slungats, ettiketeras och tappats! Vi kände oss mycket duktiga iaf!!
Sov gott people!!

Att planera!

Jag är en såndär jobbig människa som måste ha planerat och kommit fram till hur saker ska vara 17 år innan dom händer, eller hellst innan man ens beslutat att göra något! De är rätt påfrestande men jag är verkligen en organisatör in i benmärgen..tycker de både är roligt och spännande och se till att saker går ihop och lösa eventuella problem längst vägen. Skoj!


Men de är inte alltid roligt, ibland så fungerar de inte trotts en massa försök och jag måste allt lära mig att kunna slappna av och rent ut sagt strunta i vissa saker. Allt måset inte blir EXAKT som jag vill...eller tror att jag vill. Jag försöker försöker försöker bättra mig..tala om för mig själv att jag inte alltid måste ha rätt. De tar tid -  men jag försöker!! Medveten har jag alltid varit om hur jag är, men mitt synsätt har varit my way or the high way. Slut med sådant - grow up!

Just nu är jag halvtpanikartad för augusti månad är inte spikad 100% och jag vet inte när jag ska åka ner till Kalmar. *Suck!* Vill ju inte åka innan min födelsedag..men de skulle verkligen vara perfekt då! Men NEJ jag ska fira den hemma för en gångs skull!
Oh well de är väl bara att slappna av och försöka ta de lilla lugna..de ordnar sig alltid!

Farmors dag!

Idag fyller världens bästa farmor 77 år - Tada! Så vi har precis varit och firat henne med middag och jordgubbstårta, mums mums! De har jag varit sugen på länge nu :)

Annars så har jag och Birgittat fixat med bina, ätit glass och fixat blommor/presenter till Farmor idag. Jag fyndade 4 gamla reklamposters för 7,50:- i en butik som skulle stänga uppe i köpingen...woho! Älskar dom gamla klassikerna med Trocadero med mera. Tack för dom Birgitta, kommer sitta fint i lägenheten sen!
Igår så var jag hemmafru och städade, bakade, tvättade och fixade i huset..oh så fint de blev! :p Gick runt som en snorunge igår och näsan rann konstant men idag var det iaf bättre..jag är alltid sjuk säger birgitta med de tycker inte jag...när jag väl är sjuk är jag sjuk men inte så farligt annars tycker jag! :p

Eftersom jag jämt surfar på mobilen och den vägrar hoppa ner till  fältet man skriver i så blir de inte sååå många inlägg, men ska försöka skärpa mig! ;)

Ciaoooo

På landet!

Hej hopp...jag och little friday är nu tillbaka i Sverige. Kom tillbaka söndags morse efter en tur i Oslo (aka Uschlo). Underbart att åka nattbuss! En heldag i Oslo blev det iaf, började med regn och sedan kom solen så vi satt vid hamnen och njöt i solen några timmar. Sjukt dyr stad/land...vi var i chock!!! Fina byggnader och en jäkligt äcklig busstation kan man sammanfatta oslo som!

Var uppe i stockholm och hängde med syrran en dag..fast jag mest sov. Och igår åkte jag med pappa till landet..kommer nog vara här nere tills de är dags för Vässarö den 2-9 augusti. Ska hjälpa birgitta med bina, chilla, plugga mm. Blir några turer till mormor och mamma också såklart!!

Nu - frulle!!!
Puss

London dag 3!

Hej hopp!!

Solen skiner over London och vi ar allmant trotta kanns det som. London ar en uuunderbar stad..behover inte saga annat. Idag sa tar vi de lungt, ska aka ut till flygplatsen vid 01 eller natt tankte vi sa har en massa timmar att spendera.

Jag har shoppat UNDERBARA skor pa Primark £11 for ett par skor dar at valdans mycket men dom ar saaaa varda det, I love them! Sedan blev de en vaska sa alla saker kan fa aka med hem ocksa, en klanning, strumpbyxor och sedan fyndade vi en massa smink pa gatan..dom hade nagon deal vid Selfridge sa hej hopp sa fick vi lite for mycket mer oss. Haha thats life!!

Nu ska vi leta lunch I guess...natt billigt :) Imorgon ar vi i Oslo.. :)
Pusssssssss

In London

Igar vid 21 tiden sa kom vi till London...bussresan gick smidigt och vi halvsov hela vagen vilket var mycket skont. Laddade pa Oyster cards och sedan akte vi mot Hostlet. Samma linje som fran Victoria sa skulle inte kunnat vara lattare. Hostlet ligger i en pub, eller ovanfor den och PRECIS brevid tunnelbanestationen. Kan verkligen rekommendera "Bestplace Paddington" om nagon ska till London. Stora rum men frascht och trevlig personal! Frulle och lakan ingar ocksa!

Upp och hoppa strax efter 8 och efter de har vi varit ute och gatt. Guidad tour "The Royal tour" som ar gratis och tar 2,5h var super..rolig guide och visade sig vara hans forsta gang sa han fick massa dricks. Mycket najs med gratis rundvandringar!!! Sedan har de blivir mat, surfning, shopping..ga..ga..ga. Kollade in lite musikaler ocksa men vi vill inte lagga typ 30-40 pund pa det.

Imorgon ska vi tillbaka till Primark och leta skor, var slut idag...och kolla resvaskor. Sedan ska vi forsoka stalla in var natt pa hostlet for vi maste aka till flygplatsen sa pass tidigt anda!! Surt men anda. Hoppas vi far tillbaka nagra pengar!

Ciaaaooo

Fniss!!

Underbarare far man ju leta efter...!!!

..men vi sager inte hogt att han faktiskt ar skaning och rolig ;)



Bournemouth - London!

Idag ar det var sista dag i BoMo..om nagra timmar styr vi vara ryggsackar mot London. 2,40h pa bussen ar det sa de ar ju luuuuuungt!! :) Kommer kannas som man precis gick pa nar vi hoppar av. Sjukt battre an bade 9h och 6h som de varit hittils :)

Igarkvall tog vi de lungt, tittade pa TV och de enda lagom vettiga var minnesarrangemanget for Jacko..inte precis underbart och de kanns som dom kunnat gjort de mycket battre. Men lite snyftigt var det ju med familjen och dottern :( Men sen fortsatte sloandet med sallskap av oliver och nachos med salsa - mums!

Imorse at vi frulle pa hotellet innan vi checkade ut och begav oss mot stranden..solen kom och gick men vidare branna blev det inte tal om :( Sen flyttade vi oss till Costa och nu internetcafet dar vi parkerat oss till vi ska ga och ata nagonstans innan vi ska ga mot bussen som gar 18:10. Alltsa har vi 3h pa oss sa det ar lungt!!!!

Hoppas allt ar bra med er dar hemma!!!
Ciao

Bournemouth

Hej hej fran den engelska kusten!!

Nu befinner vi oss i Bournemouth dar vadret ar HELT mysko, regnar ena stunden och solsken den andre. Sa de blir ingen beach for oss tyvarr...satt dock dar nere och at lunch innan de svarta molnen kande for att dumpa lite mer vatten pa oss! :( Men vi klagar inte. Kan sortimentet i alla butiker och hittade till ett najs internetcafe sa nu bor vi har!

Hostlet ar inget hostel utan ett HOTEL med ASNAJS rum! Vi ar lyckliga over det..tva sangar istallet for 1700 som de lar vara i London imorgon! Sa vi vilar upp oss. Igar at vi mumsig mat med dessert och hela alltet som var saaa gott att vi nagan dog - och de var halva priset pa nastan allt! De behovde vi efter vara forsok att hitta hostlet som slutade med att vi tog en taxi. Haha oh well fick oss en liten hajk :p
Ikvall blir de chill pa hostlet eller bio..vi far se vad de blir! Igar dom vi med oliver, jordgubbar och bubbelvatten framfor "Marsh attacks" pa TV..haha sweeet!

Take care people!!!


Primark!

Hej hopp...och god morgon!

Idag ar sista dagen i Birmingham, vid 14 tar vi bussen till Bournemouth och stannar da dar till pa onsdag da de blir london!!!
Nu har vi atit frulle och ska ga till Primark och SHOPPA..dom oppnar om 15 min sa ska checka ut och sedan hoppa ivag lite fint!

Take care!
Puss

Hi from Birmingham!

De ar inte de lattaste att ta sig tid att blogga nar man har fullt upp nar man val sitter vid en dator - att boka allting ar inte det lattaste och fa allt att ga ihop! :p Allt ar iaf SUPERBRA med oss...livet leker!!

Edinbourgh var UNDERBART..gamla stan i superstor skala! Helt fantastiskt stad, pub crawls finns dar ocksa om ni undrade :p Traffade en underbar brud fran Australien dar som vi hangde med..halvdoda som vi var! Men solen sken pa oss..varmerekord och ljuva livet.

Efter 8,40h pa en buss kom vi igar fram till Birmingham och har lyser solen ocksa..ganska hela tiden iaf!! Lite mer modernt, underbara shoppinggator och fab fab fab. Har dock inte shoppat NAGONTING an..sparar de till London tankte jag!!

Imorgon aker vi vidare med buss till Bournemouth dar vi ska vara tva dagar, sedan tva dagar i London innan vi flyger till Oslo och ar dar en dag innan vi tar nattbussen till Stockholm!!
Ciao


RSS 2.0