Sigma Brushes

Någon vecka sedan fick jag hem kittet med sminkborstar som jag beställt på Sigmabeauty.com. Jag beställde Complete Kit som består av 12 borstar samt Synthetic Face kit som består av 3 borstar. Dom kom efter ca en vecka (lite mindre) så de var snabb leverans och de var väl förpackade samt låg i söta små påsar tillsammans med skötselråd och med Complete Kit kom en bonus borste som var en E25 (blending). Blev imponerad när jag öppnade paketen och kontrollerade borstarna, otroligt mjuka och kvaliten var fantastisk. Ser ut som MAC-borstarna, aldrig använt sådanna men kännt på dom :)

Complete Kit, 12 borstar (eyelinerborsten är ej med på bilden)


Jag tvättade dom med schampoo och balsam till att börja med och de släpte en del hår, mest från F30 och den har fortsatt att tappa vilket i princip är de negativa bland hela kittet..men de är en puderborste så spelar ingen större roll egentligen. Nu har jag använt dom i ca två veckor konstant och hittat mina favoriter och vad de olika ska användas till, i början var jag rätt vilsen och undrade vad jag gett mig in på :p

Några favoriter:
Ansikte: F80 helt fantastisk till foundation, F84 till mer kompakt puder, F40 till bronzer och kontur, F50 till blush (liiite stor och används då och då..) blanding också med F50.

Uppifrån och ner: F60, F40, F50 och F30.

Ögon: E55 som är väldigt kompakt till att packa på skugga, E70 är luftigare och lättare att placera skuggan med, E65 till eyeliner under ögonen samt ögonbryn, E40 är absolut BÄST den fungerar att lägga skugga i crease-området samt blending.


Uppifrån och ner: E65, E30, F70, E55, E70, E60 och E40.

Mindre bra borstar:
E60 känns väldigt klumpig och är för stor, ok till krämskuggor. E 30 är en pencilbrush som alla andra men ingen jag är fanatisk i. F82 känns lite för kompakt..skulle nog vara bra till concealer om man använder en rinnande sådan.

Om du ska köpa enskillda borstar tycer jag att du bör köpa: F80, E40, E70, E65, F84 samt E55.

Uppifrån och ner:E65, E70, E55, E40, F84 OCH F80

Generellt anser jag att dessa bortar är super, dom håller nog inte 10 år men kanske en 3-4 år skulle jag tro om man tar hand om dom på rätt sätt. Jag köpte cleanser från MAC till borstarna och den fungerar bra. Kvaliten är bättre än vad man betalar för, självklart vissa mer än andra. Jag skulle absolut köpa dom igen och kommer skicka efter några enskillda borstar inom en snar framtid, bland annat kabukin.

Blidde ett långt inlägg men hoppas de blir användbart!


Kommentarer
Postat av: Kulan

Anmäl dig gärna till Månadens Bästa Blogg hos mig =)



Vinnaren kommer bli länkad på en av de tolv största bloggarna i Sverige och få en fin present på köpet, värde över 1200kr!



2010-11-24 @ 15:26:20
URL: http://kulansplace.se/
Postat av: Anonym

Du kan hitta sminkborstarna på www.skonhetsaffaren.se :)

2012-03-02 @ 20:27:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0