Muffinstest 70
Jag prövar ett nytt recept...ett med choklad och hallon (går att slänga in chili i också men hade ingen hemma!)
Uppdaterade självfallet receptet (no suger) och dom verkar mycket lovande! Ska ta och ta ut dom nu och hoppas på de bästa..luktar galet gott här hemma iaf! Mums för choklad!!!
Kladdkaka med hallon och chili
6 personer
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
½ tsk chilipulver
frysta hallon
Smält smöret och rör ihop med ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, kakao och chilipulver på lämpligt sätt. Fördela i 6 st stora muffinsformar (amerikansk storlek) eller i en vanlig springform, smord och bröad, lämpligen med kakao. Tryck ner 3-5 frysta hallon i varje form eller ungefär en deciliter i en hel kaka. Grädda i 200 grader i 20-30 minuter, beroende på vilken kladdgrad som önskas, och på vilken form som används. När kakan slutat wobbla när man skakar formen är den gräddad.
Uppdaterade självfallet receptet (no suger) och dom verkar mycket lovande! Ska ta och ta ut dom nu och hoppas på de bästa..luktar galet gott här hemma iaf! Mums för choklad!!!
Kladdkaka med hallon och chili
6 personer
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
½ tsk chilipulver
frysta hallon
Smält smöret och rör ihop med ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, kakao och chilipulver på lämpligt sätt. Fördela i 6 st stora muffinsformar (amerikansk storlek) eller i en vanlig springform, smord och bröad, lämpligen med kakao. Tryck ner 3-5 frysta hallon i varje form eller ungefär en deciliter i en hel kaka. Grädda i 200 grader i 20-30 minuter, beroende på vilken kladdgrad som önskas, och på vilken form som används. När kakan slutat wobbla när man skakar formen är den gräddad.
Kommentarer
Postat av: Karro
Va har du istället för socker då? :)
Postat av: Jojo
Jag har i några matskedar honung!
Trackback