Underbar semester

Det är hääääärligt att ha semester, sol, värme och Mai Tai´s! The best that Thailand can offer! ;)

Vi har det fin fint, första gången jag checkar internet på den veckan vi varit här..eller ja en vecka imorgon! Resan hit gick fint..inte allt för skrikiga barn men desto fler fulla gamlingar *Haha!* Hotellet är SUPERfint och vi är väldigt glada att vi inte bor i Patong utan 3km utanför. Bussen går flera gånger om dagen ner till stan (gratis) så vi kan inte få det bättre. Rummet är sjukt stort och har fin utsikt från balkongen utav pool nr.2 av totalt tre stycken på området.

Idag var vi på Phi Phi islands - fy fan för att åka speedboat när det är störda vågor och vinden försöker slänga av en av båten! :p Blev inte många knop. Härlig heldag och jag är stolt att jag inte kräktes på vägen tillbaka, haha de var NÄRA där ett tag! Shoppat har jag gjort en del, dock mest till andra - iaf för mer pengar än till mig själv!

Dagens lycka - fick VG på tredje inlämningen i min distanskurs = VG x 3 = Slutbetyg VG!

Puss på er i sverige, syns om lite mer än en vecka!

Om 18 timmar..

..sitter vi på planet mot Phuket, THAILAND!!!

Helt sjukt att det är såååå nära nu, vi bokade resan i juli så de är ju ett tag sedan, massor av timmar fylla av längtan efter solsken och sandstränder! Kommer vara underbart när vi väl kommer fram, dock är det ett helt gäng med timmar på resande fot.

Nu på kvällen är det inte mycket kvar att göra, jag korkade precis upp en flaska med bubbelvin rosé style. Alla saker förutom neccessären är nerpackad och de är bara tandborsten som saknas där :) Ska fixa naglarna också så de inte ser heeeeelt kaotiska ut :p Har checkat av det mesta på min checklista, eller okej checklistor.

Ska upp vid 07.30 tiden imorgon för att fixa oss lite, slänga sopporna och dra ut lite kontakter och sådana småsaker. Vid 08.45 har vi beställt taxi svärfar som kör ut oss till flyget som går 09.45. Det härliga är att vi flyger direkt till Arlanda och slipper stressa från Bromma. Sen har vi några timmar tills flyget går till Taxfree, fika och äta lunch. Planet lyfter förhoppningsvis 14.35 och landar i Thailand  11h senare, 07.40 lokaltid.




Skolan it is

Inge bra start på dagen, somnade vid 03.15 typ...underbart när hjärnan är på högvarv och inte kan lugna ner sig! Suck! Jag går i sånna perioder och fy de är det värsta som finns verkligen. Låg och skrev listor med saker jag skulle göra idag, saker som ska packas och inhandlas - älskar listor :p

Imorse skulle jag gått upp vid 8.30 men flyttade det 45 min pga sömnbrist, brukar behöva en 8 h. Problemet är att komma upp, sen brukar jag vara go go go. Fixade mig, drack kaffe och åt havregrynsgröt som älsklingen gjorde, han är så söt så söt! Vi åkte sedan till sjukhuset och infektionsavdelningen för att ta min Twinrix spruta nr 2 vilket tog 15 minuter och kostade 480:- dyyyyrt men hellre det än att bli sjuk.

Efter sjukan åkte vi mot stan för att spendera några timmar innan jag skulle till skolan på föreläsning, blev en tur till H&M, Kicks, The Body Shop, Stadium och liknande för att leta upp saker som behövdes inför resan. Köpte wipes till att tvätta ansiktet samt en ansiktsmask till flyger, en i "filt" som är fuktgivande vilket är trevligt uppe i luften. Blev en tur till systemet också, haha köpte vin till ikväll vilket lugnar lite - plus att de är väldigt gott att dricka. Blev rosé bubbel ala Chapell Hill - favoriten!

Nu sitter vi på föreläsning som en gammal elev håller i, mycket bättre än en lärare..man får ett annat perspektiv.

Trevligt besök

Även fast vi inte gjort nååågonting effektivt idag så är det ändå rätt skönt, tagit det lungt och njutit av dagen. Har hämtat ut ett H&M paket med en topp och klänning som jag bytte lite andra saker mot vid min förra beställning, var orolig att H&M skulle sega sig men woho dom kom fram itid och satt superbra!

Vi lagade mat, mumsig kyckling och majskolv vilket måste vara det godaste någonsin..majs majs majs i love you!! Sedan bakade Richard muffins, haha som jag lyckades bränna för jag satte ugnen på 250 grader av bara farten. Oops! Men han hade gjort en dubbel smet så vi fick gottiga muffins ändå. Annica skulle nämligen på besök och då måste man ju ha något att bjuda på.

Annica kom på besök vid 20 och gick precis härifrån, alltid lika underbart när min darling kommer på besök. Blev kaffe och hallon/vanilj muffins och MASSA snack om resorna som kommer allt närmare, dom åker till London på fredag och vi ska ju till Thailand på torsdag. Tiden går dock allt för snabbt :)

Nu är det snart dags för sängen! Ska upp "tidigt" imorgon eftersom jag ska till sjukhuset för vaccination vid 10.40 och sen skolan...loooovely - NOT!

Sov gott!

Sista lediga dagen

..innan semestern är det idag! Haha visst låter det allt lite roligt? Jag har nämligen skola imorgon mellan 13-17 och innan dess ska jag till sjukhuset och ta Twinrix spruta nr 2, perfekt sådär dagen innan vi åker. Imorgon ska ha gästföreläsning i metod inför uppsatsen, hoppas att de är något vettigt och att man faktiskt lär sig något! Inte för att jag gör så mycket vettigare saker när jag är hemma..not at all.

Idag står det inte så mycket på schemat, skulle till min Cambridge konsult egentligen men ställer in det för jag har mer än en kartong hemma just nu så känns onödigt att köpa mer :p Blir att fixa musik och film som ska med till thailand, ladda kameran och tvätta lite. Bara lite småsaker alltså, sådant halvtråkigt som ska göras.

Kan tips om "Monopoly Deal" som vi köpte på City Gross här om dagen, jätteroligt spel där saker ständigt händer! Mitt nya favoritspel och kostar bara 79:- vilket är perfekt.

Monopoly Deal


TAG - My Makeup Story

Som ni kanske vet är jag beroende av YouTube-videos, kollar på dem konstant och letar efter nya favoriter (hittade en nu ikväll - Yay!). TAG vidoes är stora och är utmaningar med frågor som vloggaren svarar på. Detta tänkte jag köra på bloggen, why not liksom de är ju bara att skriva ner svaren.

Finns en hel massa så tänkte nog köra en i veckan kanske, vi får se hur det går! Idag börjar jag med den första:

TAG - My Makeup Story
1. Hur gammal var du när du började använda smink?
Jag skulle säga att jag började "leka" med smink i årskurs 6 kanske, kommer ihåg en väldig pudrig period och brunkräm från mammas sminklåda..*hemskt*

2. Hur började du med smink?
Ja grupptryck antar jag, alla började nog använda smink samtidigt och vem vill sticka ut i den åldern?

3. Vilka är några av dina favoritmärken?
Jag har precis blivit förälskad i MAC, sen är NYX, Too Faced, Lily Lolo, Maybelline med flera.

4. Vad betyder smink för dig?
En trygghet och ett sätt att utrycka sig på, känner man sig för jäklig en dag ser man genast piggare och fräschare ut om man sminkar sig. Man mår bättre på insidan och utsidan med smink, dock finns det ju vissa som är extremare än andra.

5. Om du bara fick ha 4 produkter i ansiktet, vilka skulle de vara?
Mascara, concealer, blush och läppglans.

6. Vad anser du är det bästa med smink?
Du kan bli vem som hellst med lite smink, du går från naturlig till partyready genom att lägga till en produkt. Otroligt roligt!

7. Vad tycker du om billigare smink (drugstore) vs dyrare (high end) smink?
Jag har inte råd att köpa MAC hela tiden, de typiska drugstoremärkena är dyra i sverige så tack gud för "We ship worldwide" de sparar jag massor av pengar på. Vissa produkter är värda att lägga ner mer pengar på, andra not so much!

8. Vilket tips skulle du ge till en nybörjare?
Ha inte så mycket puder!! En period som tydliger ALLA går igenom men herregud så hemskt det är!

9. Nämn en sminktrend du aldrig förstått!
Mörk läppenna och ljusare läppstift/läppglans inuti - så jäääävla fult! Aldrig gillat kommer aldrig göra!

10. Vad tycker du om skönhets communityn på YouTube?
Underhållande, känns som vissa utnyttjar det lite väl mycket dock. Skrev en debattartikel om det till skolan som blev väldigt omtyckt, folk tycker de är ett intressant ämne!

Har DU en blogg utmanar jag Dig att göra denna TAG och skicka den vidare!

Städdag på Rimsmeden

Nu har vi varit effektiva nog för idag! Tog ett ryck och avklarade städning och diskning så nu är hemmet rent och fint igen! Har plockat undan allt skit som ligger framme, hur mycket man än försöker plocka undan efter sig ligger det änså saker ÖVERALLT..jag blir galen.

Jag är sugen på att gå på bio, komma ut lite och hitta på något! Dock går det verkligen ingenting bra på bio, man tycker ju att de borde komma ut massa roliga och intressanta filmer såhär när svenska folket sitter hemma och är deprimerade - tycker iaf jag. Men vi får se om vi hittar något, vore perfekt att gå imorgon.

Nu ska jag smälta pannkakorna och sedan blir det träning! :)
Tre dagar sedan sitter vi på planet mot Thailand..woho!

Inför resan

Vi var och handlade mat på City Gross och jag vek av och tittade på resespel. Älskar spel och de är ju perfekt att ha med när man ska resa, ha med vid stranden/poolen eller på kvällen när man sitter på balkongen.

Köpte Monopol Deal som är en kortversion, verkar superkul!! Sen blev det Backgammon och Fia med knuff (eller hutt kanske..)


Passade på att köpa skvallertidningar också, perfekt att ha när man ska resa! Förhoppningsvis har det kommit ut nya tidningar på torsdag så köpte de älsta versionerna jag hittade :) Kul och dom är ju rätt billiga också så man kan beta av ett gäng!


ELF-elicious

Fick min beställning från ELF aka EyesLipsFace nu i veckan, tog väl en 5 arbetsdagar att få den skulle jag tro vilket är helt okej får jag lov att säga!! Beställde fyra saker: en ögonfransbörjare, en eyeliner, en blush och en kombo med bronzer och blush.

Passade på att beställa när de var gratis frakt, kostar en 35:- så är ju inte mycket men ändå spara pengar tycker jag om. De kom bra förpackat, dock låg bubbelplasten bara på en sida utav produktern - är de inte lättare att lägga produkterna mellan bubbelplast? I dont know ;)

Jag har inte använt produkterna "live" men testat dom lite smått och den enda jag egentligen tycker om är eyelinern. Ögonfransböjaren är för hård, bronzern i kombon är för mörk/svår att applicera, och singel blushen är extremt pigmenterad och pudrig. Skriver mer när jag använt dom!

Min beställning från ELF


Kombo med Bronzer och Blush, hört massa gott om denne!


Cream eyeliner i svart, velat prova denna i 6 månader tror jag - äntligen min!


Ögonfransböjare jag hört ++++ om, dock gillar jag den inte direkt!


Blush i Pink Passion - sjuuuukt rosa som är lite svår att applicera!

Sigma borstar

De underbara Premium Professional borst kittet ska jag alltså beställa när jag kommer hem från Thailand,

Innan jag köpte mitt Complete Kit från Sigma kollade jag på huuuur många videos som hellst för att de vad folk tyckte och hur kvaliten var. Visst dom är billiga men jag impulsköper ändå inget, men jag är huuuur nöjd som hellst och kan rekommendera ALLA att köpa dessa. Mycket mer prisvärt jämfört med MAC-borstarna som är sjuukligt dyra!
HÄR kan du köpa borstarna

Tiffany är ett stort Sigma fan och hon visar upp Professional kit i denna video:


Design fix

Håller på att fixa lite med bloggen...dock får jag absolut inte till det!!

Buuuuuuuhu! Förhoppningsvis får jag till det under dagen, ser lite kulig ut just nu ;)

Nothing to do

Jag vaknade vid 10 imorse, kors i taket! Dock är det bra att jag börjar vänja mig, när vi är på semester brukar vi gå upp runt 7 för att äta frukost och sen lägga oss vid poolen/stranden. Lägger mig hellre i solen och sover än i sovrummet :p

Var otroligt kaffesugen och såklart hade Richard gjort otroligt gott kaffe som väntade när jag kom upp, kan man ha det bättre eller? Vi har inga direkta planer idag förutom att ta upp Richards väska för att provpacka för att se om alla saker (läs böcker) får plats i en väska utan att väga över 23 kg. Jag tror inte de blir nåååågra problem alls då mitt väger ca 8 kg och Richards borde väga strax under, men bra att prova så vi vet vilka väskor som ska med. Jag vill köpa ny stoor resväska samt ny cabinväska som matchar så därför vill vi dela på vägen ner - blir nog bra.

Sen blir det träning och matlagning. Livet är verkligen lungt nu, dött skulle man kunna säga också :p Men jag klagar inte, hellre detta än sitta och skriva tenta som dom andra i klassen gör :p

Nej nu blir det lite med kaffe!!

När slutar de snöa?

Det snöade inatt så nu är det vinterlandskap igen, dock lär det ju inte stanna kvar allt för länge!

Jag vaknade vid 10.30, inte allt för sent :p Älsklingen hade gjort scones, haha ja alltså plockat upp scones ur frysen som blev över förra gången vi åt scones. Var mycket bra start, dock hade vi inte så mycket att ha på så jag tog drottningssylt - mycket gott iaf!

Sen har vi suttit och spelat spel på facebook, jo lite mobbad är jag allt! Tränade precis ett pass med Jilian dock så blir till att hoppa in i duschen och fixa sig lite. Vid 16.30-tiden ska vi ner till svärföräldrarna och äta middag samt skriva ut våra flygbiljetter inför torsdag. Oh känns att de börjar närma sig nu :) Ska bli så mysigt!

Ha en härlig söndag!

Starbucks uppdaterar

Starbucks nya logga - visst är den snygg men jag gillade den "gamla" bättre, traditionell och djupt förankrad! Dock håller jag med företaget om att en ny logga representerar framtiden och den är absolut inte ful :p

I think i like it!!

Ny logga..vad tycks!?


Lugnt och skönt

Idag har jag varit i skolan en snabbis och skrev på metodavsnittet med Janina. Vår underbara lärare la nämligen in gästföreläsningar med en författare utav en metodbok när jag är i Thailand då de även ska vara en presentation och vi ska presentera hur vi ska använda de han går igenom - spännande att göra på distans :p Så vi träffades och förberedde så mycket vi kunde utifrån ofullständiga slides och hans bok. Underbara Janina ska skriva meningar utav de hela efter föreläsningarna och sen får jag läsa det ifrån Thailand.

Det gick snabbt och smidigt, en 4 timmar höll vi på med kaffepaus som självklart behövs! Försökte ta ut våra hemtentor, grupparbeten och kursutvärderingar men neeej dom hade inte fått in något. Hela klassen är otroligt missnöjd med förra kursen, verkligen ALLA i klassen! Över halva klassen behöver komplitera och för att vara otroligt duktig klass är detta SJUKT. Tydligen har folk kunnat kompliterat upp från U till VG och om detta är sant går jag i taket, jag är tacksam att jag fick G utan att komplitera men såklart man vill ha VG! Vi får se hur det slutar..

Efter skolan åkte jag och älsklingen till biblioteket för att få dem att köpa in litteraturen till nästa kurs - en av fem böcker på litteraturlistan hade dom, och självklart ej huvudboken!! Buuuu!!! Blev en tur till H&M för underklädesshopping och sen City Gross för lättare inköp innan vi åkte hem och fikade.

Blir en lugn kväll med KINAMAT! Mums jag är redan hungrig! ;)

Dagens plagg

H&M har fått in denna söta kofta idag, tycker om när dom är liite längre och luftiga! Denna verkar vara en fin kandidat, 149:- tjafsar man inte allt för mycket om.


Marc by Marc

Jag är sugen på en väska från Marc by Marc Jacobs, underbart märke och mina favoriter är de söta och charmiga väskor och småsakerna. Väskorna är favoriterna men nu när jag var inne på hemsidan såg jag att dom har wristlets också - som råkar vara en passion jag har!

Vi får se hur mycket pengar jag gör av med i thailand, jag köper hellre fina "riktiga" väskor i schysst kvalite än massa billiga kopior. Mycket roligare att bära en väska som är äkta än en fejk. Har inte besökt Marc by Marc Jacobs butiken i Sthlm heller, de är ett måste inom en snar framtid!

Den svarta är en absolut favorit men den i silver är ju helt underbar också!!!


Packning är inte lätt

Vi har pratat fram och tillbaka om vi ska köpa extra bagagevikt när vi ska hem från Thailand. Då vi reser med fritidsresor får vi ha 20 kg inklusive handbagage varav jag räknar med att ha 5 kg i handbagage (dator, bok, ombyte, plånbok med mera) blir det bara 15 kg och jag har aldrig åkt hem från en semester med under 20 kg incheckat bagage.

Nu på kvällen provägde vi alla saker jag tänkte ta med mig och kom upp i cirka 8 kg utan dator, neccessär och handbagage. Vi konstaterade att enklast är nog att köpa till 5kg var bara för att vara på den säkra sidan. Ibland är dom superstränga vid invägning och ibland bryr dom sig inte alls - men jobbigt att få betala 1000:- extra per person bara för vi har övervikt! 5 kg extra per person blir det, då slipper man oron och kan shoppa järnet!

Så fint bagage.. kommer från Steamline!


Lunkar på

Ja de händer inte så väldigt mycket just nu, jag lunkar på och försöker hitta på något att göra! Visst jag skulle kunna börja fixa med metoden till uppsatsen inför mötet med min partner på fredag - men man vill ju inte plugga när man är ledig för en gångs skull! :p Imorgon ska jag dock ta tag i det hela och förbereda mig så det går snabbare på fredag. Vi har lite slides och en bok att ta hjälp av..blä!!

Idag blev det träning x2, först en tränings DVD med Jillian och sedan 30 min promenad på gåbandet här hemma. Vi försökte gå ut och gå igår..haha men Richard ramlade typ utanför dörren så blev knappast så effektiv. Sedan åkte vi till tippen och lämnade skit (WOHO nu är allt som skulle slängas UTE! Till IKEA blev nästa äventyr, som sket sig då vi kollat fel på måtten - inget inköp. Har flyttat en stor spegel jag hade ovan soffan och de ska komma upp tavellister där istället med bilder och dekorationer tänkte jag :)

Nu - Masterchef USA, favoriten!!

Skor från himlen

När jag var yngre levde jag ett tag i högklackat, nu kan jag knappt stå i högklackat och trivs bättre i flats. Men dessa skönheter från Skona mig skulle gärna få flytta in i min garderob, de ska vara med inbyggd platå för de är myyycket mer bekvämt!

Skor från Skona mig


Mitt liv utan smink

De är så härligt att vara ledig, bara att gå hemma och lunka på och även fast man ska ut skippa sminket. Förut var jag hysterisk med smink och även om jag bara skulle köpa lite mjölk sminkade jag mig totalt..knappast hur det är idag! Jag har en massa smink och älskar att sminka mig, men inte när jag bara ska gå hemma!

Sov lika länge som vanligt imorse, upp vid 11 :p Helt otroligt hur trött jag kan vara, men somnar man efter 2 så blir det väl lätt så I guess :p Blev frukost (shake) och tv-tittande innan vi begav oss ut på en runda, jag hämtade uy en bok på biblioteket som behövs till metodkapitlet som jag och Janina ska börja med uppsatsen. Blev solning och matshopping också innan vi åkte hemåt.

På eftermiddagen blev det en promenad, drack kaffe och bakade muffins! :) Usch så jag fryser, strax dags att laga middag!!


Luft är läskigt?

Idag har jag varit utanför dörren hela..NOLL gånger! Känns väl sådär men ibland är det så skönt att bara ta det lungt och göra det som ska göras hemma.

Imorse gick jag faktikt upp redan innan 10 då älsklingen hoppade på mig i sängen, vilket var bra för jag behövde ringa till sjukhuset för att boka in tid för att ta Twinrix spruta nr 2 innan Thailand. Ringde dem och underbara som dom är angav man bara sitt nummer så ringde dom upp vid en specifik tid - ingen telefonkö!! Hatar att sitta i telefonkö, tar alltid halva dagen. Fick tid vid 10.30 dagen innan vi åker, ytterligare en sak avklarad.

Fixade frukost - cappuccinoshake och kokade ägg till Richard. Sedan försvann han in till stan för att fixa något på puben medan jag tittade på tv och började skriva min opponering i distanskursen. Pausade för ett träningspass då jag körde en av Jillian Michaels träningsdvd, herregud svetten verkligen rann om mig - härligt. Fortsatte med 30 minuters promenad på bandet innan de fick vara nog. Fortsatte kolla på tv och surfa lite och vid 15-tiden kom richard hem och då blev det en dusch!

Nu på kvällskvisten tog vi en nap, haha vi vart lite trötta. Vid 19 blidde det middag och nu surfning, tv-tittning samt tvättning.

Nytt samlarobjekt

Jag har länge "letat" efter en servis att börja samla på, känns som riktiga vuxenpoäng att samla serviser! Men de är alltid massa krusiduller, prickar, streck eller massa färger vilket inte är särskilt tidlöst - går bort! Men nu har jag hittat Swedish Grace från Rörstrand i Snö/vit, en klassisk snygg design med lite mönster som inte sticker ut allt för mycket. Superfina och finns en massa saker.

Swedish Grace från Rörstrand


Cambridge vecka 1

Nu har jag gått en vecka på Cambridge!

Började 3 januari med ren kur vilket höll till i fredags när jag kom överrens med mig själv att det är bättre att gå ner i vikt och vara trevlig än att rasa i vikt och vara hemlös..mitt humör var inte att leka med om vi säger så!

Tycker de är dumt med ren kur, instabilt sätt att gå ner i vikt! Visst det går inte lika snabbt men man går fortfarande ner en del :)

Sedan i fredags har jag alltså gott på kombinerad kur, jag äter Cambridge till Frukost samt Lunch och sedan vanlig mat till middag.

Viktnedgång: - 3,8 kg
Fettprocent: - 3,5 %

En härlig dag

Det har varit en härlig söndag!

Jag vaknade vid 11 som redovisat tidigare, pigg och allert hoppade jag upp och drack det te som Richard förberett till de blev det en halv jordgubbsshake och en halvliter vatten. Vi kollade lite på tv, uppdaterade mig lite på datorn och tog det lungt.

Richard åkte iväg på "hemligt uppdrag", medan han var borta fixade jag till mig samt pratade med lilla pappisen som ringde. När älsklingen kom hem hade han med sig en bukett med fina röda/multifärgade rosor i en försenad ett årspresesent, så söt. Vi beslutade dock att inte ge varandra något i present eftersom vi ska till Thailand och bara det kostar ju en del!

Vi åkte iaf och solade på eftermiddagen innan vi träffade Alex som kom ner från Stockholm efter jullovet. Gick till Café Corner och fikade innan jag skulle till min Cambridgekonsult vid 16. Mycket trevligt att träffa alex igen, som alltid! Efter att ha lämnat av Alex vid bussen lämnade vi paket och hämtade ut paket på Frendo - min rosa shaker har kommit!

Nu på kvällen har vi kollar på film - Eragon och lagat Pizza! Mycket mysigt, imorgon är det 10 dagar kvar till Thailand!

Världens bästa pojkvän

Titta vad världens bästa pojkvän och sambo precis kom hem med!!

Så otroligt fina rosor som är tvåfärgade. Han är knasig han!

TACK älskling!


Sleeping beauty?

Jag sover så mycket just nu att det är knastig, helt sjukt faktiskt! Går och lägger mig vid 00-tiden och kollar på tv någon timma eller så, sen kan jag lätt sova till 11 dagen efter vilket aldrig hänt förut. Cambridge som spökar? I dont know men de är ju skönt för tiden till Thailand går snabbare :) Idag är det 11 dagar kvar - imorgon börjar riktiga nedräkningen! Wohoooo!!

Idag ska vi iväg och sola på eftermiddagen innan Alex kommer till stan från Stockholm, då blir det en fika med henne och catcha up lite. Klockan 16 ska jag till cambridge konsulten för vägning samt att köpa nya påsar. Ska gå igenom hur jag ska göra nu sista veckan..ren kul eller kombinerad..I dont know what to do. Motivation - Goda påsar?

Nu läääängtar jag bara efter sunshine! Kan inte första att de är så nääära nu, härligt!

Lugn lördag

Imorse sov jag till strax innan elva, oh så härligt det var! Kan ju försvara mig och säga att jag somnade vid 02.30 och då är de ju inte jättelänge att sova till 11 dagen efter :p

Vi har tagit det riktigt lungt, jag tränade i eftermiddags och sedan åkte vi och handlade lite middagsmat. Annars har de varit soffan heeeeeeela dagen, oh så skönt det är.  När jag tränade höll jag på att DÖÖÖÖ, gud noll ork och trodde jag skulle svimma 5 gånger på 30 minute. Inge vidare! Jag måste träna och för att träna behöver man mat..en promenad räcker inte för mig, man ska ju svettas när man tränar!

Cambridge dag 6 blev frukost - jordgubbsshake och sen lunch blev en chokladshake! Mår så himla mycket bättre när jag äter mat, inte så konstigt men ändå.

Vi har kollat på massa Robert Gustavsson nu på kvällen, älsklingen fick en DVD i julklass av sina föräldrar, herregud säger jag bara!

Cambridge dag 5

Hej hopp!

Idag var dag fem på Cambridge och idag sprack det, ingen bra dag! Mådde super när jag gick upp men blev genast skakis och mådde illa hela dagen, tvingade i mig 1,5 påsar men sen gick det inte..höll bokstavligt talat på att kräkas 10 gånger på 30 min utan riktig orsak - förutom att kroppen strejkade! Jag dricker miiinst 3 liter vatten om dagen så de är inte det.

Men iaf jag åt faktiskt sushi till middag och paj hos annica, det gick inte på ren kur längre. Tror delvis de är för att jag varit för lat för att byta ut påsarna jag inte tycker om jag därför tvingas dricka någon jag inte tycker om - dåligt för motivationen! Men oh well nya tag! Kombinerad kur är nog mer min grej men ska försöka ersätta så mycket som möjligt men blir nog vanlig middag iaf.

Motivation is key och jag gillar mat för mycket, men bara man äter rätt man så! ;)

Roadtrip

Imorse var jag lika trött som vanligt, brukar vakna runt 09.30 men ligger kvar i sängen och surfar till 10-tiden. Mycket trevligt att vara ledig och inte ha några tider att passa!

Gick upp och gjorde en cappuccinoshake med is, sedan blev det lite tv-tittande innan vi beslöt oss för åka på en biltur så då gick jag och fixade smink och hår. Känns skönt att fixa till sig lite, jag har varit inne hela veckan typ vilket gör mig så otroligt rastlös!

Vi åkte ut till Hansa City där jag besökte Cybus för att köpa ett par svarta leggings, sen blev det H&M där jag köpte två halsdukar på rean (eftersom jag supit bort min svarta halsduk som var nyy) men köpte en likadan svart och ljusrosa, sen blev det lite hårspray också. Härliga inköp!

Nu blir det en lugn kväll och sen ska vi till Annica för paj och kaffe. Dock kan jag ju inte äta paj och kaffe dricker jag inte utan mjölk..så inget kaffe heller för min del. De är verkligen INTE lätt med cambridge, usch jag vill bara äta mat. VAD SOM HELLST skulle fungera :p Efter thailand blir det kombinerad kur, jag klarar inte av att bara äta soppor - det går inte!

Cambridge dag 4

Nu har jag snart klarat mig genom dag 4, känns väldigt mycket bättre idag är igår! Ingen yrsel, inga illamåenden eller andra lustigheter utan jag har mått bra! Woho!

Precis som väntat har jag fått mer energi, men jag sov minst lika länge som alltid imorse! Men under dagen har jag varit superfokuserad, skrivit klart min sista inlämningsuppgift och skickade precis in den. Har varit så fokuserad att jag glömt bort att äta, inte bra inte. Vatten har jag dock druckit för fullt, men inte uppe i 3 lite än.

Har funnit min nya favoritsmak - Jordgubb! Åt den till både frukost och lunch, smakar verkligen EXAKT som en jordgubbs milkshake från McDonalds. Mixade lite över en deciliter vatten + 6 isbitar.

Imorgon ska jag ringa min konsulent och byta lite påsar, svampen var viiiidrig och jag har tre sånna påsar vilket absolut inte kommer gå ner. Mer jordgubb och kyckling åt folket!

Imorgon är det dag 5 och 10 dagar till jag ska börja äta mat igen! :)

Happy torsdag!

Tordag = 14 dagar till vi är på väg till thailand, faktiskt rätt exakt eftersom vi åker vid 14.35. Oh så härligt det kommer vara!

Idag mår jag förresten mycket bättre, inte lika nere och har betydligt mer energi än igår vilket känns skönt för jag håller på att skriva på inlämningen som ska in imorgon. Går faktiskt riktigt bra vilket är skönt, dock är det mest flum men så brukar det vara när jag skriver skolarbeten..organiserat flum! :p

Jag är sugen på att gå på bio, vi får se om jag lyckas övertala älsklingen att gå på bio typ imorgon eller nått!

Tillbaka till skolarbetet!

Min H&M beställning

I fredags beställde jag och R lite saker från H&M´s vårkatalog som damp ner i brevlådan vilket var perfect eftersom jag hade snålt med bikinis och sommarkläder rent allmänt. Underbara som dom är kom paketet idag vilket jag tror är ett rekord..brukar ta lite över en vecka iaf innan paketen från H&M anländer.
Vart en del saker som ska tillbaka, fula shorts och klänningar..men så är det alltid när man inte sett sakerna i verkligheten.

Dessa är mina favoriter från beställningen:
Toppen med söta volanger på axlarna, kommer absolut beställa en till! Satt fint och söta detaljer!
Bikinitopp som var liiite stor vilket överraskade mig men inget farligt, yay! Köpte den i mint grön vilket är fint med bränna!
Ballerinaskor, klassiker hos mig! Liiite små i kanten men de får jag ta och gå ut - inneskor!


Cambridge dag 3

Nu har jag kört med cambridge i tre dagar och visst syns det på vågen, men försöker att inte väga mig 70 ggr om dagen men samtidigt känns det som motivation och de behöver jag verkligen!

Det har INTE varit lätt idag, speciellt inte när Richard springer och äter mat, GOD mat dessutom! Haha då blir jag sur på honom! Höll på att äta både vid lunchen och middagen men jag höll emot och visst känns det bra att vara duktig. Har lätt varit den jobbigaste dagen idag som alla säger, förhoppningsvis blir det lättare imorgon.

Dock har de svåraste varit att få ner sopporna, usch jag håller på att spy. Inte att det smakar äckligt utan att jag vet att jag MÅSTE dricka dom vilket gör det svårt att få ner dom!

Frukost: Choklad (halva)
Lunch: Cappuccino med is (halva)
Lunch 2: Cappuccina utan is (halva)
Middag: Grönsakssoppa som var vidrig, haha jag är värdelös på att smaksätta!

Imorgon blir det dag fyra, hoppas det går bättre då!

Dag 15 – Mina drömmar

Jag är en person som planerar, jag vill ha koll på läget och veta vart jag är på väg! Dock är det kanske inte lätt hela tiden men jag vill iaf försöka och alltid göra mitt bästa!

Det som jag först och främst vill ha är ett stort fint hus som inte ligger i ett villagetto med 2 meter till granner, jag vill ha plats och lugn och ro så lite på landet vill jag absolut bo. Jag vill ha ett bra jobb som jag trivs med och roliga kollegor, gärna inom marknadsföring och kommunikation på något sätt, men vi får väl se hur det går!

Ser jag mer kortsiktigt skulle jag vilja åka på en längre resa för att besöka Australien, Nya Zeeland, Kina, Japan, USA, Karibien. Det skulle vara mysigt att resa runt med älsklingen en 3 månader kanske, dock måste man jobba ihop pengar innan dess!

Drömmarna är många och nej inte allt för svåra att uppnå, tycker man ska sätta mål och drömmar som man faktiskt kan uppnå.

E.L.F. beställning

Nu fanns ÄNTLIGEN produkterna jag försökt beställa från ELF i månader hemma, woho! Har velat pröva deras liquid eyeliner och bronzer/blush duo sen i höstas men dom är så populära att dom sällan finns på lager. Nu hade dom gratis frakt när man handlade för 10 pund och mitt blev totalt 12 pund så de var perfect!

Jag beställde:
Ögonfransböjare
Blush i färgen Passion Pink
Liquid eyeliner i svart
Bronzer/Blush duo

Dom brukar skicka ut produkterna fort så hoppas de går lika snabbt nu!

 


De är inte grått..de är vitt!

Ingen bra dag, vaknade superhungrit, yr, trött och illamående! Not a good start!

Blir en lugn dag, ligger död i soffan i princip och kollar på tv. Får tvinga i mig sopporna, verkligen inget sug alls om vi säger så utan mer tvärt om, Puh! Ska försöka få igång lite skrivande..sicken tur att jag bara behöver bli godkänd på denna inlämning så behöver inte stressa allt för mycket utan kan ta de lungt. Mycket trevligt!

Om 15 dagar åker vi till thailand..så härligt! Kan inte längta mer, sitter och surfar efter tips på allt mellan himmel och jord...haha gör ju kanske inte saken bättre men kul är det.

Dom äter mat överallt..tv..nätet...tidningar! Gaaaahh så sugen man blir, dag tre here we go!

Cambridge dag 2

Nu har jag klarat två dagar på cambridgekuren, känns så skönt att vara igång men varje gång richard äter mat blir jag suuugen på att hoppa på honom och äta upp maten. Haha men NEJ jag ska klara mina två veckor på pulver innan thailand.

Oavsett vart jag kollar är det mat, de gör ju inte saken bättre, mums mums! Men de gäller att tänka på målet, tänka på resultaten jag faktiskt kan uppnå! Jag åt en vidrig soppa - svamp, kan delvis vara för jag kryddade som en knarkare men de var för mycket bitar i och jag kunde inte äta upp den.

Imorse drack jag en bananmilkshake med is, den var mumsig! (halv påse)
Efter det blev det en chokladmilkshake med is, rätt smaklös och inte jättegod! (halv påse)
Lunch blev en svampsoppa som smakade skit
Middag blev resten av påsen med banan = ny shake! (inte lika god nu)
Middag två blir resten av påsen med choklad.


Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

När jag är hemma och är ledig bryr jag mig inte alls hur jag ser ut, nja borstar håret och tvättar ansiktet men oftast blir det leggings, linne och en stor fluffig tröja!

Idag är en sådan dag! Svart..svart...och svart!

Just nu är jag precis färdigtränad dock så har på mig träningskläder; leggings och stor träningströja.



Sigma professional

Jag köpte mitt Complete kit i slutet utav hösten och absolut ÄLSKAR borstarna, otroligt bra pris för produkterna man faktiskt får. MAC känns för dyrt att köpa och man sliter ju faktiskt ändå ut borstarna!

Nu funderar jag på att köpa det andra kittet också som är Premium Professional brush kit med en brush roll samt en söt liten spegel som är hur snygg som hellst! Kostar 157 dollar vilket idag är 1090:- plus frakten till sverige. Hade tänkt beställa ett gäng av dessa individuellt men de känns ju bara dumt när man kan köpa hela kittet!


Klicka på bilden för att komma till Sigma Beauty!


Snöiga kalmar

God morgon världen!

Inatt drömde jag om mat, eller att jag hela tiden trodde jag åt mat men inte riktigt visste om jag gjorde det! Haha bara för att hjärnan ställer om till att enbart äta soppor i guess! Lär komma fler sånna drömmar :p Älsklingen vaknade och roppade att det snöat massor här i Kalmar, och visst har det gjort det. Men de är mycket mysigare när det är vitt och fint istället för brunt slask överallt.

Idag är dag 2 på cambridge, känns bra och började precis morgonen med att dricka en bananmilkshake. Jag tog en halv påse pulver, 2 dl vatten samt ett gäng isbitar - och wow så gott det blev. Smakar verkligen precis som skumbananer! De kommer absolut bli en favorit, var lite skeptiskt innan men de gick vägen :) Idag ska jag börja skriva på min inlämning till onlinekursen...lite omotiverad eftersom jag redan vet att jag kommer få VG i slutbetyg då man ska få VG på två av tre inlämningar totalt vilket jag redan har. Blir ett träningspass och lite gång också!

Ha en fin dag!

ps. hur jag överlever att dricka kaffe utan mjölk? Blandar i någon tesked vaniljpulver i kaffet!

Dag 13 – Den här veckan

Den här veckan är första tillbaka i Kalmar efter två veckor borta, känns skönt att vara tillbaka! Det mest speciella måste ändå vara att jag börjat med Cambridgekuren - dags att gå ner i vikt på riktigt!

Kanske passar på att gå på bio också..om de går något bra nu vill säga!? :

Måndag: Börjat med cambridge, köpt våg!
Tisdag: Skriva på inlämning 3 till distanskursen, träna!
Onsdag: Skriva på inlämning 3 till distanskursen, träna!
Torsdag: Skicka in inlämning 3, träna!
Fredag: Inga planer förutom att träna!
Lördag: Inga planer förutom att träna!
Söndag: Första invägningen hos min Cambridgekonsult!

Start med Cambridge

Hej hopp!

Nu har jag precis varit och träffat min konsulent till Cambridgekuren som jag ska börja från och med NU. Konsulenten var hur trevlig som hellst så kommer nog inte vara några problem att träffa henne för vägning någon gång nu veckan till att börja med.



Köpte med mig två av varje smaker på vanliga shaksen och sedan tre av varje utav de varma. Man måste ju prova sig fram och se vad man tycker om bäst! Ska köra på ren kur nu i två veckor framåt och sista veckan innan thailand..eller ja sista dagarna ska jag vänja magen med lite mat igen. Hon trodde inte de skulle vara några problem under semestern eftersom i thailand äter man bra mat med mycket frukt och grönt!



Detta kommer bli en utmaning men de är bara att se framåt och kämpa på! Var precis och köpte en våg, den väger fettprocent också vilket kan vara roligt att följa! Just nu var min fettprocent 51,8% - going DOWN!

Första delmålet - gå ner 8kg!

Firework

Absoluta favoriten just nu! Katy Perry´s Firework

 


Sunshine sunday

God morgon!
Vaknade upp och solen sken genom fönstret, så underbart för man blir på bra humör från första början! Låg och mornade mig i en timma, hihi är det söndag så är det, right?! Idag så har jag lite saker att hitta på, vi ska bland annat städa hemma, plocka bort julsakerna, ta fram sommarkläderna och se vad som ska med till thailand, samt boka in ett möte!

Fullt upp, men känner att jag behöver det efter två veckors total ledighet då jag inte gjort många knop så nu vill jag bara komma igång! 18 dagar till thailand nu..i cannot wait!!

Ha en FAB söndag!

Dag 12 – I min handväska

Nu kör vi igång igen! Detta är en nytagen bild utav min handväska som just nu är en Mulberry Bayswater i svart print, underbar väska som var värd varenda krona!

 

Mobiltelefon med fodral och headset, iPod, Handskar, plånbok från Mulberry (french purse), sockerfria halstabletter, örhängen x2, borste med inbyggd spegel, måttband, nagelklippare, två läppglans, läppenna, tamponger, penna från Marc Jacobs, neccessär!

Gott nytt 2011!

Gott nytt år, tänkt att de är 2011 nu...jag har inte ens lärt mig skriva 2010 :p

Nu är jag tillbaka i Kalmar efter två veckor på vift, har varit hos pappa, mamma och Katrin, ja södra sverige runt kan man säga! Nyår blev sjukt kul, dock borde man ju bli bättre på att begränsa drickandet..aja två fyllor på ett år får man ta, hihi!

Ska ta och skriva ikapp på utmaningen...har ju missat några dagar då jag valde att umgås med familjen och vännerna. De är underbart att komma upp/ner och träffa alla härliga människor man älskar!

Nu hoppas vi att 2011 blir ett lika fantastiskt år som 2010! Jag och älsklingen har varit tillsammans i 1 år idag så vi ska komma igång och laga lite god mat! Bubbel drack jag nog av igår så skippar det idag!

RSS 2.0