Städa städa varje fredag..

Godmorgon!

Solen skiner (inte) över lilla kalmar (idag heller)! Men man kan vara glad ändå :) Har sprungit runt och plockat undan saker, byggt fler förvaringslådor till kontoret, sorterat saker och diskat nu under morgonen. Det behövs en riktig städdag för varken jag eller richard har haft tid och städa i veckan..fullt upp! Men idag blir det ett ryck. Jag tycker de är lättare att dela upp städningen i olika delar så man slipper göra allt samtidigt..

Steg 1 - Plocka undan saker och diska
Steg 2 - Plocka undan saker som du inte såg första gången och damma
Steg 3 - Dammsug (och våttorka)
Steg 4 - Vattna blommorna

TADA ett fint och snyggt hem!

Ikväll kommer Frida ner från Sthlm - yay so much fun! Alex kommer också in till stan och sedan blir det puben för hela slanten :) Resten av helgen blir det en sväng till Öland, middag i stan imorgon, bakning och lite skumpa på det. Kommer bli så så så härligt! Men innan dess ska jag skriva lite mer på min teori, har för en gångs skull inga möten idag så kan sitta hela långa dagen. Mitt mål är att få ihop 2 sidor text..dock blir det nog en sväng till biblioteket för jag hade fått 4 böcker jag beställt från Växjö :)

Ha en trevlig Valborgsmässoafton! :)

Regn och rusk!

Knappast en underbar vårdag att vakna upp till, de regnar/duggar i lille Kalmar men jag ska vara inne nästan hela dagen så mig gör det faktiskt inte så mycket (..sålänge jag slipper cykla i regn in till stan!).

Idag var jag sjuuukt trött när jag vaknade, som om någon slagit mig i huvudet för de gick inte att vakna. Men upp kom jag och tog en dusch under tiden som äggen kokade. Passade på att bygga lite Ikea-lådor också. Köpte i fel färg..VARFÖR märker ikea aldrig upp färgerna på lådor, svårt att gissa färgen när två olika har svarta lock..men iaf blev svart/vit-randiga lådor in till "Kontoret" vilket kommer passa bra med den svart/vita kontorsstolen som vi planerar att köpa. Ikväll ska jag få Richard att sätta upp tavlor så de är klart när FRIIIDDAA kommer imorgon!

Yay kommer bli en härlig helg! Imorgon efter jobbet blir det en pubrunda med Alex, Frida och kanske Annica. På lördag ska vi hitta på något kul..lite beroende på vädret och söndag blir uppsatsskrivande efter de att Frida åkt. Men kanske ska ta tag i idag också, sitter och går igenom böcker jag var och lånade på biblioteket igår - bra sådanna kors i taket :p

Ciao från regnstaden

Worki

Denna vecka jobbar jag måndag - fredag, fullt upp men de är kortare pass vilket gör det helt okej faktiskt! Pengar tycker jag om och pengar kommer jag att behöva för att överleva under Juli månad eftersom jag slutat skolan då och CSN inte vill låna ut mer pengar till mig då! :p

Uppsatsen kom vi igång med igår och veckans mål är att skriva och vara klara med teoridelarna innan måndag för att under nästa vecka genomföra intervjuer med resebolag. Var snack om en resa till Stockholm men de verkar inte bli så..jag som tänkte trycka in ett besök och övernattning hos pappa då men neheee, får stanna i Kalmar och jobba! :p

Har sökt lite jobb igår och idag, hittat ett jobb som skulle funka men inte har med min utbildning att göra..och ett jobb som faktiskt har med min utbildning att göra! Yay!! :) Vi får se hur det går, men det vore riktigt härligt med ett riktigt jobb. Hittar jag inget jag trivs med kommer jag gå magisterutbildningen..men TÄNK så skönt att jobba heltid och ha en massa pengar!!!

Vi får se hur det blir! Oh by the way jag FÄRGADE precis håret mörkt igen, hade en omröstning och alla deltagare tyckte jag skulle bli mörk igen, illa att man faller under grupptryck (men jag gillar det också mörkt)!!

Ciao

Hemma från Egypten!

I lördags kväll/natt kom jag och katrin hem från egypten, efter 10 underbart sköna dagar i solen!! Oh vilken härlig semester vi haft och förträngt allt som har med skolan att göra :p Bra sådär mitt upp i uppsatsen :p

Vi bodde på Hotell Magawish som ligger PRECIS utanför stadsgränsen till "Nya" Hurghada vid en jättefin strand. Tog oss 15minuter att åka med taxi in till stan och de kostade 20LE (30 SEK) vilket var väldigt najs...tänk om taxipriserna var så bra här i Sverige :p Åkte till stan för shopping vid Sheraton road, vääääääskor i miljoner och johanna gjorde av med en massa pengar. De går ju knappast att jämföra med svenska priser..köpte 10 väskor till priset av 2 svenska H&M-väskor.

Vi hade all-inclusive med fri mat och dricka på hotellet, dock fick vi inte äta på baren vid vår pool vilket var surt! Men samtidigt bra då vi fick röra liite på oss när vi skulle äta vilket var rätt bra med tanken på all Pepsi som slank ner i strupen! Brände mig så jag såg ut som en riktig liten korv :p Vi hängde mest vid vår pool och vi hade supertur för vi bodde i den "nya delen" och slapp husen från 80-talet!

En riktigt rolig resa och perfekt tajmat eftersom vi tog sista planet från sverige ner innan vulkanutbrottet och tog första planet upp från egypten! Väldigt mycket ryssar på hotellet men pastamannen gjorde det värt besväret att gå till restaurangen :p Kan rekommendera Egypten men Magawish kommer jag inte åka tillbaka till :p

Lovely trip darling...nu ser vi fram till nästa resa om något år! :)

Deklaration

..nu har jag deklarerat..

Yay me, så skönt att det är klart!

Man kanske ska packa?!

Om tre dagar sitter jag och Katrin i baren och dricker en drink i Hurghada på hotellet, oh så hääärligt de kommer att bli!! Bara ta det lungt, äta en massa och dricka ännu mer och bara ladda batterierna så vi kan komma hem och göra klart uppsatsen.

Vi åker från Kalmar på onsdag morgon 8.30 med bussen mot Stockholm, vilket betyder att jag måste ha packat imorgon och jag jobbar till 21 så hellst ska jag ju vara klar innan imorgon och bara göra det sista då eftersom de kan vara trevligt att sova lite imorgon. Har en packlista (som alltid) så egentligen ska jag bara gå igenom, plocka fram allt och se vad som ska tvättas..rena kläder känns bra att ha :p

Så jag kanske ska ta och komma igång med packandet och sortera fram vad som ska tvättas imorgon!
Ciaaaooo


Mysig weekend!

Vi håller på att planera en mysig weekend någonstans...troligtvis i Göteborg! En myspys helg på nått trevligt hotell där jacuzzi måste varaobligatoriskt. Vi ska bara ta det lungt och titta på saker och äta god mat, tänk så vuxet de låter så jag måste balansera och säga att jag vill gå på Liseberg med så drogs några vuxenpoäng av :p

Frågan är vart vi ska bo!? Några tips?

Room,  4-1
Scandic Opalen


Radison SAS Scandinavia Hotel


Stamkundskort?!

Jag och Richard borde heeeeelt klart få något sorts pris från IKEA, ett stamkundskort av något slag som ger oss en GRYM rabatt pga alla inköp vi gör på varuhuset i Kalmar. Haha! jag blir inte bara mobbad utan mobbar även mig själv för att vi är där ute KONSTANT, känns det som iaf. Vi har "bättrat" oss men beroendet är konstaterat! :p

Helgens uppdrag har varit att målat om och fixat i "lilla rummet", de har gått bra och vi hittade rätt färg tillslut (var tvungna att köpa en annan för den såg för j*vlig ut den första). Nu är det en ljus färg som richard kallar för piggilin..jag kallar den ljusgrön. Problemet är hur vi ska MÖBLERA rum he**etet?!?! Inte ett lätt problem!!!

På ikea köpte vi tavlor och ramar till lilla, väggdekor till sovrummet och även gardinstång + gardiner till lilla...kommer bli fint..när vi BESTÄMMER OSS!!!! :S

Nu vill jag sluta jobba och hem och fixa och baka bullar! Mums mums i magen hela långa dagen!!! :)
Ciao

Fixing

Torsdag..och det känns faktiskt mer som det är helg :p Men nej de är torsdag idag och jag är helt LEDIG idag, ja förutom ett möte med Kårstyrelsen om någon timma.

I förmiddags åkte vi till Bauhaus för att köpa FÄRG till lilla rummet, en fin ljusgrön färg var vi ute efter och vi hittade såklart en superfin färg. Lilla rummet ska vara ett plugg/läsrum och då är grönt en perfekt färg som är lugn. Åkte till Jula och köpte verktygslådor då vi har en garderob som SVÄMMAR över med verktyg, kläder och skit..så Richard rensade den när vi kom hem och oh så fint de blev. Jag har spacklat också..fanns en massa hål som vi bara målade över men nu fick jag nog :p

Spackel spackel...

Snart dags för möte och jag håller på att dricka en Caffelatte Shake, måltidsersättning. Helt okej att dricka men jag tycker inte om at de blev skummigt, men tror på att mixa den med mjölk och is - milkshake!!


Goooooodkänd!!

Halloj!

Dagen gick fin fint, fullt upp men vi började rätt lungt och bestämde vad vi skulle skriva om i vår teoridel (dock utan annica som var hemma och febrig)..gick rätt snabbt över till att vi satt och flummade som vanligt och Katrin/jag sökte ett magisterprogram åt henne I KALMAR!! Yay nu hoppas vi att hon inte kommer in i Lund (sorry darling men vi hoppas du är kvar här).

Sedan var de möte på möte i skolan och biblioteket innan de var dags för några timmars jobb..hade iaf en trevlig kollega att prata med :) Passade också på att beställa en personlig almanacka som jag specialgjorde..har kikat på dom i flera år men idag konstaterade jag att jag inte kan skriva in allt i min p****** mobil så blev en kalender. Det var en present till mig själv FÖR JAG KLARADE TENTAN!! Jag är BÄST och galet nöjd med mig själv!! Go me!!!




Min nya kalender!!!

Så fin och rosa och jag ÄLSKAR den, kommer hem om två veckor så väntar på mig när jag kommer hem från Egypten! Mycket bra "Välkommen hem present"..


En vecka kvar!!

Yay om en vecka sitter vi på bussen på väg upp till Stockholm.. :)

Men solen skiner i lille Kalmar idag så man får njuta rejält medans den är framme. Underbart att vakna att någon vinklar upp persiennerna och solen bara stråååååålar in genom fönstret. De är lycka mina vänner! Mys mys mys! Var tvungen att ligga kvar lite i sängen innan jag sparkade in mig själv i duschen, haha lite i tid kan man ju vara.

Äggmackorna är uppätna och snart är mitt glas Proviva Jordgubb uppdrucket och de är dags att cykla mot Katrin. Idag är de fullt upp!!

Uppsatsskrivande hos katrin till strax innan 14
Handledarmöte vid 14 i skolan
Kampanjmöte 15
Jobba 16.30-21

Aja får väl smita ut på balkongen och löpa lite sol iaf :)
Ha en FAB dag people!

Solen skiner...

..och allt jag ser är gardiner! Jobb jobb jobb!!

Tog över en kompis pass, yay mer timmar..så jobbar mellan 9-19 idag. Självklart skiner solen som bara den och det är hur härligt som hellst ute, så typiskt! Jobbar iaf till 19 och inte 21 så lite solljus kanske man kan fånga innan de är dags att gå och lägga sig! :( Snyft!

Får trösta mig med att imorgon om en vecka åker jag och Katrin till Stockholm och sedan Egypten. Räknar från onsdag men egentligen är det torsdag morgon tidigt tidigt som vi åker. Men börjar med en minisemester i Stockholm då vi ska träffa FRIDA, our 4th darling who we miss oh so much!! :(

Worki woki..

Vintage stories

Kappahl släpper snart sin kollektion "Vintage stories - Shapes of the 50´s" och de finns några riktigt söta saker, känns som de kommer bli en trip till butiken den 9.e då kollektionen kommer ut :)

Go Kappahl, så himlans fina plagg och accessoarer!

, 324384, 349662, 322073

, 350769, 321257, 328609

, 321331, 374082, 349985

Love it all!!!!


Studera.nu

Skickade precis in min ansökan till Studera.nu..YAY! Äntligen har jag bestämt mig för vad jag vill plugga om jag nu ska plugga någonting nästa år/till hösten.

Detta är min prioritering, hoppas såklart på magisterprogrammet vilket skulle vara riktigt roligt och lärorikt!

1. LNU-81042 - Leadership and Management in International Context, magisterprogram (Kalmar) 60hp

2. LNU-56573 - Medie- och kommunikationsvetenskap 1-30 hp (Kalmar) 30hp

3. LNU-61584 - Introduction to Entrepreneurship (Deltid, Kalmar) 7,5hp

4. LNU-56517 - Interkulturell kommunikation (Deltid, Kalmar) 7,5hp

Nu håller vi tummarna på Nr.1. Men jag ska kolla efter jobb också så vem vet vad jag gör till hösten! :p

Kapitel 1..

Ny vecka..ny dag att arbeta med uppsatsen :) Känns dock riktigt bra för idag var vi riktigt effektiva och skrev om/klart första kapitlet och de blev riktigt bra faktiskt! Go us, vi kan vara effektiva och duktiga när vi väl vill!

Höll på mellan 10-14 ungefär och sedan cyklade jag hem, usch så kallt de är att cykla. Man tror att de ska vara så skönt ute bara för att de är April men som alltid tar man våren och värmen lite i förskott..då får man skylla sig själv. Kommer bli riktigt härligt den 15.e när jag och Katrin åker till solen och Egypten - UNDERBART!!!

Under eftermiddagen åkte jag och älsklingen på en liten roadtrip runt Kalmar, så mysigt att bara åka omkring och titta på naturen och fina hus på alla småvägar. Väl hemma igen lagade vi en mumsig middag (kött och potatis) och snart kommer flickorna och då ska vi titta på film och äta paj, men Katrin ska äta kladdkaka!

Ciao

Påskafton..

Wow det är Påskafton idag...känns inte alls som det utan mer som en vanlig söndag, ja jag ligger någon dag framför kalendern! :p

Började dagen med att cykla till gymmet och kom ut 1,20 senare..väääldigt svettig och liknade en tomat! Skönt att börja dagen med ett hårt träningspass, så skönt att vara igång med träningen ordentligt nu :) Ska testa måltidsshakes också, annica hade med Latte smak som var rätt najs så min plan är att dricka en shake per dag, istället för lunch troligtvis. Vi får se hur det går :p

Efter träning blev det en härlig dusch och tillfix innan vi åkte till IKEA och köpte en stooor fin spegel, en lång fotoram och nya gardinstänger till sovrummet och vardagsrummet. Kikade också på garderober och jag hittade dom jag vill ha, RIKTIGT snygga är dom och jag vill ha dom nu nu nu nu!! Hallen kommer bli GALET snygg...nu letar jag bara efter en till möbel och jag vet EXAKT hur den ska se ut :)

HEMNES Spegel

 

Glad påsk!!!!!

Glad påsk!

Glad påsk!!!


Bazaar goes Aniston

Aniston harvar vidare - men hon har å andra sidan ett vinnade koncept...

Love love love it!!!


Spinning och uppsats

Imorse ringde klockan som vanligt vid 08.30 men låg kvar och drog mig till 9 då de var dags att hoppa upp och fixa sig + frukostätandet! Sedan blev det uppsatsskrivande och nu har vi en bakgrund och en problemdiskussion :) Yay! Blev en del hästsnack, facebookande och massa annat :p

Sedan blev det TRÄNING - spinning i en timma och nyss var jag och katrin ute och shoppade inför pizzabakning som de blir ikväll, blev lite godis och chips också..ops!

MYSKVÄLL med nagelfix står på kvällens schema! :)

Glad påsk!!!

3 månader

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i tre månader, yay! Känns mer som tre år faktiskt och inte tre månader..tiden går fort när man har kul :)

Fick en massa blommor när jag kom hem från några timmars uppsatsplugg + bärbara högtalare att ta med på semestern och ligga ute i solen på gräset i sommar och digga till. Han är söt min lille plutt, världens världens bästa och mysigaste. Tre månader och many more to come! ;) (inte rymma nu älsklingen)

Idag var de träningsfritt och vi var liiiite effektiva med uppsatsen och har 1,5 sidor på första kapitlet som vi ska visa upp nästa vecka någongång. Sedan några crazy timmar på jobbet..helt galet verkligen va de ringde men vi överlevde efter lite övertid. Hemma väntade en UNDERBART god middag, kött och mumsig potatisgratäng, tack älskligen för det!

Nu är det James Bond som gäller!
Ha en fin kväll!

RSS 2.0